Dunaújváros Hetilap

A közeljövőben kezdődhet a területrendezés a Táborálláson

2018. szeptember 24. (hétfő) 19:43 - Vass Ádám

Dunaújváros főépítésze, Szabó Imre hétfőn lakossági fórumot tartott Óvárosban a Magyar úti Klubházban a Rácdomb és a Táborállás egyes részeinek területrendezésével kapcsolatban.

Elkészültek a tervek, javaslatok a készülő településfejlesztési stratégiáról, ami a Rácdombon és a Táborálláson található területeket érinti. Ezek a dokumentumok egy ideje a város honlapján is elérhetőek, de mindezeket szóban is ismertették a tervezők a lakosság számára egy fórumon hétfőn délután a Magyar úti Pentele Klubházban. Szabó Imre, városunk főépítésze a Rácdomb településrendezési módosításának egyeztetési anyagáról és az Európatanács utca – Ivó utca – Csabagyöngye utca – Barsi Dénes utca – Táborállás utca által határolt terület (Táborállás) településrendezési módosításának anyagáról tájékoztatta a megjelenteket. Ezekre a tervekre részletesebben is kitért Nemesánszky Ildikó okleveles építészmérnök, településrendező vezető tervező, aki a Rácdombról szóló terveket egy korábbi tanulmány felülvizsgálata után készítette el és kiegészítette a löszfal okozta problémák kiküszöbölésével. A lakossági fórumon a résztvevők észrevételeit, tanácsait és meghallgatták, hogy igény szerint beépítsék a tervekbe.

Kedden újabb lakossági fórumra kerül sor, ezúttal a Városháza dísztermében, délután három órakor, a Momert Zrt. telephelyének településrendezési módosításának egyeztetési anyagáról. Ezekkel a tervekkel kapcsolatban továbbra is várják a véleményeket írásban október 5-ig a foep@pmh.dunanet.hu e-mail címre, vagy Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály címére (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.).

A rovat további hírei: Közélet

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. április 18. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a áprilisi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint ötven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

Japán napok, életmentés

Japán napok, életmentés

2019. április 17. (szerda)

Japán napok a Móriczban, életmentés az élményfürdőben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Fejlesztések a lakosság igényei szerint

Fejlesztések a lakosság igényei szerint

2019. április 17. (szerda)

Nincs megállás a belváros rehabilitációjában: a József Attila utca járdafelújítása után hétfőn átadják a munkaterületet a DVG Zrt-nek, szakembereik heteken belül megkezdik az Ady Endre utca páros oldalán is a járda felújítását.

Édes ajándékok a gyerekeknek

Édes ajándékok a gyerekeknek

2019. április 17. (szerda)

Idén is a Húsvét alkalmából csokinyuszival és csokitojással kedveskedett a Római városrészi tagóvoda apróságainak Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő.

D+ Híradó - Jótékonyság, véradás

D+ Híradó - Jótékonyság, véradás

2019. április 16. (kedd)

Jótékonysági pedagóguskoncertet tartottak, véradási alkalmak áprilisban, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Életmentés az élményfürdőben - Polgármesteri elismerés

Életmentés az élményfürdőben - Polgármesteri elismerés

2019. április 16. (kedd)

Bacsa Renáta és Kiss Ildikó úszómesterek sikeresen élesztettek újra egy idősebb hölgyet az élményfürdő egyik külső medencéjében hétfőn. Cserna Gábor ennek kapcsán tartott rendkívüli sajtótájékoztatót a helyszínen.

Kilencvenévesen is kertészkedik

Kilencvenévesen is kertészkedik

2019. április 16. (kedd)

A héten már másodszor köszönthetett fel Gombos István humán egyekért felelős alpolgármester egy újabb szépkorú polgárt, ezúttal Németh Józsefet, aki lassan negyven éve él Dunaújvárosban.