Polgármesteri sajtóközlemény

2018. július 26. (csütörtök) 16:19 - doszerk

Cserna Gábor polgármester "Elodázott lépés"" címmel az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Sajtóközlemény

-Elodázott lépés-

Egy hét telt el a legutóbbi közlemény óta, mely időszakban tárgyalást kezdeményeztem a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vezetőjével. Ezt az egyeztetést ő lemondta, ennek nyomán nem kerülhetett sor az álláspontok tisztázására.

Így tehát érdemi vita hiányában, ismét egy barátságtalan döntést hozott a Központ vezetője, és városunk patinás és elismert gimnáziumának élére egy ideiglenes, egy éves mandátummal bíró vezetőt bízott meg, mely rendkívül kedvezőtlenül befolyásolja az intézményi testület életét, tevékenységét.

Többször hangsúlyoztam, bár oktatási intézményeink már nem tartoznak közvetlenül az önkormányzatunkhoz, a dunaújvárosi családok gyermekeinek többsége is itt tanul, ezért a városunkban zajló tanítást és nevelést, intézményeink fejlesztését kiemelten kezeljük. Jó példa erre a jelenleg is zajló energetikai korszerűsítés városunk általános iskoláiban.

Az egyoldalú döntés ellenére arra biztatom a Központ vezetőjét, felelősségét és a jövőbeni együttműködés jelentőségét mérlegelve hozza meg azon döntését, mely egy egész intézmény testületét, és annak munkavégzését érinti.

Dunaújváros, 2018. július 26.

D+ Híradó - Retro vetélkedő, elsősavató

2019. november 20. (szerda)

Pénteken ismét nagy sikert aratott a retro vetélkedő az MMk-ban,88 új kisdiákot avattak fel a Dózsa iskolában, közel 100 versenyző mérte össze erejét szombaton a második dunaújvárosi lábtoll labda versenyen - napi hírösszefoglaló.

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

2019. november 20. (szerda)

Tartós tartozás miatt egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki az áramot az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a karácsonyi ünnepek idején - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal gyűjtöttek a kórháznak, ismét megválasztották az MMK Ludas Matyiját, látványos bemutatóval várták az érdeklődőket a Pannonban - napi hírösszefoglaló.

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019. november 19. (kedd)

Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.

Csúcskategóriás lélegeztető gépre gyűjtöttek

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját. Ebben az évben egy, az intenzív osztály számára, korszerű lélegeztetőgépre gyűjtöttek.

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

2019. november 19. (kedd)

Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Drágul a gázolaj

2019. november 19. (kedd)

A Mol három forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán, a benzin ára ezúttal nem változik.