Nagy öregek Amerikából

2018. július 6. (péntek) 7:20 - Vass Ádám

A Rockmaraton harmadik napján a tengerentúli kemény arcok veszik át a terepet, akik már évtizedek óta megalkuvás nélkül nyomják, fék nélkül.

A fesztivál öt napjának kellős közepén, csütörtökön este a Hammerworld nagyszínpadon az amerikai hardcore-zenekar, a Madball lép fel. Kilenc óra után nem sokkal megtapasztalhatjuk, milyen az igazi hangerő, hiszen a banda nem a visszafogottságáról híres. Bár 1988-ban, a nagy New York Hardcore mozgalom idején alakult meg, első nagylemezükre egészen '94-ig kellett várni, aztán viszont menetrendszerűen még nyolcat felvettek és kiadtak, a legutóbbit éppen idén, For the Cause címmel. Fennállásuk alatt nem volt minden zökkenőmentes, hiszen egyszer az ezredforduló környékén feloszlottak, de kerek egy hét múlva, csütörtökön mindannyian itt lesznek, hogy odavágjanak.

A Madball után a nagyszínpadot fél tizenkettőkor a Sick of it All veszi birtokba, akik szintén a New York Hardcore vezéralakjai, bár ők két évvel korában, 1986-ban álltak össze. Nem is kellett olyan sokat várni első nagylemezükre, mivel az már egy évvel később a boltokba is került. A kilencvenes években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, ami odáig fajult, hogy elindulhattak első világ körüli turnéjukra is. A sikerek után azonban megrekedtek és többször is stúdiót váltottak, lassan pedig már tíz éve nem jelentkeztek új kiadvánnyal, de ez nem jelenti azt, hogy visszavettek volna a tempóból, a turnézást soha nem szakították meg, a Rockmaraton hardcore rajongói pedig ennek kifejezetten örülhetnek, a koncerten pedig megőrülhetnek.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

2019. június 19. (szerda)

Ebben az évben is temérdek kulturális program és kikapcsolódási lehetőség várja majd a fesztiválozókat napközben július 8-13. között a Szalki-szigeten.

Rekordszámú banda az idei fesztiválon!

Rekordszámú banda az idei fesztiválon!

2019. február 26. (kedd)

Minden eddiginél több, 160 zenekar játszik az idei Rockmaratonon – a program teljes, azaz majdnem, ugyanis van még 5 kiadó hely, ahová lehet jelentkezni.

Metál minden generációnak

Metál minden generációnak

2019. február 23. (szombat)

A nagy öregek és az ifjú titánok is ott lesznek júliusban a Rockmaraton színpadain, aminek ismét a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A nemzetközi névsor már teljes és a hazai nagyágyúk sem maradnak ki.

Teljes a nemzetközi névsor

Teljes a nemzetközi névsor

2019. február 14. (csütörtök)

A metál szerelmesei Bálint nap alkalmából már meg is kapták ajándékukat a Rockmaraton szervezőitől. Megérkeztek az utolsó nemzetközi nevek a 2019-es fesztiválra.

A Napalm Death is jön

A Napalm Death is jön

2019. február 06. (szerda)

Lassan teljes az idei Rockmaraton programja - 3 nemzetközi és 11 hazai fellépő nevével bővült a lista, örülhetnek a grind és a metalcore rajongók.

További fellépők a fa alá

További fellépők a fa alá

2018. december 19. (szerda)

Az utolsó idei bejelentéséhez érkezett a Rockmaraton, a hírek szerint további három nemzetközi és tizenegy hazai fellépőnek örülhetünk jövő júliusban.

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

2018. november 21. (szerda)

Húsz év után először újra Pantera dalokat hallhatunk élőben Magyarországon, ráadásul Dunaújvárosban, a júliusi Rockmaraton fesztiválon. Összességében már szinte a program fele készen is van, soha ilyen hamar nem derültek ki a fellépők nevei a Rockmaraton esetében és az is biztos, hogy az egyik legerősebb évnek nézünk elébe a fellépőket tekintve.