Nagy öregek Amerikából

2018. július 6. (péntek) 7:20 - Vass Ádám

A Rockmaraton harmadik napján a tengerentúli kemény arcok veszik át a terepet, akik már évtizedek óta megalkuvás nélkül nyomják, fék nélkül.

A fesztivál öt napjának kellős közepén, csütörtökön este a Hammerworld nagyszínpadon az amerikai hardcore-zenekar, a Madball lép fel. Kilenc óra után nem sokkal megtapasztalhatjuk, milyen az igazi hangerő, hiszen a banda nem a visszafogottságáról híres. Bár 1988-ban, a nagy New York Hardcore mozgalom idején alakult meg, első nagylemezükre egészen '94-ig kellett várni, aztán viszont menetrendszerűen még nyolcat felvettek és kiadtak, a legutóbbit éppen idén, For the Cause címmel. Fennállásuk alatt nem volt minden zökkenőmentes, hiszen egyszer az ezredforduló környékén feloszlottak, de kerek egy hét múlva, csütörtökön mindannyian itt lesznek, hogy odavágjanak.

A Madball után a nagyszínpadot fél tizenkettőkor a Sick of it All veszi birtokba, akik szintén a New York Hardcore vezéralakjai, bár ők két évvel korában, 1986-ban álltak össze. Nem is kellett olyan sokat várni első nagylemezükre, mivel az már egy évvel később a boltokba is került. A kilencvenes években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, ami odáig fajult, hogy elindulhattak első világ körüli turnéjukra is. A sikerek után azonban megrekedtek és többször is stúdiót váltottak, lassan pedig már tíz éve nem jelentkeztek új kiadvánnyal, de ez nem jelenti azt, hogy visszavettek volna a tempóból, a turnézást soha nem szakították meg, a Rockmaraton hardcore rajongói pedig ennek kifejezetten örülhetnek, a koncerten pedig megőrülhetnek.

A rovat további hírei: Rockmaraton

További fellépők a fa alá

További fellépők a fa alá

2018. december 19. (szerda)

Az utolsó idei bejelentéséhez érkezett a Rockmaraton, a hírek szerint további három nemzetközi és tizenegy hazai fellépőnek örülhetünk jövő júliusban.

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

2018. november 21. (szerda)

Húsz év után először újra Pantera dalokat hallhatunk élőben Magyarországon, ráadásul Dunaújvárosban, a júliusi Rockmaraton fesztiválon. Összességében már szinte a program fele készen is van, soha ilyen hamar nem derültek ki a fellépők nevei a Rockmaraton esetében és az is biztos, hogy az egyik legerősebb évnek nézünk elébe a fellépőket tekintve.

Érik a telt ház Rockmaratonra

Érik a telt ház Rockmaratonra

2018. november 15. (csütörtök)

Újabb nevek, újabb infók derültek ki a jövőre is Dunaújvárosban állomásozó Rockmaratonról. Eddig tizenkét nemzetközi és negyvennégy hazai produkció nyilvános pedig hol van még a karácsony?

Ütős maraton lesz ez is

Ütős maraton lesz ez is

2018. október 24. (szerda)

Kilenc hónap múlva kezdődik csak, de máris megjöttek az első nevek a 2019-es Rockmaraton fellépői közül. A lényeg, hogy a külföldi fellépőkön kívül továbbra is minden stílus képviseli magát hazai színekben is.

Jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton!

Jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton!

2018. szeptember 10. (hétfő)

A Rockmaraton szervezői ma délelőttre ígértek egy bejelentést a közösségi oldalukon, ami nem is maradt el: változatlanul Dunaújváros ad otthont a Rockmaratonnak, jövőre pedig 2019. július 8-14. között rendezik meg a rockfesztivált a városban immáron ötödször.

A magyar rockzene hőskorával zárt a Rockmaraton

A magyar rockzene hőskorával zárt a Rockmaraton

2018. július 15. (vasárnap)

Erős magyar nappal zárta kapuit szombaton a 28. Rockmaraton. A fesztivál utolsó napjára szinte teljesen megtelt a Szalki-sziget. A mai nap már a pakolásé, költözésé, elköszönésé. Reméljük, hogy jövőre ismét városunk adhat majd otthont a fesztiválnak.

Utolsó napjához érkezett a Rockmaraton

Utolsó napjához érkezett a Rockmaraton

2018. július 14. (szombat)

Tegnap már masszív emberáradat volt lent a Szalki-szigeten, de ez ma még fokozódhat. A nagyágyúkat már elsütötték, de van még meglepi mára is. Aki teheti csapassa, mutatjuk mi volt tegnap és mi lesz ma.