Új edzővel, új alapokon

2018. július 17. (kedd) 8:07 - doszerk

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Mint arról a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának honlapja beszámolt, a közelmúltban ülést tartott az együttes vezetése, s fontos, a jövőt érintő változásokról hozott döntéseket. Az elmúlt tizenegy évben rengeteg sikert elért gárda a 2017-es biztató HFL-szezont követően 2018-ban sajnos nem tudott előrébb lépni sőt, a többi első osztályú csapat "elszívó ereje" miatt nem tudott megfelelő mennyiségű és minőségű játékost hadrendbe állítani az idei bajnokságra.

Grátz Vilmos távozik a Gorilláktól!

Ez is vezethetett ahhoz, hogy 2018-ban csapatunk nyolc vereséggel, győzelem nélkül zárta a Hungarian Football League szezonját, s mivel a gárda anyagi lehetőségei korlátozottabbak a többi csapathoz képest, nincs is reális esély arra, hogy a legjobbakkal felvegyék a versenyt a jövőben.

Éppen ezért új alapokra kell helyezniük működésüket, s ennek legfontosabb következménye az lesz, hogy a 2019-es szezonban a csapat nem vesz részt a HHFL küzdelmeiben, hanem újra a Divízió I-re adja be nevezését. Mivel az eddigi sikeredző, Grátz Vilmos távozik a csapattól, így az ő helyét a játéktól visszavonult Bachrathy Kornél veszi át. Ezzel együtt az új irányvonal azt is meghatározza, hogy a jövőben nem a felnőtt együttes szereplése lesz a legfontosabb, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlást neveljen ki egyesületünk, vagyis a rögösebb, de hosszú távú működést helyezi előtérbe a klub vezetése.

Új irányba futnak! (Képek forrása: DO-archív)

Döntés született arról is, hogy a Szekszárd Bad Bones csapatával való együttműködésnek köszönhetően igen bő kerettel vág neki a másodosztálynak a felnőtt együttes, s a remények szerint a főleg ifjúsági játékosokból álló második számú csapat is elindulhat a Divízió II-ben. A Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület vezetése bízik abban, hogy sikerül túllendülniük a nehézségeken, jelentősen bővülhet az ifjúsági létszám, stabilizálódik a felnőtt keret és a Dunaújváros Gorillaz továbbra is a vidék meghatározó csapata marad.

A rovat további hírei: Sport

Szép hétvégi győzelmek

Szép hétvégi győzelmek

2018. október 22. (hétfő)

Az NB II-es felnőtt bajnokságban nagy küzdelem után, míg az Ifjúsági bajnokságban meggyőző játékkal szerezte meg sikereit a DSE Röplabda Akadémia.

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.