Nem várja a Jobbikot a Néppárt

2018. augusztus 2. (csütörtök) 20:47 - doszerk

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában kedden Sneider Tamás, a Jobbik elnöke meglebegtette, hogy pártja szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz. Ma megérkezett a válasz az EPP sajtófőnökétől: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos." - írja az origo.hu.

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában Sneider Tamás azt nyilatkozta pártjának jövőbeni, európai politikai porondon való terveiről, hogy megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen.

A Jobbik elnöke által vizionált jelekről kérdezte meg a Magyar Hírlap Pedro López de Pablót, a néppárti (EPP) képviselőcsoport sajtófőnökét, aki nem teketóriázott, és a következőket mondta:

Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.

A lap kiemeli, hogy a Jobbik EP-listáján 2014-ben bejutó képviselők jelenleg a függetlenek között foglalnak helyet az Európai Parlamentben.A képviselőcsoport létszáma erősen megcsappant, hiszen a háromfős frakció mára egy főre csökkent: Morvai Krisztina tavaly év végén szakított a Jobbikkal, mert Vona Gáborék eltávolodtak attól az értékrendtől, ami számára fontos, Kovács Bélát pedig kémkedéssel vádolták meg, a párt végül nagy nehezen elengedte a kezét.Bizonyára nem nyerte el a néppárt tetszését, hogy 2014 környékén a Jobbik még sokkal inkább közeledett a radikálisok felé, mint feléjük.

Az EPP sajtófőnökének elzárkózása meglehetősen kellemetlen Sneider Tamáséknak, hiszen évek óta azért tepernek, hogy a radikális, már-már szélsőjobboldali múltjukat levetkőzve a politikai paletta centrumába pozícionálják magukat. Ezt a politikát legitimálhatta volna egy európai néppárti tagság. Nem fogja.

-origo.hu-

A rovat további hírei: Politika

Pisztollyal fenyegette tanárát a migráns

Pisztollyal fenyegette tanárát a migráns

2018. október 22. (hétfő)

Egy tanár került közvetlen életveszélybe egy erőszakos migráns miatt. A fenyegetést videóra is vették a diákok - írja az Origo.

Provokálják a migránsok a rendőröket

Provokálják a migránsok a rendőröket

2018. október 21. (vasárnap)

Migráns fiatalok készítenek videókat a munkájukat végző rendőrökről, hátulról, titokban videózva, kigúnyolva őket - írja az Origo.

Pénzt és luxuslakást követelnek a migránsok

Pénzt és luxuslakást követelnek a migránsok

2018. október 20. (szombat)

iPhone-t, 1000 euró készpénzt, padlófűtéses, konyhafelszereléssel rendelkező lakást követelnek az Olaszországban élő migránsok. A számlát természetesen a fokozatosan elszegényedő olasz adófizetők állnák. A dologból óriási felháborodás lett - írja az Origo.

Szijjártó: a kötelező kvóták kérdése lekerült a napirendről

Szijjártó: a kötelező kvóták kérdése lekerült a napirendről

2018. október 19. (péntek)

Jó hír, hogy a menekültek befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

Orbán: sikeresen megvédtük Magyarország határvédelemhez fűződő jogát

Orbán: sikeresen megvédtük Magyarország határvédelemhez fűződő jogát

2018. október 19. (péntek)

Az európai csúcson "sikeresen megvédtük" Magyarország határvédelemhez fűződő jogát, ugyanakkor a vita megmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.

Orbán: a magyar határt magyar katonák és rendőrök fogják védeni

Orbán: a magyar határt magyar katonák és rendőrök fogják védeni

2018. október 17. (szerda)

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság javaslataival szemben Magyarország határait magyar katonák és rendőrök fogják védeni, és az ország semmilyen betelepítési programot nem fogad el.

Feljelentés a Jobbikban

Feljelentés a Jobbikban

2018. október 16. (kedd)

Tovább folytatódik a Jobbik darabokra hullása. Ahogy az Origo is folyamatosan beszámolt róla, Simicska Lajos pénzosztási módszere egyre világosabban látszanak - írja az origo.hu.