Sikerek egymás után

Szárszó Lajos - 2018. július 24. 7:55

A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának tanulója újabb jó példája annak, hogy a sport és a tanulás összeegyeztethető.

Ecsődi Sára kajakozó, a Rácalmási Sportegyesület Vizi- és Szabadidő Szakosztályának tagjaként érdemelte ki a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet, hiszen a háromszor kétszázas váltóban és a K-4-es 500 méteren egyaránt az országos bajnokságon a harmadik helyet érte el. Eközben a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának tanulójaként a tanulásban is példamutatóan teljesített, az elmúlt négy félévben folyamatosan 4.8-as tanulmányi átlagot ér el. Ezek alapján jelölte őt osztályfőnöke, Pomázi Petra a Magyarország jó tanulója, jó sportolója pályázatra, melyet a pontszámítások után joggal nyert el.

- Ugyan a kajakozást csak három éve kezdtem, de előtte több éven át úsztam, így szerettem meg a vizet és a vizes sportokat. Ez volt az oka annak, hogy az úszás befejezése után a kajakot választottam, ahol azóta több barátra találtam. A sportolók megtanulják beosztani az időrendjüket, így az edzések és a versenyek összeegyeztethetőek a tanulással. Nagy öröm volt számomra, hogy osztályfőnököm, Pomázi Petra jelölt a pályázatra. Az elmúlt időszakban kipróbáltam egy újabb sportot, a sárkányhajózást. Ebben az a nagyszerű, hogy az ember egy nagy csapat része. Mindenkinek nagyon bele kell adnia az erejét, miközben figyelnie kell az erőbeosztásra, valamint össze kell dolgoznia azért, hogy a hajó minél jobban haladjon. A Dragon Steel SE tagjaként most vettem részt a szegedi sárkányhajó világbajnokságon, ahol nagyszerű sikereket értünk el, melyekre nagyon büszke vagyok. Az első napon meglepetésre aranyérmet nyertünk, a második napon harmadikak lettünk, míg a zárónapon ezüstérmet szereztünk, így lett teljes az éremkollekciónk. Ha valaki azt mondta volna az indulás előtt, hogy három éremmel térünk haza, el sem hittük volna. Sok országot ismertünk meg, de közben azt is megfigyeltük, hogy a legjobbakhoz képest miben vagyunk lemaradva.

Mint azt a három sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Ecsődi Sára hozzáfűzte, számára a kajakozás az igazi, így a jövőben ebbe fogja befektetni az energiát úgy, hogy nem állít fel maga előtt újabb elérendő eredményeket, hiszen számára az a legfontosabb, hogy egészséges felnőtté váljon.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.