Tanévnyitó a Móriczban

2018. szeptember 3. (hétfő) 7:53 - doszerk

Vasárnap kora este megtartották a tanévnyitót a Móricz Zsigmond Általános Iskolában is.

Az ünnepélyes tanévnyitó a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd az iskola intézményvezetője köszöntötte az egybegyűlteket, különös tekintettel a leendő elsős diákokra. Elmondta, hogy a nyári táborok szépen lezajlottak és a nyár nem múlt el eseménytelenül. Pályázati forrásokból felújították a földszinti mellékhelységeket, új szekrényeket kaptak a kisdiákok és a tornaterem elválasztó paravánja is a helyére kerül. Megköszönte a szülők közreműködést ezekben a felújításokban.

Majd külön köszöntötte az ötödikeseket, akik felsősként és a nyolcadikosokat, akik végzősként kezdik meg az új tanévet. Bemutatta az új kollégákat is, majd az elsősökhöz fordult és kifejezte abbéli reményét, hogy az új jövevények jól érzik majd magukat a Móriczban. Ezután következett a két elsős osztály énekes köszöntője. Az igazgatónő ezután hivatalosan is megnyitotta a 2018/2019-es tanévet.

A rovat további hírei: Oktatás

Harminc éve virágzó hagyomány

Harminc éve virágzó hagyomány

2018. szeptember 25. (kedd)

Dortmundból városunkba érkezett diákokat köszöntött Cserna Gábor polgármester a Városháza dísztermében kedden.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

2018. szeptember 21. (péntek)

Pénteken megtartotta országosan is egyedülálló gigarendezvényét a Szakképzési Centrum. A Centrumban a család elnevezésű egész napos programon, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel várták a kilencedik évfolyamos gólyákat.

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.