Dunaújváros Hetilap

"Megvalósítjuk, amit ígértünk"

2018. augusztus 16. (csütörtök) 17:05 - Brousil Csaba

Továbbra is fontos a választókerület képviselete címmel tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos csütörtökön.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, ebben a témában harminc nappal ezelőtt már tartott egy sajtótájékoztatót, de az elmúlt időszak eseményei ezt újra indokolttá tették. Mint mondta, az elmúlt időszakban sorra szűntek meg a Jobbik alapszervezetei és sokan el is hagyták a pártot. Ezzel kapcsolatban kérdést tett fel Pintér Tamásnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének, hogy mik a tervei: a továbbiakban is a karrierje építését tartja fontosnak vagy a választókerületben élők valódi képviseletét és hogy mit tett az elmúlt 130 napban Pintér Tamás a városért és a térségért? Cserna Gábor hozzátette, erre a kérdésre is várja a képviselő válaszát egy erre alkalmas fórumon.

A polgármester arról is beszélt, hogy az elmúlt harminc napban több, a város és a térség fejlesztését elősegítő lépések is történtek. Jelesül elkészült a radari sporttelep, elkezdték a 6219-es út rekonstrukciójának első ütemét és a hétvégén, Iváncsán is különböző beruházások átadására kerül majd sor. Dr. Galambos Dénes ezekről szólva elmondta, hogy folytatja a még országgyűlési képviselőként megkezdett munkát a város és a térség fejlődésének érdekében, hogy az itt élők érezhessék, nem maradtak valódi képviselet nélkül.  Kiemelte, hogy hétvégén, Iváncsán átadják a 110 millió forintból elkészült műfüves pályát, továbbá egy szabadtéri kondiparkot is, és ezen kívül sor kerül majd a felújított piac átadásra is. Mint mondta, a július 27-én bejelentett útrekonstrukciós munkák első szakasza az ígéretükhöz híven el is kezdődött a 6219-es úton, mely a 6-os úti bekötőtől a mezőfalvi körforgóig tartó útszakaszt érinti. Továbbá kiemelte, hogy 8, 5 millió forintból Iváncsán, míg 12, 5 millió forintból Adonyban indul járdafejlesztési program.

Elmondta, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felújításáról szóló támogatói okirat már készül, a fejlesztés ütemterv szerint zajlik majd. A 8-as gyorsforgalmi úttal kapcsolatban elmondta, a Kelet-nyugati  tengelynek a megépítése kiemelt hangsúlyt kap, és amelynek Balatonvilágoson már készül az egyik csomópontja, míg a másik ilyen csomópont a Pentele-hídnál lesz, ahonnan Kelet felé folytatódik majd tovább az építkezés. A miniszterelnöki biztos a Modern Városok Programról elmondta, hogy a nyár ellenére is haladnak a megállapodásban kikötött fejlesztési pontok megvalósításával. Elmondta, hogy továbbra is nyílt és tiszta szívvel állnak ki a választópolgárok elé, mert nem ígérgetnek, hanem megvalósítják azt, amit ígértek.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. február 16. (szombat)

Vállalkozók Bálja, újabb szociális intézményt újítottak fel, közmeghallgatást és közgyűlést tartottak a Városházán - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

2019. február 15. (péntek)

Jótékonysági akció volt az Arany iskolában, Wass Albert felolvasó nap lesz, idegenben lép pályára a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

2019. február 15. (péntek)

A keddi közmeghallgatáson tett ígéretét váltotta be Cserna Gábor polgármester: a Római körúton személyesen győződött meg a parkolási helyzetről és egyeztetett a problémát felvető lakókkal.

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

2019. február 15. (péntek)

Egy 205 millió forintos projekt részeként megújult az Útkeresés Segítő Szolgálat Bartók Béla téri székhelye. Az energetikailag korszerűsített intézménybe decemberben költözött vissza a családsegítő szervezet.

Gyengül az influenzajávány

Gyengül az influenzajávány

2019. február 15. (péntek)

Fejér megye területén 3134 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján február 4. és 10. között. Ez 18 százalékkal kevesebb az előző hetinél.

D+ Híradó - Közgyűlés, díjátadó

D+ Híradó - Közgyűlés, díjátadó

2019. február 14. (csütörtök)

Február havi rendes közgyűlés, díjátadó a Rudas iskolában, nyelvi vetélkedő a Petőfiben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Megszavazták a költségvetést

Megszavazták a költségvetést

2019. február 14. (csütörtök)

Mintegy ötven napirendi pontot tárgyaltak meg a csütörtöki közgyűlésen. Az elsők között volt a város idei évre vonatkozó költségvetési tervezete, majd annak elfogadása után megalkották róla a rendeletet is.