Új edzővel, új alapokon

2018. július 17. (kedd) 8:07 - doszerk

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Mint arról a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának honlapja beszámolt, a közelmúltban ülést tartott az együttes vezetése, s fontos, a jövőt érintő változásokról hozott döntéseket. Az elmúlt tizenegy évben rengeteg sikert elért gárda a 2017-es biztató HFL-szezont követően 2018-ban sajnos nem tudott előrébb lépni sőt, a többi első osztályú csapat "elszívó ereje" miatt nem tudott megfelelő mennyiségű és minőségű játékost hadrendbe állítani az idei bajnokságra.

Grátz Vilmos távozik a Gorilláktól!

Ez is vezethetett ahhoz, hogy 2018-ban csapatunk nyolc vereséggel, győzelem nélkül zárta a Hungarian Football League szezonját, s mivel a gárda anyagi lehetőségei korlátozottabbak a többi csapathoz képest, nincs is reális esély arra, hogy a legjobbakkal felvegyék a versenyt a jövőben.

Éppen ezért új alapokra kell helyezniük működésüket, s ennek legfontosabb következménye az lesz, hogy a 2019-es szezonban a csapat nem vesz részt a HHFL küzdelmeiben, hanem újra a Divízió I-re adja be nevezését. Mivel az eddigi sikeredző, Grátz Vilmos távozik a csapattól, így az ő helyét a játéktól visszavonult Bachrathy Kornél veszi át. Ezzel együtt az új irányvonal azt is meghatározza, hogy a jövőben nem a felnőtt együttes szereplése lesz a legfontosabb, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlást neveljen ki egyesületünk, vagyis a rögösebb, de hosszú távú működést helyezi előtérbe a klub vezetése.

Új irányba futnak! (Képek forrása: DO-archív)

Döntés született arról is, hogy a Szekszárd Bad Bones csapatával való együttműködésnek köszönhetően igen bő kerettel vág neki a másodosztálynak a felnőtt együttes, s a remények szerint a főleg ifjúsági játékosokból álló második számú csapat is elindulhat a Divízió II-ben. A Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület vezetése bízik abban, hogy sikerül túllendülniük a nehézségeken, jelentősen bővülhet az ifjúsági létszám, stabilizálódik a felnőtt keret és a Dunaújváros Gorillaz továbbra is a vidék meghatározó csapata marad.

A rovat további hírei: Sport

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

2018. augusztus 14. (kedd)

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

2018. augusztus 14. (kedd)

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

Újabb forduló a Decathlonban

Újabb forduló a Decathlonban

2018. augusztus 14. (kedd)

Ugyan legutóbb vereséget szenvedett, továbbra is a Tízpróbások gárdája vezeti a Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság tabelláját.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

2018. augusztus 13. (hétfő)

Az önkormányzat támogatásának is köszönhetően fontos célokat tűzhet ki maga elé a dunaújvárosi labdarúgó utánpótlásért dolgozó DUFK SE.

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

2018. augusztus 13. (hétfő)

Mivel több együttes is visszamondta szereplését a Kohász Kupán, így az idei tornán csak két mérkőzést rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Tornagyőztes ifik

Tornagyőztes ifik

2018. augusztus 13. (hétfő)

Két győzelemmel, valamint egy döntetlennel szerezte meg a szolnoki felkészülési torna első helyét a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott.

Aranyos röplabdázók

Aranyos röplabdázók

2018. augusztus 12. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia fiataljai rendkívül jó teljesítményt nyújtottak az Országos Strandröplabda Bajnokság döntőjében.