Új edzővel, új alapokon

2018. július 17. (kedd) 8:07 - doszerk

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Mint arról a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának honlapja beszámolt, a közelmúltban ülést tartott az együttes vezetése, s fontos, a jövőt érintő változásokról hozott döntéseket. Az elmúlt tizenegy évben rengeteg sikert elért gárda a 2017-es biztató HFL-szezont követően 2018-ban sajnos nem tudott előrébb lépni sőt, a többi első osztályú csapat "elszívó ereje" miatt nem tudott megfelelő mennyiségű és minőségű játékost hadrendbe állítani az idei bajnokságra.

Grátz Vilmos távozik a Gorilláktól!

Ez is vezethetett ahhoz, hogy 2018-ban csapatunk nyolc vereséggel, győzelem nélkül zárta a Hungarian Football League szezonját, s mivel a gárda anyagi lehetőségei korlátozottabbak a többi csapathoz képest, nincs is reális esély arra, hogy a legjobbakkal felvegyék a versenyt a jövőben.

Éppen ezért új alapokra kell helyezniük működésüket, s ennek legfontosabb következménye az lesz, hogy a 2019-es szezonban a csapat nem vesz részt a HHFL küzdelmeiben, hanem újra a Divízió I-re adja be nevezését. Mivel az eddigi sikeredző, Grátz Vilmos távozik a csapattól, így az ő helyét a játéktól visszavonult Bachrathy Kornél veszi át. Ezzel együtt az új irányvonal azt is meghatározza, hogy a jövőben nem a felnőtt együttes szereplése lesz a legfontosabb, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlást neveljen ki egyesületünk, vagyis a rögösebb, de hosszú távú működést helyezi előtérbe a klub vezetése.

Új irányba futnak! (Képek forrása: DO-archív)

Döntés született arról is, hogy a Szekszárd Bad Bones csapatával való együttműködésnek köszönhetően igen bő kerettel vág neki a másodosztálynak a felnőtt együttes, s a remények szerint a főleg ifjúsági játékosokból álló második számú csapat is elindulhat a Divízió II-ben. A Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület vezetése bízik abban, hogy sikerül túllendülniük a nehézségeken, jelentősen bővülhet az ifjúsági létszám, stabilizálódik a felnőtt keret és a Dunaújváros Gorillaz továbbra is a vidék meghatározó csapata marad.

A rovat további hírei: Sport

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.