Nem várja a Jobbikot a Néppárt

2018. augusztus 2. (csütörtök) 20:47 - doszerk

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában kedden Sneider Tamás, a Jobbik elnöke meglebegtette, hogy pártja szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz. Ma megérkezett a válasz az EPP sajtófőnökétől: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos." - írja az origo.hu.

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában Sneider Tamás azt nyilatkozta pártjának jövőbeni, európai politikai porondon való terveiről, hogy megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen.

A Jobbik elnöke által vizionált jelekről kérdezte meg a Magyar Hírlap Pedro López de Pablót, a néppárti (EPP) képviselőcsoport sajtófőnökét, aki nem teketóriázott, és a következőket mondta:

Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.

A lap kiemeli, hogy a Jobbik EP-listáján 2014-ben bejutó képviselők jelenleg a függetlenek között foglalnak helyet az Európai Parlamentben.A képviselőcsoport létszáma erősen megcsappant, hiszen a háromfős frakció mára egy főre csökkent: Morvai Krisztina tavaly év végén szakított a Jobbikkal, mert Vona Gáborék eltávolodtak attól az értékrendtől, ami számára fontos, Kovács Bélát pedig kémkedéssel vádolták meg, a párt végül nagy nehezen elengedte a kezét.Bizonyára nem nyerte el a néppárt tetszését, hogy 2014 környékén a Jobbik még sokkal inkább közeledett a radikálisok felé, mint feléjük.

Az EPP sajtófőnökének elzárkózása meglehetősen kellemetlen Sneider Tamáséknak, hiszen évek óta azért tepernek, hogy a radikális, már-már szélsőjobboldali múltjukat levetkőzve a politikai paletta centrumába pozícionálják magukat. Ezt a politikát legitimálhatta volna egy európai néppárti tagság. Nem fogja.

-origo.hu-

A rovat további hírei: Politika

Pedofil afgán migráns gyilkolta meg a feleségét

Pedofil afgán migráns gyilkolta meg a feleségét

2019. január 21. (hétfő)

Bíróság elé állítottak egy afgán migránst Svédországban, mert meggyilkolta a feleségét. A gyilkos eredetileg Iránba menekült, de kiadták őt. A hatóságok szerint, amikor elvette a feleségét muszlim szokás szerint, a lány még kiskorú volt - írja az Origo.

Stabil a költségvetés, nincs szükség kiigazításokra

Stabil a költségvetés, nincs szükség kiigazításokra

2019. január 21. (hétfő)

A 2018-as év vártnál kedvezőbb gazdasági eredményei sem indokolják a 6 hónappal ezelőtt elfogadott 2019. évi költségvetési törvény módosítását – mutatott rá a Rádió Orienten Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács valószínűsíti, hogy a 2020-as költségvetés tervezetét az első félév végén fogja beterjeszteni a kormány.

"Kifulladtak" a túlóratörvény miatti tüntetések

"Kifulladtak" a túlóratörvény miatti tüntetések

2019. január 21. (hétfő)

Kiszelly Zoltán politológus szerint a szombati fővárosi és a vidéki tiltakozásokon részt vevők alacsony száma jól mutatja, hogy "kifulladtak" a "túlóratörvény" miatti tüntetések.

Ahmed H. ügye felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

Ahmed H. ügye felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

2019. január 20. (vasárnap)

Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Szánalmasan megbukott a hétvégi tüntetés

Szánalmasan megbukott a hétvégi tüntetés

2019. január 20. (vasárnap)

Hiába az ellenzéki propagandamédiumok többhetes kitartó reklámja, minden eddiginél kevesebben tüntettek. Pedig enyhén szólva eddig se tüntettek sokan - írja az Origo.

Rosszul járna az ellenzék egy közös listával

Rosszul járna az ellenzék egy közös listával

2019. január 18. (péntek)

A Jobbikkal szimpatizálók egyharmadát és a baloldali szavazók egyötödét elvesztené közös európai parlamenti listaállítás esetén az ellenzék - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásaiból, amely eredményeit pénteken közölték az MTI-vel.

Drogcsempész migráns késelt Bécsben

Drogcsempész migráns késelt Bécsben

2019. január 16. (szerda)

Halálos késelés történt keddre virradóan a bécsi főpályaudvaron – közölte az APA osztrák hírügynökség. Kiderült, testvérgyilkosságról van szó - írja az Origo.