Tanévnyitó a Móriczban

2018. szeptember 3. (hétfő) 7:53 - doszerk

Vasárnap kora este megtartották a tanévnyitót a Móricz Zsigmond Általános Iskolában is.

Az ünnepélyes tanévnyitó a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd az iskola intézményvezetője köszöntötte az egybegyűlteket, különös tekintettel a leendő elsős diákokra. Elmondta, hogy a nyári táborok szépen lezajlottak és a nyár nem múlt el eseménytelenül. Pályázati forrásokból felújították a földszinti mellékhelységeket, új szekrényeket kaptak a kisdiákok és a tornaterem elválasztó paravánja is a helyére kerül. Megköszönte a szülők közreműködést ezekben a felújításokban.

Majd külön köszöntötte az ötödikeseket, akik felsősként és a nyolcadikosokat, akik végzősként kezdik meg az új tanévet. Bemutatta az új kollégákat is, majd az elsősökhöz fordult és kifejezte abbéli reményét, hogy az új jövevények jól érzik majd magukat a Móriczban. Ezután következett a két elsős osztály énekes köszöntője. Az igazgatónő ezután hivatalosan is megnyitotta a 2018/2019-es tanévet.

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.