Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

doszerk - 2018. augusztus 14. 10:08

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

A székesfehérváriaknak erre minden esélyük megvan az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően, mert a svédországi eredmény azt jelenti, hogy a győzelem mellett a gól nélküli találkozó is nekik kedvezne.

A főpróba a Malmönek sikerült jobban, mivel pénteken 1-0-ra nyert a Dalkurd vendégeként, azonban 17 fordulót követően 28 ponttal így is csak hatodik a svéd bajnokságban. A Vidi szintén pénteken játszotta bajnokiját, s a hosszabbításban egyenlítve mentett pontot a vendég Debrecen ellen.

Fotó:MTI

A két gárda története során 1985-ben az UEFA Kupa 1. fordulójában már találkozott egymással, akkor a Vidi ment tovább idegenben szerzett gólokkal, mivel otthon 1-0-ra győzött, idegenben pedig 3-2-re kapott ki. A riválisnak további két párharca volt magyar rivális ellen: 1971-ben a BEK nyitókörében és 1975-ben a KEK negyeddöntőjében is alulmaradt a Újpesttel, illetve a Ferencvárossal szemben.
A mostani párharc továbbjutója a BL-selejtezőben a skót Celtic Glasgow, vagy a görög AEK Athén csapata ellen folytatja, míg a vesztes az EL utolsó körében a walesi The New Saints, vagy a dán Midtjylland együttesével találkozik.

Legutóbb hat éve éppen a Vidi - akkor még Videoton néven - szerepelt főtáblán magyar csapatként, méghozzá az Európa-ligában. Ezúttal a továbbjutása esetén még nem lehetne tudni, hogy melyik sorozat csoportkörében szerepelne a piros-kék együttes, az a BL-selejtező negyedik, utolsó körében dől el: az ottani győztes értelemszerűen a legrangosabb európai kupasorozatban folytatja, a vesztes pedig átkerül az Európa-liga csoportkörébe. A keddi visszavágó 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.