Dunaújváros Hetilap

"Megvalósítjuk, amit ígértünk"

2018. augusztus 16. (csütörtök) 17:05 - Brousil Csaba

Továbbra is fontos a választókerület képviselete címmel tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos csütörtökön.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, ebben a témában harminc nappal ezelőtt már tartott egy sajtótájékoztatót, de az elmúlt időszak eseményei ezt újra indokolttá tették. Mint mondta, az elmúlt időszakban sorra szűntek meg a Jobbik alapszervezetei és sokan el is hagyták a pártot. Ezzel kapcsolatban kérdést tett fel Pintér Tamásnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének, hogy mik a tervei: a továbbiakban is a karrierje építését tartja fontosnak vagy a választókerületben élők valódi képviseletét és hogy mit tett az elmúlt 130 napban Pintér Tamás a városért és a térségért? Cserna Gábor hozzátette, erre a kérdésre is várja a képviselő válaszát egy erre alkalmas fórumon.

A polgármester arról is beszélt, hogy az elmúlt harminc napban több, a város és a térség fejlesztését elősegítő lépések is történtek. Jelesül elkészült a radari sporttelep, elkezdték a 6219-es út rekonstrukciójának első ütemét és a hétvégén, Iváncsán is különböző beruházások átadására kerül majd sor. Dr. Galambos Dénes ezekről szólva elmondta, hogy folytatja a még országgyűlési képviselőként megkezdett munkát a város és a térség fejlődésének érdekében, hogy az itt élők érezhessék, nem maradtak valódi képviselet nélkül.  Kiemelte, hogy hétvégén, Iváncsán átadják a 110 millió forintból elkészült műfüves pályát, továbbá egy szabadtéri kondiparkot is, és ezen kívül sor kerül majd a felújított piac átadásra is. Mint mondta, a július 27-én bejelentett útrekonstrukciós munkák első szakasza az ígéretükhöz híven el is kezdődött a 6219-es úton, mely a 6-os úti bekötőtől a mezőfalvi körforgóig tartó útszakaszt érinti. Továbbá kiemelte, hogy 8, 5 millió forintból Iváncsán, míg 12, 5 millió forintból Adonyban indul járdafejlesztési program.

Elmondta, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felújításáról szóló támogatói okirat már készül, a fejlesztés ütemterv szerint zajlik majd. A 8-as gyorsforgalmi úttal kapcsolatban elmondta, a Kelet-nyugati  tengelynek a megépítése kiemelt hangsúlyt kap, és amelynek Balatonvilágoson már készül az egyik csomópontja, míg a másik ilyen csomópont a Pentele-hídnál lesz, ahonnan Kelet felé folytatódik majd tovább az építkezés. A miniszterelnöki biztos a Modern Városok Programról elmondta, hogy a nyár ellenére is haladnak a megállapodásban kikötött fejlesztési pontok megvalósításával. Elmondta, hogy továbbra is nyílt és tiszta szívvel állnak ki a választópolgárok elé, mert nem ígérgetnek, hanem megvalósítják azt, amit ígértek.

A rovat további hírei: Közélet

Pár forintos emelés a kutakon

Pár forintos emelés a kutakon

2019. június 24. (hétfő)

Szerdától emelkedik a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon. Előbbi bruttó 3 forinttal literenként, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal kell többi fizetni a hét közepétől. Így a benzin átlagára 378 forintra emelkedik, a gázolaj ára pedig 391 forintra változik. 

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

2019. június 24. (hétfő)

Az önkormányzat megrendelésére a város több pontján dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei. Jelenleg az egyik legjobban várt fejlesztés a járási hivatal körül kialakított új parkolók. 

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 23. (vasárnap)

Új játszótér épül, gyilkossággal fenyegetőzött egy férfi, csatornázás az északi városrészben, közgyűlés, adományátadó a kórházban, parkolók bővítése, évadzáró  a Bartókban - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zárva lesz a hivatal

Zárva lesz a hivatal

2019. június 22. (szombat)

A Köztisztviselők Napját Dunaújváros közgyűlésének önkormányzati rendelete munkaszüneti nappá nyilvánította. Ezért július 1-én, hétfőn a polgármesteri hivatal zárva tart majd. A következő ügyfélfogadási nap július 3-án(szerdán) 8.00 és 18.00 óra között lesz.

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Idén már harmadik alkalommal rendezte meg szombaton az önkormányzat, a Tourinform iroda és a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szombaton a horgász-, halászlé- és halfőző-versenyt a Szalki-szigeti kemping terültén.

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Ismét a Szalki-szigetre csábítják a horgászat szerelmeseit, valamint az amatőr és rutinos szakácsokat: immár harmadik alkalommal kerül ma megrendezésre a horgász, valamint hal-és halászléfőző verseny.

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

2019. június 21. (péntek)

Rendhagyó csütörtöki sajtótájékoztatóján az Ongai család Hold utcai otthonában számolt be az Otthon Melege Program ősztől induló, a főképp a közepes, illetve nagyobb városokban társasházakban élőket érintő kedvezményes lehetőségekről Dunaújváros polgármestere - írja a Pesti Srácok.