Dunaújváros Hetilap

A közeljövőben kezdődhet a területrendezés a Táborálláson

2018. szeptember 24. (hétfő) 19:43 - Vass Ádám

Dunaújváros főépítésze, Szabó Imre hétfőn lakossági fórumot tartott Óvárosban a Magyar úti Klubházban a Rácdomb és a Táborállás egyes részeinek területrendezésével kapcsolatban.

Elkészültek a tervek, javaslatok a készülő településfejlesztési stratégiáról, ami a Rácdombon és a Táborálláson található területeket érinti. Ezek a dokumentumok egy ideje a város honlapján is elérhetőek, de mindezeket szóban is ismertették a tervezők a lakosság számára egy fórumon hétfőn délután a Magyar úti Pentele Klubházban. Szabó Imre, városunk főépítésze a Rácdomb településrendezési módosításának egyeztetési anyagáról és az Európatanács utca – Ivó utca – Csabagyöngye utca – Barsi Dénes utca – Táborállás utca által határolt terület (Táborállás) településrendezési módosításának anyagáról tájékoztatta a megjelenteket. Ezekre a tervekre részletesebben is kitért Nemesánszky Ildikó okleveles építészmérnök, településrendező vezető tervező, aki a Rácdombról szóló terveket egy korábbi tanulmány felülvizsgálata után készítette el és kiegészítette a löszfal okozta problémák kiküszöbölésével. A lakossági fórumon a résztvevők észrevételeit, tanácsait és meghallgatták, hogy igény szerint beépítsék a tervekbe.

Kedden újabb lakossági fórumra kerül sor, ezúttal a Városháza dísztermében, délután három órakor, a Momert Zrt. telephelyének településrendezési módosításának egyeztetési anyagáról. Ezekkel a tervekkel kapcsolatban továbbra is várják a véleményeket írásban október 5-ig a foep@pmh.dunanet.hu e-mail címre, vagy Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály címére (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.).

A rovat további hírei: Közélet

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

2020. április 02. (csütörtök)

Első körben az intézmény két kisbuszát a szállítási feladatokra, de ha kell, 25 dolgozó "élő erejét" is felajánlotta  Bartók Kamaraszínház az önkormányzat támogató programjának. Világ az egész színház a hajtás után a hajtás után.

DVCSH: üzemszünet pénteken

DVCSH: üzemszünet pénteken

2020. április 02. (csütörtök)

Csőtörés miatt több helyen is szünetel a fűtés és melegvíz szolgáltatás pénteken.

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

2020. április 02. (csütörtök)

Sokszoros nyomás nehezedik a kereskedelmi dolgozók vállára a nehéz napokban, helytállásukért pedig mindannyian hálásak lehetünk, hangsúlyozta az INTERSPAR áruházban tett látogatásán Pintér Tamás. 

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

2020. április 01. (szerda)

Sikerrel startolt a támogató program, mintegy 20 segítő indult ma el a Városházáról, hogy segítséget nyújtson a 70 év feletti dunaújvárosiaknak a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban.  Cserébe kérik: maradjanak otthon!

Új géppel kátyúznak a város útjain

Új géppel kátyúznak a város útjain

2020. április 01. (szerda)

A járványhelyzet különleges intézkedéseket követel, az élet azonban nem állt meg: a kátyúzás új módjáról – és új gépéről – tudósított a város hivatalos honlapja. 

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

2020. március 31. (kedd)

Új információs oldalt indított a Magyar Vöröskereszt, és a járványveszély időszakában is várja a véradókat  a dunaújvárosi területi szervezet. Összeállításunk az aktuális donortoborzó mellett a legfontosabb tudnivalókra fókuszál.

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

2020. március 30. (hétfő)

Naponta fertőtlenítik a város köztereinek forgalmasabb pontjait a DVG munkatársai, adta hírül a város hivatalos weboldala. A hír mellé egy figyelmeztetés társul!