Sikerek egymás után

Szárszó Lajos - 2018. július 24. 7:55

A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának tanulója újabb jó példája annak, hogy a sport és a tanulás összeegyeztethető.

Ecsődi Sára kajakozó, a Rácalmási Sportegyesület Vizi- és Szabadidő Szakosztályának tagjaként érdemelte ki a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet, hiszen a háromszor kétszázas váltóban és a K-4-es 500 méteren egyaránt az országos bajnokságon a harmadik helyet érte el. Eközben a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának tanulójaként a tanulásban is példamutatóan teljesített, az elmúlt négy félévben folyamatosan 4.8-as tanulmányi átlagot ér el. Ezek alapján jelölte őt osztályfőnöke, Pomázi Petra a Magyarország jó tanulója, jó sportolója pályázatra, melyet a pontszámítások után joggal nyert el.

- Ugyan a kajakozást csak három éve kezdtem, de előtte több éven át úsztam, így szerettem meg a vizet és a vizes sportokat. Ez volt az oka annak, hogy az úszás befejezése után a kajakot választottam, ahol azóta több barátra találtam. A sportolók megtanulják beosztani az időrendjüket, így az edzések és a versenyek összeegyeztethetőek a tanulással. Nagy öröm volt számomra, hogy osztályfőnököm, Pomázi Petra jelölt a pályázatra. Az elmúlt időszakban kipróbáltam egy újabb sportot, a sárkányhajózást. Ebben az a nagyszerű, hogy az ember egy nagy csapat része. Mindenkinek nagyon bele kell adnia az erejét, miközben figyelnie kell az erőbeosztásra, valamint össze kell dolgoznia azért, hogy a hajó minél jobban haladjon. A Dragon Steel SE tagjaként most vettem részt a szegedi sárkányhajó világbajnokságon, ahol nagyszerű sikereket értünk el, melyekre nagyon büszke vagyok. Az első napon meglepetésre aranyérmet nyertünk, a második napon harmadikak lettünk, míg a zárónapon ezüstérmet szereztünk, így lett teljes az éremkollekciónk. Ha valaki azt mondta volna az indulás előtt, hogy három éremmel térünk haza, el sem hittük volna. Sok országot ismertünk meg, de közben azt is megfigyeltük, hogy a legjobbakhoz képest miben vagyunk lemaradva.

Mint azt a három sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Ecsődi Sára hozzáfűzte, számára a kajakozás az igazi, így a jövőben ebbe fogja befektetni az energiát úgy, hogy nem állít fel maga előtt újabb elérendő eredményeket, hiszen számára az a legfontosabb, hogy egészséges felnőtté váljon.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.