Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pitbull lemondta a bulit

doszerk - 2018. július 24. 13:13

Hetekkel ezelőtt elfogytak a diákjegyek, mostanra pedig a bérletek és a kempingjegyek is, így akár nézőcsúcsot dönthet a XXI. Fehérvári Zenei Napok (Fezen), amelyet szerdától rendeznek Székesfehérváron, az egykori MÁV-pályán.

Kovács Antal főszervező a rendezvény helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy július 25. és 28. között napi 15 ezer látogatóra számítanak, ezzel megdönthetik a tavalyi fesztivál látogatottságát. Hozzátette: a befogadóképességet tovább növelték, így olyan művészeti ágaknak is teret tudnak adni, mint a világzene vagy a folklór.

A főszervező bejelentette, hogy a szombatra meghirdetett Pitbull-koncert elmarad, mert az amerikai rapper menedzsmentje indoklás nélkül lemondta a fellépést. A szervezők igyekeznek pótolni a nagyszínpadon megüresedett koncertsávot, jelenleg három neves külföldi előadóval tárgyalnak. A szombatra váltott jegyekkel a fesztivál másik három napja közül egy ingyen látogatható.
Kovács Antal megemlítette, hogy a fesztivált jótékonysági adománygyűjtés is színesíti a Bethesda Gyermekkórház égési sérült betegei javára. 

Mészáros Attila alpolgármester úgy vélte, hogy a Fezen 21 éves fennállása komoly teljesítmény és városmarketing szempontból is kiemelkedő. Örömének adott hangot, hogy a fesztivál szervezői egyre több lehetőséget adnak a fehérvári vagy a városhoz kötődő zenekaroknak a fellépésre.

Az idei Fezenen a fellépők között lesz a brit The Prodigy, a svájci DJ Bobo, a holland Epica, a német Helloween, az amerikai Mr. Big, a brit Dragonforce, az amerikai Richie Kotzen, a német Accept, az amerikai Ministry, a brit Enter Shikari és a finn Korpiklaani.

A hazai előadók közül színpadra lép a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Quimby, Majka és Curtis, Ákos, a Kowalsky Meg A Vega, a Honeybeast, a WellHello, a Halott Pénz, a Lord, a Road, a Lóci Játszik, a Depresszió, a Magashegyi Underground, a Leander Kills, az Anna & The Barbies, a Moby Dick, a Mobil Mánia, a Pál Utcai Fiúk, Ganxsta Zolee & A Kartel, az AWS, a Takáts Tamás Blues Band, a Csík Zenekar, valamint a Junkies.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!