Dunaújváros Hetilap

Közel hárommilliárdból újul meg az uszoda

Molnár Emese - 2018. július 19. 14:56

Mintegy hárommilliárd forintot biztosít a kormány a Fabó Éva Sportuszoda felújítására. Cserna Gábor polgármester megköszönte a beruházás megvalósulásáért tett közbenjárását, hathatós közreműködését dr. Galambos Dénesnek és dr. Dorkota Lajosnak. Egyúttal felvetette azt is, hogy Pintér Tamás már száz napja parlamenti képviselő, de mit tett ezidáig a városért?

Dr. Galambos Dénes felidézte, a Modern Városok Program dunaújvárosi fejlesztéseiről szóló megállapodást 2016 májusában írták alá, majd 2018. február 22-én, amikor városunkban járt Orbán Viktor miniszterelnök, akkor a polgármesterrel és dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárával arról egyeztettek, hogy állnak a beruházások. A program egyik legfontosabb, leglátványosabb eleme egy komplex fürdő- és vízisportcentrum kialakítása, amely magába foglalja egyrészt az élményfürdő megvásárlását és felújítását, a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítását, valamint a külső medencetér kialakítását. Ebből az első rész már megvalósulhatott, hiszen tavaly a kormány mintegy egymilliárd forintért megvásárolta az élményfürdőt, az önkormányzat pedig felújíttatta, és június 1-jén ismét birtokba vehették a városlakók.

Dr. Galambos Dénes elmondta, most következhet a Fabó Éva Sportuszoda felújítása, amelynek munkálataira 2,9 milliárd forintot biztosítanak. A cél, hogy olyan uszodánk legyen, amely mind a sportolók, mind a fürdőző vendégek igényeit szolgálja, modern környezetben. A miniszterelnöki biztos hozzátette, az elmúlt időszakban több egyeztetés, tárgyalás, soron kívüli intézkedés tette lehetővé, hogy a megvalósítás szakaszába érjen a projekt, amelyért köszönetet mondott többek között Orbán Viktor miniszterelnöknek, dr. Dorkota Lajosnak, valamint az illetékes minisztériumoknak a gyors és hatékony munkáért, hozzáállásért. A miniszterelnöki biztos hangsúlyozta, amit ígérnek, azt meg is valósítják.

Cserna Gábor polgármester is megköszönte a beruházás megvalósulásáért tett közbenjárását, hathatós közreműködését dr. Galambos Dénesnek és dr. Dorkota Lajosnak. Egyúttal felvetette azt is, hogy Pintér Tamás már száz napja parlamenti képviselő, de mit tett ezidáig a városért?

A polgármester vázolta, hogy már lezárult a feltételes nyílt közbeszerzési eljárás, amelyről most, a kormányzati határozatot követően dönthet a bíráló bizottság, és készíthetik elő a projektet. Cserna Gábor azt is mondta, hogy egyeztetni fognak az uszodát használó egyesületekkel, iskolákkal annak érdekében, hogyan-milyen ütemezésben végezhető a teljes felújítás. A munkálatok során kívül-belül megújul az épület, többek között új tetőszerkezetet, nyílászárókat, homlokzatot alakítanak ki, szigetelik az uszodát, felújítják az öltözőket, a lelátót, a belső falakat, és még a padlót is megemelik a két méteres medencemélység érdekében.

A polgármester hozzátette, a Modern Városok Program keretében zajlik jelenleg is az egykori zöld SZTK felújítása, és hamarosan elkészül a radari sporttelep felújítása is.

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.