Marad a meleg, de esőkkel

doszerk - 2018. július 15. 19:27

A következő napokban is változékony lesz az időjárás: a sok napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, a szél erős, akár viharos is lehet. Komolyabb lehűlés nem várható, néhol csak 25 fok körül alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont akár 33 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napos lesz az idő. Az ország északkeleti, keleti, illetve nyugati, délnyugati harmadában lehet helyenként zápor, zivatar. A szél napközben élénk lesz, zivatarok környezetében és néhol a középső területeken meg is erősödhet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13-18, a legmagasabb 25-32 fok között valószínű (északkeleten és a nyugati határnál lehet a hűvösebb).

Kedden is sok lesz a napsütés. Késő délutántól észak felől egyre több és vastagabb felhő érkezik, délután északkeleten helyenként előfordulhat zápor, zivatar, majd estétől észak felől egyre több helyen várható eső, zápor, esetleg zivatar. A szél több helyen megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.
Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A Dunától keletre jelentős mennyiségű csapadék várható. Emellett nagy területen viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-28 fok között alakulnak.

Csütörtökön hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de továbbra is sok lesz a felhő. Szórványosan - főként a Dunától keletre - alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Pénteken napos idő várható. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a légmozgás. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás továbbra is élénk lesz, szélerősödés csak zivatar környezetében valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 16-21, vasárnap 17-22, a legmagasabb hőmérséklet szombaton 26-33, vasárnap 27-33 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt?

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.