Első Dunaújvárosi Képregényfesztivál

2018. szeptember 24. (hétfő) 12:30 - doszerk

Az utóbbi években egyre nagyobb teret kapott a képregényekből adaptált filmek sora. De honnan is gyökeredzik ez? Kurucz Róbert és Orosz László gondosan megszervezte az MMK-ba az Első Dunaújvárosi Képregényfesztivált a hétvégén, ahol erre a kérdésre is választ kaphattunk.

 

A két szervező gyerekkora óta a képregények szerelmese, így mis sem volt természetesebb számukra, hogy ezt megosszák másokkal is és megszervezzék a városban az első képregényfesztivált. Kováts Rózsa a Munkásművelődési Központ vezetője üdvözölte a kezdeményezést és gondolkodás nélkül helyet is adott a rendezvénynek. Számos kiadóval találkozhattunk az aulában, ahol börze jelleggel szemlézhettük a palettát.

A gyerekeket arc- és hennafestés mellett színező sarok várta, ahol természetesen a szuperhősöket lehetett színesbe öltöztetni. Kurucz Zsófia képzőművész alkotásai a folyosón kaptak helyet. A fiatal művésznő képeivel korábban már találkozhattunk egyéni kiállítás keretében az MMK Galériában is. Emellett egész nap előadások tarkították a programot a földszinti színházteremben, elsőként Bayer Antal mutatott be tíz remek képregényt magyarul. Komoly érdeklődés övezte az eseményt, így várható folytatás is, jövőre vélhetően már a képregényhősök jelmezei is előkerülnek.

- Ónodi Zoltán -

A rovat további hírei: Mozaik

Igazi ÖKO-napos jó időnk lesz!

Igazi ÖKO-napos jó időnk lesz!

2020. szeptember 19. (szombat)

Derült ég, napsütés, lágy fuvalmak, soha jobbat egy családi ÖKO-nap felkereséséhez! Micsoda szerencse, hogy pont ma rendezik Újtelepen!
 

Babahordozás járvány idején (1.)

Babahordozás járvány idején (1.)

2020. szeptember 18. (péntek)

A hordozás akkor is képes megkönnyíteni a mindennapokat, ha az élet a megszokott mederben folyik. Előnyeit még fokozottabban érezzük most, hogy a koronavírus járvány tilalmai az életünk részévé váltak. A rendhagyó témában szakértőnk hordozási tanácsadóként, kisgyermeknevelőként vág rendet. B. Dániel Alexandra vendégposztja – első rész! 

Aranyló ősz közelít

Aranyló ősz közelít

2020. szeptember 18. (péntek)

Hát ez azért évszakváltásnak elég karcsú volt, magunk között. Se zápor, se zivatar, na jó, kicsit tényleg lehűlt. De ma déltől megint kiderül, hogy kiderül.

Búcsú a nyártól – délután már csapadékkal

Búcsú a nyártól – délután már csapadékkal

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Térségünkbe várhatóan délután futnak be az évszakváltó légáramlatok – záporokat, zivatarokat is hozhatnak.

Még két nap a nyárból

Még két nap a nyárból

2020. szeptember 16. (szerda)

Szép lesz a vége: néhol egy kis fátyolfelhő, csapadék kizárt, 33 fok körüli csúcsérték játszik. Búcsúzik a nyár. 

DSTV: bringás körkép a mobilitási hét előtt

DSTV: bringás körkép a mobilitási hét előtt

2020. szeptember 15. (kedd)

Városunkban is holnap startol az Európai Mobilitási Hét programsorozata, az alkalomra időzítve a DSTV stábja a kerékpárboltok háza táját járta be. Kereslet, kínálat, forgalom és szerviz – a nagy áruházak árnyékában. Hangkép.

Még egy picivel melegebb a tegnapinál

Még egy picivel melegebb a tegnapinál

2020. szeptember 15. (kedd)

33 fok is lehet, aki napimádó, szaladjon a szabadba gyorsan, mert már nem tart túl sokáig a nyár az őszben.