A Vasas ellen folytatják az Acélbikák

2018. szeptember 13. (csütörtök) 18:00 - spigott

Hazai környezetben csak a győzelem lehet a célja a Dunaújvárosi Acélbikák együttesének a Vasas elleni összecsapáson.

Folyamatosan javuló játékkal aratott végül magabiztos, 6-3-s sikert a Vienna Capitals elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga első fordulójában. Sokat azonban nem pihenhettek a mieink a keddi mérkőzés után, szerdán már folytatódott a felkészülés a csapat előtt álló sorozatra, ami finoman szólva sem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis a következő napokban három találkozó, a Vasas, az Újpest és a Brassó elleni összecsapás vár a DAB jégkorongozóira. Kezdjük a sort azonban a legközelebbivel, a Vasas elleni hazai mérkőzéssel, melyet pénteken este hat órától rendeznek meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A hazai jégkorong élvonalába hét év után visszatérő fővárosiak nem lehetnek ismeretlenek a mieink számára, ugyanis a nyári felkészülés alatt egyszer már összecsaptak Acélbikáink a piros-kékekkel, s a fővárosi találkozón sima, 7-1-es győzelmet arattak. a jobbára fiatal magyar játékosokkal felálló Vasas azonban biztosan fejlődött azóta, s ezt a Erste Liga első fordulójában bizonyították is, hiszen sikerült pontot rabolniuk a Debrecen otthonából. Nem nézheti le tehát ellenfelét együttesünk, s tisztában van ezzel Antti Karhula vezetőedző is, aki ezzel együtt abban bízik, hogy sikerül itthon tartania tanítványainak a ligapontokat.

Képek: DO-archív

- Úgy gondolom, hogy mióta a felkészülési időszakban találkoztunk, azóta biztosan rengeteget edzettek és gyakoroltak a Vasas csapatánál, úgyhogy sokkal keményebb meccsre számítok pénteken. Biztosan sokat fognak korcsolyázni, és igyekezni fognak a sebességükre építeni. Nekünk azt kell tennünk, amit a bécsi meccsen az utolsó negyven percben tettünk: gyorsabban és okosabban kell játszanunk a koronggal és az 1-az-1 elleni csatákat meg kell nyernünk.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.