Több, mint négyszáz egyetemista érkezik

2018. július 27. (péntek) 12:30 - Vass Ádám

Négyszázharmincnyolc új hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben a Dunaújvárosi Egyetemen, közülük legtöbben a mérnökinformatikus képzésre jelentkeztek.

Ismét nőtt a felvételt nyert hallgatók száma a Dunaújvárosi Egyetemen. A tavalyi 431 gólya után idén 438 egyetemista kezdi el a képzést városunkban. Dr. András István, az egyetem rektora elmondta, országos viszonylatban is jó eredménynek számít, hogy idén a normál felvételi eljárás során növelni tudták a hallgatói létszámot az előző évhez képest. A nappali képzésre felvételt nyert hallgatók létszáma 157 fő, a levelezősöké 281. A tavalyi évvel ellentétben idén minden egyes meghirdetett szak elindulhat, köztük a műszaki szakoktató képzés is kilenc fővel. A legnépszerűbb szak a mérnökinformatikus tanár, erre a képzésre a tavalyihoz képest 120 százalékkal többen jelentkeztek.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a felvételt nyert hallgatók kimagasló számban, mintegy 77 százalékban állami ösztöndíjasként kezdik tanulmányaikat és a jelentkezők közel kétharmada alapszakon vesz részt a képzéseken szeptembertől. A pótfelvételi eljárás már elindult, augusztus 6-ig várják a jelentkezőket minden szakra, nappali és levelezős tagozaton egyaránt, hiszen kapacitásuk még bőven van fogadni a később felvételt nyert hallgatókat.

A DUE új hallgatóinak még van idejük felkészülni az első félévre, a gólyatábor ugyanis csak szeptember 6-8 közt kerül megrendezésre, utána viszont elkezdődik a tizenöt hetes szorgalmi időszak.

A rovat további hírei: Oktatás

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.