Új edzővel, új alapokon

2018. július 17. (kedd) 8:07 - doszerk

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Mint arról a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának honlapja beszámolt, a közelmúltban ülést tartott az együttes vezetése, s fontos, a jövőt érintő változásokról hozott döntéseket. Az elmúlt tizenegy évben rengeteg sikert elért gárda a 2017-es biztató HFL-szezont követően 2018-ban sajnos nem tudott előrébb lépni sőt, a többi első osztályú csapat "elszívó ereje" miatt nem tudott megfelelő mennyiségű és minőségű játékost hadrendbe állítani az idei bajnokságra.

Grátz Vilmos távozik a Gorilláktól!

Ez is vezethetett ahhoz, hogy 2018-ban csapatunk nyolc vereséggel, győzelem nélkül zárta a Hungarian Football League szezonját, s mivel a gárda anyagi lehetőségei korlátozottabbak a többi csapathoz képest, nincs is reális esély arra, hogy a legjobbakkal felvegyék a versenyt a jövőben.

Éppen ezért új alapokra kell helyezniük működésüket, s ennek legfontosabb következménye az lesz, hogy a 2019-es szezonban a csapat nem vesz részt a HHFL küzdelmeiben, hanem újra a Divízió I-re adja be nevezését. Mivel az eddigi sikeredző, Grátz Vilmos távozik a csapattól, így az ő helyét a játéktól visszavonult Bachrathy Kornél veszi át. Ezzel együtt az új irányvonal azt is meghatározza, hogy a jövőben nem a felnőtt együttes szereplése lesz a legfontosabb, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlást neveljen ki egyesületünk, vagyis a rögösebb, de hosszú távú működést helyezi előtérbe a klub vezetése.

Új irányba futnak! (Képek forrása: DO-archív)

Döntés született arról is, hogy a Szekszárd Bad Bones csapatával való együttműködésnek köszönhetően igen bő kerettel vág neki a másodosztálynak a felnőtt együttes, s a remények szerint a főleg ifjúsági játékosokból álló második számú csapat is elindulhat a Divízió II-ben. A Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület vezetése bízik abban, hogy sikerül túllendülniük a nehézségeken, jelentősen bővülhet az ifjúsági létszám, stabilizálódik a felnőtt keret és a Dunaújváros Gorillaz továbbra is a vidék meghatározó csapata marad.

A rovat további hírei: Sport

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

2019. május 22. (szerda)

Marco Rossi szövetségi kapitány az eddigi 32-ről 29 fősre szűkítette az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét.

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

2019. május 22. (szerda)

A Dunaferr SE maratoni kajakosai közül Katona Lili és Máthé Krisztián is kvalifikálta magát a franciaországi Európa-bajnokságra.

Strandröplabdában is a legjobbak között

Strandröplabdában is a legjobbak között

2019. május 22. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

Triscsuk Krisztina újra Dunaújvárosban

Triscsuk Krisztina újra Dunaújvárosban

2019. május 21. (kedd)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatja pályafutását Triscsuk Krisztina, s mellette két új igazolást is bejelentett az együttes vezetése.