A Vasas ellen folytatják az Acélbikák

2018. szeptember 13. (csütörtök) 18:00 - spigott

Hazai környezetben csak a győzelem lehet a célja a Dunaújvárosi Acélbikák együttesének a Vasas elleni összecsapáson.

Folyamatosan javuló játékkal aratott végül magabiztos, 6-3-s sikert a Vienna Capitals elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga első fordulójában. Sokat azonban nem pihenhettek a mieink a keddi mérkőzés után, szerdán már folytatódott a felkészülés a csapat előtt álló sorozatra, ami finoman szólva sem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis a következő napokban három találkozó, a Vasas, az Újpest és a Brassó elleni összecsapás vár a DAB jégkorongozóira. Kezdjük a sort azonban a legközelebbivel, a Vasas elleni hazai mérkőzéssel, melyet pénteken este hat órától rendeznek meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A hazai jégkorong élvonalába hét év után visszatérő fővárosiak nem lehetnek ismeretlenek a mieink számára, ugyanis a nyári felkészülés alatt egyszer már összecsaptak Acélbikáink a piros-kékekkel, s a fővárosi találkozón sima, 7-1-es győzelmet arattak. a jobbára fiatal magyar játékosokkal felálló Vasas azonban biztosan fejlődött azóta, s ezt a Erste Liga első fordulójában bizonyították is, hiszen sikerült pontot rabolniuk a Debrecen otthonából. Nem nézheti le tehát ellenfelét együttesünk, s tisztában van ezzel Antti Karhula vezetőedző is, aki ezzel együtt abban bízik, hogy sikerül itthon tartania tanítványainak a ligapontokat.

Képek: DO-archív

- Úgy gondolom, hogy mióta a felkészülési időszakban találkoztunk, azóta biztosan rengeteget edzettek és gyakoroltak a Vasas csapatánál, úgyhogy sokkal keményebb meccsre számítok pénteken. Biztosan sokat fognak korcsolyázni, és igyekezni fognak a sebességükre építeni. Nekünk azt kell tennünk, amit a bécsi meccsen az utolsó negyven percben tettünk: gyorsabban és okosabban kell játszanunk a koronggal és az 1-az-1 elleni csatákat meg kell nyernünk.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

Szoros siker a fővárosban

Szoros siker a fővárosban

2018. december 14. (péntek)

Tetemes hátrányból fordítva aratott 27-26-os győzelmet az MTK és a Fradi vegyes csapata elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Budapesten lesz a szuperdöntő

Budapesten lesz a szuperdöntő

2018. december 14. (péntek)

Budapesten rendezik 2019. június 4. és 9. között a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.