Jobbikos kabaréhétvége: ezen a héten is alakult egy ellenállás

2018. szeptember 30. (vasárnap) 22:17 - doszerk

Nagyon jó hangulatban telt a szétesőben lévő párt szombati kongresszusa, hiszen a küldöttek elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket egyaránt felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltványát - írja az Origo.

"A lassan a Gyurcsány-párt tagozatává váló Jobbik elnöke, Sneider Tamás még azt a viccet is elsütötte, hogy a Gyurcsány-kormány alatt kevésbé volt sebezhető a gazdaság.

Bár nem indított túl jó előjelekkel a Jobbik tegnapi kongresszusa, a vége szerencsére nagyon vidám lett. Ahogy a Magyar Idők megírta a szervezés során apróbb problémák merültek fel a résztvevők számát illetően, amit Snieder Tamásék úgy próbáltak meg orvosolni, hogy a korábbiaktól eltérően az alapszervezetek vendégeket is delegálhattak a küldötteken kívül. Így próbálták megtörni azt a jónak nem igazán nevezhető jobbikos szokást, miszerint egy-egy lakossági fórum, állománygyűlés, vagy nagyelőadás során KONGNAK az ürességtől az előadótermek.

Telt házat így se sikerült összehozni, de még ez is magabiztosságot hozott a párt vezető politikusainak, akik talán emiatt kicsattanóan optimista nyilatkozatokkal örvendeztették meg a jelenlévő küldötteket, és alapszervezeti tagokat. Ugyanis az a párt, amelyik az áprilisi választást, és Vona Gábor háttérbe vonulását követően folyamatosan válságban van, átélt egy durva pártszakadást, havi szinten verte át szimpatizánsait (ÁSZ-büntetés, legutóbb a taglétszámmal kapcsolatos hazugságok, amelyeket egy kiszivárgott beszélgetés leplezett le) tegnap meghirdette az ellenállást. Igen, azt az ellenállást, amivel Gyurcsány Ferenc két nap alatt bukott meg. A megjelent küldöttek (és az alacsony érdeklődés miatt meghívott vendégek) egyhangú szavazással elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket bőséggel felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltvány névre elkeresztelt dokumentumot.

Fotó:MTI

„Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai, mint keresztény értékrendű és nemzeti elkötelezettségű hazafiak újult erővel és megerősödött hittel fordulunk nemzetünk felé" – írja az újult erővel a nemzet felé forduló párt indításként. A dokumentumból kirajzolódik, hogy igen komoly ellenféllel kell szembe szállniuk, aki a világon az összes létező gonoszságra készen áll (például legyőzi őket a választáson). Egyáltalán nem csoda, hogy szükség volt egy ilyen fontos dokumentum elfogadására az ördögi erő ellen, ami-aki nem más, mint a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer, ami százezreket zsarol és fenyeget, sőt (!!!) még többeket (!!!) ringat a jólét és a biztonság hamis illúziójába.

Tehát fussunk neki még egyszer: az Orbán-kormány fő bűne, hogy az emberek jólétben és biztonságban érzik magukat. Ez tényleg ördögi!

De szerencsére itt vannak a magyaroknak a jó szándékú, tettre kész, bátor jobbikosok, akik teljes egységben vallják, hogy nem hajtanak fejet Orbán Viktornak, hanem ellenállnak (és nyilván mindent megtesznek azért, hogy az emberek ne érezzék magukat biztonságban és jólétben). Majd az ellenzéki párt, bocsánat, ELLENÁLLÓK kézen fogva, egyetértésben, szeretetben hosszas felsorolásba kezdenek, hogy milyen rossz az élet Magyarországon: nincs szabadság, nincs igazságosság, és a többi.

Ezért történelmi küldetésüknek érzik, hogy egy új, szabad, igazságos, biztonságos Magyarországot építsenek. Éppen ezért teljesen világos, hogy a Nemzeti Ellenállás Kiáltvány elfogadásától, a Jobbik már nem csupán egy ellenzéki párt, hanem a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás– írják azok a jobbikosok, akik az elmúlt években csak alkukat kötöttek (Simicska Lajos, közeledés az ellenzéki pártokhoz stb.)

Hogy teljes legyen a vicc, arról Sneider Tamás pártelnök gondoskodott az eseményt követő sajtótájékoztatóján. Az MTI beszámolója szerint a poltikus a párt egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megmentse a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaságot. A Jobbik tehát már ott tart, hogy a Magyarországot majdnem államcsődbe navigáló Gyurcsánynak hízeleg. Mindig van hova fejlődni, ellenállók!" - írja az origo.hu.

- origo.hu -

 

A rovat további hírei: Politika

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

2019. június 25. (kedd)

Pakson nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset, mert a két blokktípus tervezése teljesen más - mondta Kovács Antal kommunikációs igazgató a Paksi Atomerőműben tartott sajtóbejáráson.

Orbán: Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

Orbán: Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

2019. június 21. (péntek)

Manfred Weber és Frans Timmermans elbukott, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak Brüsszelben.

Gulyás: a családok költségvetése a jövő évi

Gulyás: a családok költségvetése a jövő évi

2019. június 20. (csütörtök)

A családok költségvetésének nevezte a jövő évit a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

2019. június 19. (szerda)

Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok nevében szerdán.

Elengedhetik Weber kezét

Elengedhetik Weber kezét

2019. június 19. (szerda)

Angela Merkel is megelégelhette a csúcsjelöltek körüli huzavonát, és német kormányzati források szerint a kancellár már az e heti ­uniós csúcstalálkozón kompromisszumot ajánlhat. Berlin végül az Euró­pai Központi Bank vezetését kaparinthatja meg ahelyett, hogy a bajor Manfred Webert juttatná az Euró­pai Bizottság élére - írja a Magyar Nemzet.

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

2019. június 18. (kedd)

A túlélésre játszanak – gyakorlatilag így lehet értelmezni azt, hogy a jobbikos képviselők közül egyre többen jelentik be, hogy az őszi önkormányzati választáson “független” polgármesterjelöltként mérettetik meg magukat - írja az Újvárosi Valóság.

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

2019. június 17. (hétfő)

Hétértékelő. Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számonkérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket - írja a Magyar Nemzet.