Nem várja a Jobbikot a Néppárt

2018. augusztus 2. (csütörtök) 20:47 - doszerk

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában kedden Sneider Tamás, a Jobbik elnöke meglebegtette, hogy pártja szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz. Ma megérkezett a válasz az EPP sajtófőnökétől: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos." - írja az origo.hu.

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában Sneider Tamás azt nyilatkozta pártjának jövőbeni, európai politikai porondon való terveiről, hogy megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen.

A Jobbik elnöke által vizionált jelekről kérdezte meg a Magyar Hírlap Pedro López de Pablót, a néppárti (EPP) képviselőcsoport sajtófőnökét, aki nem teketóriázott, és a következőket mondta:

Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.

A lap kiemeli, hogy a Jobbik EP-listáján 2014-ben bejutó képviselők jelenleg a függetlenek között foglalnak helyet az Európai Parlamentben.A képviselőcsoport létszáma erősen megcsappant, hiszen a háromfős frakció mára egy főre csökkent: Morvai Krisztina tavaly év végén szakított a Jobbikkal, mert Vona Gáborék eltávolodtak attól az értékrendtől, ami számára fontos, Kovács Bélát pedig kémkedéssel vádolták meg, a párt végül nagy nehezen elengedte a kezét.Bizonyára nem nyerte el a néppárt tetszését, hogy 2014 környékén a Jobbik még sokkal inkább közeledett a radikálisok felé, mint feléjük.

Az EPP sajtófőnökének elzárkózása meglehetősen kellemetlen Sneider Tamáséknak, hiszen évek óta azért tepernek, hogy a radikális, már-már szélsőjobboldali múltjukat levetkőzve a politikai paletta centrumába pozícionálják magukat. Ezt a politikát legitimálhatta volna egy európai néppárti tagság. Nem fogja.

-origo.hu-

A rovat további hírei: Politika

A Fidesz-KDNP jelöltje lett Felcsút polgármestere

A Fidesz-KDNP jelöltje lett Felcsút polgármestere

2018. augusztus 12. (vasárnap)

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton vasárnap tartott időközi polgármester-választáson - közölte a település jegyzője az MTI-vel.

A Jobbik már megint befürdött

A Jobbik már megint befürdött

2018. augusztus 02. (csütörtök)

Semmi sem akar összejönni a Jobbiknak. A balliberális fordulat után itt van az újabb kudarc - írja cikkében a 888.hu

Milliárdos bevételforrás

Milliárdos bevételforrás

2018. július 31. (kedd)

Tízmilliárdokkal nőhet az állam bevétele a szerdától élesedő online számlázási rendszer révén, a feketegazdaság elleni újabb eszközzel az áfacsalás lehetősége a minimálisra csökken, és tovább csökkenhet az adóelkerülők száma – mondta a Magyar Időknek Tállai András, aki szerint a pluszpénz a későbbi adócsökkentések fedezete is lehet.

Hazánkban épül a BMW új gyára

Hazánkban épül a BMW új gyára

2018. július 31. (kedd)

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Orbán: új korszaképítés kezdődik

Orbán: új korszaképítés kezdődik

2018. július 28. (szombat)

A magyar kormány nyolc év folyamatos kormányzás után áprilisban négy év újabb munkára kapott esélyt, és felhatalmazást arra, hogy kiépítsen egy új korszakot - közölte Orbán Viktor kormányfő szombaton Tusnádfürdőn.

Nem tárgyalunk tovább

Nem tárgyalunk tovább

2018. július 25. (szerda)

Magyarország hivatalosan is bejelentette az ENSZ felé kilépését a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából ‒ mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A bevándorlási különadó újabb védelmet ad

A bevándorlási különadó újabb védelmet ad

2018. július 22. (vasárnap)

A Fidesz-KDNP frakciószövetség szerint a bevándorlási különadó egy "Soros-adó", amely újabb védelmet ad az országnak.