Jobbikos kabaréhétvége: ezen a héten is alakult egy ellenállás

2018. szeptember 30. (vasárnap) 22:17 - doszerk

Nagyon jó hangulatban telt a szétesőben lévő párt szombati kongresszusa, hiszen a küldöttek elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket egyaránt felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltványát - írja az Origo.

"A lassan a Gyurcsány-párt tagozatává váló Jobbik elnöke, Sneider Tamás még azt a viccet is elsütötte, hogy a Gyurcsány-kormány alatt kevésbé volt sebezhető a gazdaság.

Bár nem indított túl jó előjelekkel a Jobbik tegnapi kongresszusa, a vége szerencsére nagyon vidám lett. Ahogy a Magyar Idők megírta a szervezés során apróbb problémák merültek fel a résztvevők számát illetően, amit Snieder Tamásék úgy próbáltak meg orvosolni, hogy a korábbiaktól eltérően az alapszervezetek vendégeket is delegálhattak a küldötteken kívül. Így próbálták megtörni azt a jónak nem igazán nevezhető jobbikos szokást, miszerint egy-egy lakossági fórum, állománygyűlés, vagy nagyelőadás során KONGNAK az ürességtől az előadótermek.

Telt házat így se sikerült összehozni, de még ez is magabiztosságot hozott a párt vezető politikusainak, akik talán emiatt kicsattanóan optimista nyilatkozatokkal örvendeztették meg a jelenlévő küldötteket, és alapszervezeti tagokat. Ugyanis az a párt, amelyik az áprilisi választást, és Vona Gábor háttérbe vonulását követően folyamatosan válságban van, átélt egy durva pártszakadást, havi szinten verte át szimpatizánsait (ÁSZ-büntetés, legutóbb a taglétszámmal kapcsolatos hazugságok, amelyeket egy kiszivárgott beszélgetés leplezett le) tegnap meghirdette az ellenállást. Igen, azt az ellenállást, amivel Gyurcsány Ferenc két nap alatt bukott meg. A megjelent küldöttek (és az alacsony érdeklődés miatt meghívott vendégek) egyhangú szavazással elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket bőséggel felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltvány névre elkeresztelt dokumentumot.

Fotó:MTI

„Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai, mint keresztény értékrendű és nemzeti elkötelezettségű hazafiak újult erővel és megerősödött hittel fordulunk nemzetünk felé" – írja az újult erővel a nemzet felé forduló párt indításként. A dokumentumból kirajzolódik, hogy igen komoly ellenféllel kell szembe szállniuk, aki a világon az összes létező gonoszságra készen áll (például legyőzi őket a választáson). Egyáltalán nem csoda, hogy szükség volt egy ilyen fontos dokumentum elfogadására az ördögi erő ellen, ami-aki nem más, mint a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer, ami százezreket zsarol és fenyeget, sőt (!!!) még többeket (!!!) ringat a jólét és a biztonság hamis illúziójába.

Tehát fussunk neki még egyszer: az Orbán-kormány fő bűne, hogy az emberek jólétben és biztonságban érzik magukat. Ez tényleg ördögi!

De szerencsére itt vannak a magyaroknak a jó szándékú, tettre kész, bátor jobbikosok, akik teljes egységben vallják, hogy nem hajtanak fejet Orbán Viktornak, hanem ellenállnak (és nyilván mindent megtesznek azért, hogy az emberek ne érezzék magukat biztonságban és jólétben). Majd az ellenzéki párt, bocsánat, ELLENÁLLÓK kézen fogva, egyetértésben, szeretetben hosszas felsorolásba kezdenek, hogy milyen rossz az élet Magyarországon: nincs szabadság, nincs igazságosság, és a többi.

Ezért történelmi küldetésüknek érzik, hogy egy új, szabad, igazságos, biztonságos Magyarországot építsenek. Éppen ezért teljesen világos, hogy a Nemzeti Ellenállás Kiáltvány elfogadásától, a Jobbik már nem csupán egy ellenzéki párt, hanem a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás– írják azok a jobbikosok, akik az elmúlt években csak alkukat kötöttek (Simicska Lajos, közeledés az ellenzéki pártokhoz stb.)

Hogy teljes legyen a vicc, arról Sneider Tamás pártelnök gondoskodott az eseményt követő sajtótájékoztatóján. Az MTI beszámolója szerint a poltikus a párt egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megmentse a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaságot. A Jobbik tehát már ott tart, hogy a Magyarországot majdnem államcsődbe navigáló Gyurcsánynak hízeleg. Mindig van hova fejlődni, ellenállók!" - írja az origo.hu.

- origo.hu -

 

A rovat további hírei: Politika

Orbán: a magyar határt magyar katonák és rendőrök fogják védeni

Orbán: a magyar határt magyar katonák és rendőrök fogják védeni

2018. október 17. (szerda)

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság javaslataival szemben Magyarország határait magyar katonák és rendőrök fogják védeni, és az ország semmilyen betelepítési programot nem fogad el.

Feljelentés a Jobbikban

Feljelentés a Jobbikban

2018. október 16. (kedd)

Tovább folytatódik a Jobbik darabokra hullása. Ahogy az Origo is folyamatosan beszámolt róla, Simicska Lajos pénzosztási módszere egyre világosabban látszanak - írja az origo.hu.

"Csak a magyarok dönthetnek arról, kivel szeretnének együtt élni és kivel nem"

"Csak a magyarok dönthetnek arról, kivel szeretnének együtt élni és kivel nem"

2018. október 16. (kedd)

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Több éve tart a Jobbik balra tolódása

Több éve tart a Jobbik balra tolódása

2018. október 13. (szombat)

A Jobbik frakciójából kizárt Volner János országgyűlési képviselő péntek este az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy "felült" Sneider Tamás, a párt elnöke ígéreteinek, bízott benne, hogy véget vet a balratolódásnak, mert ezt "egy volt skinhead nyugodtan megígérheti".

Orbán: Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

Orbán: Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

2018. október 12. (péntek)

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti (EP) választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen.

Spiclihálózat működik a Jobbikban

Spiclihálózat működik a Jobbikban

2018. október 10. (szerda)

Nemcsak a Jobbik-frakció bomlik, hanem egyre kevesebb a vidéki alapszervezet is. A napokban feloszlatta magát a párt szekszárdi alapszervezete - írj az Origo.

Véd a déli kerítés

Véd a déli kerítés

2018. október 10. (szerda)

A nemzetbiztonsági szolgálatok véleménye szerint csökkent a biztonsági kockázat, amióta áll a kerítés a déli határon - mondta a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.