Sikerek egymás után

Szárszó Lajos - 2018. július 24. 7:55

A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának tanulója újabb jó példája annak, hogy a sport és a tanulás összeegyeztethető.

Ecsődi Sára kajakozó, a Rácalmási Sportegyesület Vizi- és Szabadidő Szakosztályának tagjaként érdemelte ki a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet, hiszen a háromszor kétszázas váltóban és a K-4-es 500 méteren egyaránt az országos bajnokságon a harmadik helyet érte el. Eközben a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának tanulójaként a tanulásban is példamutatóan teljesített, az elmúlt négy félévben folyamatosan 4.8-as tanulmányi átlagot ér el. Ezek alapján jelölte őt osztályfőnöke, Pomázi Petra a Magyarország jó tanulója, jó sportolója pályázatra, melyet a pontszámítások után joggal nyert el.

- Ugyan a kajakozást csak három éve kezdtem, de előtte több éven át úsztam, így szerettem meg a vizet és a vizes sportokat. Ez volt az oka annak, hogy az úszás befejezése után a kajakot választottam, ahol azóta több barátra találtam. A sportolók megtanulják beosztani az időrendjüket, így az edzések és a versenyek összeegyeztethetőek a tanulással. Nagy öröm volt számomra, hogy osztályfőnököm, Pomázi Petra jelölt a pályázatra. Az elmúlt időszakban kipróbáltam egy újabb sportot, a sárkányhajózást. Ebben az a nagyszerű, hogy az ember egy nagy csapat része. Mindenkinek nagyon bele kell adnia az erejét, miközben figyelnie kell az erőbeosztásra, valamint össze kell dolgoznia azért, hogy a hajó minél jobban haladjon. A Dragon Steel SE tagjaként most vettem részt a szegedi sárkányhajó világbajnokságon, ahol nagyszerű sikereket értünk el, melyekre nagyon büszke vagyok. Az első napon meglepetésre aranyérmet nyertünk, a második napon harmadikak lettünk, míg a zárónapon ezüstérmet szereztünk, így lett teljes az éremkollekciónk. Ha valaki azt mondta volna az indulás előtt, hogy három éremmel térünk haza, el sem hittük volna. Sok országot ismertünk meg, de közben azt is megfigyeltük, hogy a legjobbakhoz képest miben vagyunk lemaradva.

Mint azt a három sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Ecsődi Sára hozzáfűzte, számára a kajakozás az igazi, így a jövőben ebbe fogja befektetni az energiát úgy, hogy nem állít fel maga előtt újabb elérendő eredményeket, hiszen számára az a legfontosabb, hogy egészséges felnőtté váljon.

A rovat további hírei: Sport

Remek hangulatú évzáró Rácalmáson

Remek hangulatú évzáró Rácalmáson

2021. jún. 16.

Elégedetten, egy kiváló hangulatú családi nappal zárták a 2020/2021-es szezont a Rácalmás SE utánpótlás korú kézilabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Hátvéddel bővült a keret

Hátvéddel bővült a keret

2021. jún. 16.

Pozsár Márk is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Szoros vereség az oroszoktól

Szoros vereség az oroszoktól

2021. jún. 15.

Minimális, egygólos vereséget szenvedett az orosz csapattól a magyar női vízilabda válogatott a Világliga Szuperdöntőjének második játéknapján.

DLSZ Tisztelet Díj: várják a jelöléseket

DLSZ Tisztelet Díj: várják a jelöléseket

2021. jún. 15.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága június 30-áig várja a DLSZ Tisztelet Díjának jelöltjeit.

Versenyen ismerkedtek a birkózással

Versenyen ismerkedtek a birkózással

2021. jún. 15.

Tizenhat éremmel a tarsolyukban térhettek haza a fővárosban megrendezett Kizotti Kupáról a DKSE ifjú birkózói.

Kiütéses győzelemmel kezdett a válogatott

Kiütéses győzelemmel kezdett a válogatott

2021. jún. 14.

Huszonhat gólt szerezve gázolt át a japánokon a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga Szuperdöntőjének első mérkőzésén.

Fényes érmek Gyöngyösről

Fényes érmek Gyöngyösről

2021. jún. 14.

Remek helyezésekkel zárták a Gyöngyösön megrendezett Parafa Kupát a DKSE úszó szakosztályának fiatal versenyzői.