Dunaújváros Hetilap

"Megvalósítjuk, amit ígértünk"

2018. augusztus 16. (csütörtök) 17:05 - Brousil Csaba

Továbbra is fontos a választókerület képviselete címmel tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos csütörtökön.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, ebben a témában harminc nappal ezelőtt már tartott egy sajtótájékoztatót, de az elmúlt időszak eseményei ezt újra indokolttá tették. Mint mondta, az elmúlt időszakban sorra szűntek meg a Jobbik alapszervezetei és sokan el is hagyták a pártot. Ezzel kapcsolatban kérdést tett fel Pintér Tamásnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének, hogy mik a tervei: a továbbiakban is a karrierje építését tartja fontosnak vagy a választókerületben élők valódi képviseletét és hogy mit tett az elmúlt 130 napban Pintér Tamás a városért és a térségért? Cserna Gábor hozzátette, erre a kérdésre is várja a képviselő válaszát egy erre alkalmas fórumon.

A polgármester arról is beszélt, hogy az elmúlt harminc napban több, a város és a térség fejlesztését elősegítő lépések is történtek. Jelesül elkészült a radari sporttelep, elkezdték a 6219-es út rekonstrukciójának első ütemét és a hétvégén, Iváncsán is különböző beruházások átadására kerül majd sor. Dr. Galambos Dénes ezekről szólva elmondta, hogy folytatja a még országgyűlési képviselőként megkezdett munkát a város és a térség fejlődésének érdekében, hogy az itt élők érezhessék, nem maradtak valódi képviselet nélkül.  Kiemelte, hogy hétvégén, Iváncsán átadják a 110 millió forintból elkészült műfüves pályát, továbbá egy szabadtéri kondiparkot is, és ezen kívül sor kerül majd a felújított piac átadásra is. Mint mondta, a július 27-én bejelentett útrekonstrukciós munkák első szakasza az ígéretükhöz híven el is kezdődött a 6219-es úton, mely a 6-os úti bekötőtől a mezőfalvi körforgóig tartó útszakaszt érinti. Továbbá kiemelte, hogy 8, 5 millió forintból Iváncsán, míg 12, 5 millió forintból Adonyban indul járdafejlesztési program.

Elmondta, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felújításáról szóló támogatói okirat már készül, a fejlesztés ütemterv szerint zajlik majd. A 8-as gyorsforgalmi úttal kapcsolatban elmondta, a Kelet-nyugati  tengelynek a megépítése kiemelt hangsúlyt kap, és amelynek Balatonvilágoson már készül az egyik csomópontja, míg a másik ilyen csomópont a Pentele-hídnál lesz, ahonnan Kelet felé folytatódik majd tovább az építkezés. A miniszterelnöki biztos a Modern Városok Programról elmondta, hogy a nyár ellenére is haladnak a megállapodásban kikötött fejlesztési pontok megvalósításával. Elmondta, hogy továbbra is nyílt és tiszta szívvel állnak ki a választópolgárok elé, mert nem ígérgetnek, hanem megvalósítják azt, amit ígértek.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Zöld nap, könyvbemutató

D+ Híradó - Zöld nap, könyvbemutató

2018. szeptember 22. (szombat)

Lezárják a Déli-pályaudvart, Zöld napot tartottak az egyetemen, könyvbemutató a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

2018. szeptember 21. (péntek)

Centrumban a család, szépkorú köszöntés, autómentes napot tartottak a Vasvári iskola előtt - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Köszöntés öt év után újra

Köszöntés öt év után újra

2018. szeptember 21. (péntek)

Öt évvel ezelőtt ígéretet tettek egymásnak a viszontlátásra, így már nagyon várta, és nagy örömmel fogadta ismét Nógrádi Józsefné Irénke néni otthonában Gombos Istvánt, városunk humán ügyekért felelős alpolgármesterét: az önkormányzat ajándékával érkezett az alpolgármester a szépkorúhoz születésnapja alkalmából, a hölgy ugyanis betöltötte a 95. életévét.

Autó nélkül a környezetért!

Autó nélkül a környezetért!

2018. szeptember 21. (péntek)

A mobilitási hét utolsó rendezvénye minden évben az Autómentes nap, így idén sem lehetett másként. A péntek délelőtti program a környezettudatos közlekedésről szólt, minden eddiginél több résztvevővel.

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint 40 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés, mesés rendezvénnyel várják a gyerekeket az MMK-ban, vereség itthon - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

 Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a szeptemberi közgyűlésen.

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint egymillió forint értékben nyert egészségügyi eszközöket a K&H Gyógyvarázs elnevezésű műszerbeszerzési pályázaton a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya.