Dunaújváros Hetilap

A közeljövőben kezdődhet a területrendezés a Táborálláson

2018. szeptember 24. (hétfő) 19:43 - Vass Ádám

Dunaújváros főépítésze, Szabó Imre hétfőn lakossági fórumot tartott Óvárosban a Magyar úti Klubházban a Rácdomb és a Táborállás egyes részeinek területrendezésével kapcsolatban.

Elkészültek a tervek, javaslatok a készülő településfejlesztési stratégiáról, ami a Rácdombon és a Táborálláson található területeket érinti. Ezek a dokumentumok egy ideje a város honlapján is elérhetőek, de mindezeket szóban is ismertették a tervezők a lakosság számára egy fórumon hétfőn délután a Magyar úti Pentele Klubházban. Szabó Imre, városunk főépítésze a Rácdomb településrendezési módosításának egyeztetési anyagáról és az Európatanács utca – Ivó utca – Csabagyöngye utca – Barsi Dénes utca – Táborállás utca által határolt terület (Táborállás) településrendezési módosításának anyagáról tájékoztatta a megjelenteket. Ezekre a tervekre részletesebben is kitért Nemesánszky Ildikó okleveles építészmérnök, településrendező vezető tervező, aki a Rácdombról szóló terveket egy korábbi tanulmány felülvizsgálata után készítette el és kiegészítette a löszfal okozta problémák kiküszöbölésével. A lakossági fórumon a résztvevők észrevételeit, tanácsait és meghallgatták, hogy igény szerint beépítsék a tervekbe.

Kedden újabb lakossági fórumra kerül sor, ezúttal a Városháza dísztermében, délután három órakor, a Momert Zrt. telephelyének településrendezési módosításának egyeztetési anyagáról. Ezekkel a tervekkel kapcsolatban továbbra is várják a véleményeket írásban október 5-ig a foep@pmh.dunanet.hu e-mail címre, vagy Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály címére (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.).

A rovat további hírei: Közélet

Még olcsóbb lett a benzin

Még olcsóbb lett a benzin

2019. október 18. (péntek)

Ismét változtak az üzemanyagárak: a benzin literenkénti ára 3 forinttal csökkent, míg a gázolajé változatlan maradt.

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Benzin le, gázolaj fel

Benzin le, gázolaj fel

2019. október 14. (hétfő)

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon - írja a holtankoljak.hu internetes portál.