Dunaújváros Hetilap

"Megvalósítjuk, amit ígértünk"

2018. augusztus 16. (csütörtök) 17:05 - Brousil Csaba

Továbbra is fontos a választókerület képviselete címmel tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos csütörtökön.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, ebben a témában harminc nappal ezelőtt már tartott egy sajtótájékoztatót, de az elmúlt időszak eseményei ezt újra indokolttá tették. Mint mondta, az elmúlt időszakban sorra szűntek meg a Jobbik alapszervezetei és sokan el is hagyták a pártot. Ezzel kapcsolatban kérdést tett fel Pintér Tamásnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének, hogy mik a tervei: a továbbiakban is a karrierje építését tartja fontosnak vagy a választókerületben élők valódi képviseletét és hogy mit tett az elmúlt 130 napban Pintér Tamás a városért és a térségért? Cserna Gábor hozzátette, erre a kérdésre is várja a képviselő válaszát egy erre alkalmas fórumon.

A polgármester arról is beszélt, hogy az elmúlt harminc napban több, a város és a térség fejlesztését elősegítő lépések is történtek. Jelesül elkészült a radari sporttelep, elkezdték a 6219-es út rekonstrukciójának első ütemét és a hétvégén, Iváncsán is különböző beruházások átadására kerül majd sor. Dr. Galambos Dénes ezekről szólva elmondta, hogy folytatja a még országgyűlési képviselőként megkezdett munkát a város és a térség fejlődésének érdekében, hogy az itt élők érezhessék, nem maradtak valódi képviselet nélkül.  Kiemelte, hogy hétvégén, Iváncsán átadják a 110 millió forintból elkészült műfüves pályát, továbbá egy szabadtéri kondiparkot is, és ezen kívül sor kerül majd a felújított piac átadásra is. Mint mondta, a július 27-én bejelentett útrekonstrukciós munkák első szakasza az ígéretükhöz híven el is kezdődött a 6219-es úton, mely a 6-os úti bekötőtől a mezőfalvi körforgóig tartó útszakaszt érinti. Továbbá kiemelte, hogy 8, 5 millió forintból Iváncsán, míg 12, 5 millió forintból Adonyban indul járdafejlesztési program.

Elmondta, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felújításáról szóló támogatói okirat már készül, a fejlesztés ütemterv szerint zajlik majd. A 8-as gyorsforgalmi úttal kapcsolatban elmondta, a Kelet-nyugati  tengelynek a megépítése kiemelt hangsúlyt kap, és amelynek Balatonvilágoson már készül az egyik csomópontja, míg a másik ilyen csomópont a Pentele-hídnál lesz, ahonnan Kelet felé folytatódik majd tovább az építkezés. A miniszterelnöki biztos a Modern Városok Programról elmondta, hogy a nyár ellenére is haladnak a megállapodásban kikötött fejlesztési pontok megvalósításával. Elmondta, hogy továbbra is nyílt és tiszta szívvel állnak ki a választópolgárok elé, mert nem ígérgetnek, hanem megvalósítják azt, amit ígértek.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

2018. november 19. (hétfő)

A DVG Zrt. felkészült a hóhelyzetre, január 1-től kötelező lesz a cégkapu, darts versenyt rendeztek az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

2018. november 19. (hétfő)

December 2-án az első gyertya meggyújtásával megkezdődik az idei Adventi Forgatag, színes programokkal és lélekhangoló műsorokkal várja a városlakókat a főtér. Mutatjuk, a részletes programot.

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

2018. november 19. (hétfő)

November 15-től megkezdte a téli hóeltakarítás ügyeleti rendszerét a DVG Zrt., a cég több kis- és nagygéppel, kézi munkaerővel, síkosságmentesítő anyagokkal bevetésre készen áll erre a szezonra is.

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

2018. november 18. (vasárnap)

Együttműködési megállapodást írtak alá az egyetemen, folytatódik a járdaépítési program, simán nyert a futsal csapat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

2018. november 18. (vasárnap)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerint minden otthontalan számára biztosítanak fűtött szobát, ágyat, meleg ételt, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget.

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

2018. november 17. (szombat)

Idén immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját a Dunaújvárosi Egyetemen. A rendezvény fővédnökei ezúttal is dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor, polgármester voltak.

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

2018. november 16. (péntek)

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan egy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a felek a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia és Kutatóközpontjának létrehozásáról pénteken, az egyetemen.