Tanévnyitó a Móriczban

2018. szeptember 3. (hétfő) 7:53 - doszerk

Vasárnap kora este megtartották a tanévnyitót a Móricz Zsigmond Általános Iskolában is.

Az ünnepélyes tanévnyitó a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd az iskola intézményvezetője köszöntötte az egybegyűlteket, különös tekintettel a leendő elsős diákokra. Elmondta, hogy a nyári táborok szépen lezajlottak és a nyár nem múlt el eseménytelenül. Pályázati forrásokból felújították a földszinti mellékhelységeket, új szekrényeket kaptak a kisdiákok és a tornaterem elválasztó paravánja is a helyére kerül. Megköszönte a szülők közreműködést ezekben a felújításokban.

Majd külön köszöntötte az ötödikeseket, akik felsősként és a nyolcadikosokat, akik végzősként kezdik meg az új tanévet. Bemutatta az új kollégákat is, majd az elsősökhöz fordult és kifejezte abbéli reményét, hogy az új jövevények jól érzik majd magukat a Móriczban. Ezután következett a két elsős osztály énekes köszöntője. Az igazgatónő ezután hivatalosan is megnyitotta a 2018/2019-es tanévet.

A rovat további hírei: Oktatás

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

2019. február 09. (szombat)

Már minden középiskolába készülő diák megtudta a központi írásbeli felvételi eredményeit. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint a tanulók idén átlagosan a magyar nyelvi feladatsoron több pontot értek el, mint a matematikán. A hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, hogy február 18-ig kell a kiválasztott intézményekbe jelentkezni.

Gyászol a Bánki

Gyászol a Bánki

2019. február 07. (csütörtök)

A Bánki iskola igazgatóhelyettese, Molnár Klára Andrea tragikus hirtelenséggel február 2-án elhunyt - adta hírül az iskola vezetése.