Jobbikos kabaréhétvége: ezen a héten is alakult egy ellenállás

2018. szeptember 30. (vasárnap) 22:17 - doszerk

Nagyon jó hangulatban telt a szétesőben lévő párt szombati kongresszusa, hiszen a küldöttek elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket egyaránt felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltványát - írja az Origo.

"A lassan a Gyurcsány-párt tagozatává váló Jobbik elnöke, Sneider Tamás még azt a viccet is elsütötte, hogy a Gyurcsány-kormány alatt kevésbé volt sebezhető a gazdaság.

Bár nem indított túl jó előjelekkel a Jobbik tegnapi kongresszusa, a vége szerencsére nagyon vidám lett. Ahogy a Magyar Idők megírta a szervezés során apróbb problémák merültek fel a résztvevők számát illetően, amit Snieder Tamásék úgy próbáltak meg orvosolni, hogy a korábbiaktól eltérően az alapszervezetek vendégeket is delegálhattak a küldötteken kívül. Így próbálták megtörni azt a jónak nem igazán nevezhető jobbikos szokást, miszerint egy-egy lakossági fórum, állománygyűlés, vagy nagyelőadás során KONGNAK az ürességtől az előadótermek.

Telt házat így se sikerült összehozni, de még ez is magabiztosságot hozott a párt vezető politikusainak, akik talán emiatt kicsattanóan optimista nyilatkozatokkal örvendeztették meg a jelenlévő küldötteket, és alapszervezeti tagokat. Ugyanis az a párt, amelyik az áprilisi választást, és Vona Gábor háttérbe vonulását követően folyamatosan válságban van, átélt egy durva pártszakadást, havi szinten verte át szimpatizánsait (ÁSZ-büntetés, legutóbb a taglétszámmal kapcsolatos hazugságok, amelyeket egy kiszivárgott beszélgetés leplezett le) tegnap meghirdette az ellenállást. Igen, azt az ellenállást, amivel Gyurcsány Ferenc két nap alatt bukott meg. A megjelent küldöttek (és az alacsony érdeklődés miatt meghívott vendégek) egyhangú szavazással elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket bőséggel felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltvány névre elkeresztelt dokumentumot.

Fotó:MTI

„Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai, mint keresztény értékrendű és nemzeti elkötelezettségű hazafiak újult erővel és megerősödött hittel fordulunk nemzetünk felé" – írja az újult erővel a nemzet felé forduló párt indításként. A dokumentumból kirajzolódik, hogy igen komoly ellenféllel kell szembe szállniuk, aki a világon az összes létező gonoszságra készen áll (például legyőzi őket a választáson). Egyáltalán nem csoda, hogy szükség volt egy ilyen fontos dokumentum elfogadására az ördögi erő ellen, ami-aki nem más, mint a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer, ami százezreket zsarol és fenyeget, sőt (!!!) még többeket (!!!) ringat a jólét és a biztonság hamis illúziójába.

Tehát fussunk neki még egyszer: az Orbán-kormány fő bűne, hogy az emberek jólétben és biztonságban érzik magukat. Ez tényleg ördögi!

De szerencsére itt vannak a magyaroknak a jó szándékú, tettre kész, bátor jobbikosok, akik teljes egységben vallják, hogy nem hajtanak fejet Orbán Viktornak, hanem ellenállnak (és nyilván mindent megtesznek azért, hogy az emberek ne érezzék magukat biztonságban és jólétben). Majd az ellenzéki párt, bocsánat, ELLENÁLLÓK kézen fogva, egyetértésben, szeretetben hosszas felsorolásba kezdenek, hogy milyen rossz az élet Magyarországon: nincs szabadság, nincs igazságosság, és a többi.

Ezért történelmi küldetésüknek érzik, hogy egy új, szabad, igazságos, biztonságos Magyarországot építsenek. Éppen ezért teljesen világos, hogy a Nemzeti Ellenállás Kiáltvány elfogadásától, a Jobbik már nem csupán egy ellenzéki párt, hanem a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás– írják azok a jobbikosok, akik az elmúlt években csak alkukat kötöttek (Simicska Lajos, közeledés az ellenzéki pártokhoz stb.)

Hogy teljes legyen a vicc, arról Sneider Tamás pártelnök gondoskodott az eseményt követő sajtótájékoztatóján. Az MTI beszámolója szerint a poltikus a párt egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megmentse a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaságot. A Jobbik tehát már ott tart, hogy a Magyarországot majdnem államcsődbe navigáló Gyurcsánynak hízeleg. Mindig van hova fejlődni, ellenállók!" - írja az origo.hu.

- origo.hu -

 

A rovat további hírei: Politika

Vérfrissítés kell az Európai Parlamentben

Vérfrissítés kell az Európai Parlamentben

2018. december 07. (péntek)

Vérfrissítésre van szükség az Európai Parlamentben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik

Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik

2018. december 05. (szerda)

Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent - közölte a Nézőpont Intézet.

Újabb jobbikos mondott le

Újabb jobbikos mondott le

2018. december 03. (hétfő)

Lemond országgyűlési képviselői mandátumáról Szávay István; a jobbikos politikus ezt hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán.

Kovács: az EU menedzseli a migrációt

Kovács: az EU menedzseli a migrációt

2018. december 02. (vasárnap)

Az EU menedzseli, nem pedig megállítja a migrációt - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Jobbikban kódolva van az antiszemitizmus

A Jobbikban kódolva van az antiszemitizmus

2018. november 30. (péntek)

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke szerint Szávay István jobbikos parlamenti képviselő  nyilvánosságra került hangfelvétele egyértelművé teszi, hogy a Jobbik képviselői nem képesek a civilizált érintkezésre.

Ellenőrző gyakorlat lesz a határ mentén

Ellenőrző gyakorlat lesz a határ mentén

2018. november 27. (kedd)

Ellenőrző gyakorlatot rendeltek el a határ mentén - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Fel kell lépni a migránsvízumok ellen

Fel kell lépni a migránsvízumok ellen

2018. november 26. (hétfő)

Az államtitkár szerint Brüsszel legalizálni akarja a migrációt, ugyanis egy jelentős migrációs csomaggal állnak szemben az uniós tagállamok. Ezért lesz kiemelten fontos a jövő évi európai választás is, ahol az emberek arról szavaznak, hogy a migrációra voksolnak vagy az ellen.