Könnyed DAB-siker a Vasas ellen

2018. szeptember 14. (péntek) 20:34 - Szárszó Lajos

Két harmad után már hét góllal vezetett, s végül 8-2-es győzelmet aratott a Vasas elleni hazai Erste Liga találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Bécsben, a Vienna Capitals elleni találkozón háromgólos, 6-3-as győzelemmel indította idei szereplését a DAB a 2018-2019-es Erste Liga sorozatban, akik ma este 18 órától hazai környezetben fogadták a Schiller-Vasas HC. A két gárda a felkészülés során már játszott egymás ellen, akkor sima 7-1-es újvárosi győzelem született a liga újonc, a Ladányi Balázs csapatvezető által irányított szinte csak fiatal magyarokból álló Vasas ellen. Bátran kezdett a Vasas, de nagy helyzet Azari előtt adódott, akinek szólóját Tóth védte. A vezetést Turtiainen közeli lövésével szereztük meg (1-0), majd Szabó kék vonalról megküldött korongja talált utat a vendégek kapujába (2-0).

Ez nem törte meg a Vasas fiatalos lendületét, akiknek veszélyes kontrákra is volt erejük, de a játékban egyértelműen a DAB akarata érvényesült. A harmad végére mindkét oldalon csökkent kissé a koncentráció, amely az eladott korongok számából volt látható. A második húsz perc elejére növelte lendületét a DAB, sorra alakítva ki a helyzeteit, melyeket jól hatástalanítottak a fővárosiak. Tóth kapus mindent fogott, egészen a 28. percig, amikor Jabornik távoli löketével már nem tudott mit kezdeni, aki emberhátrányból növelte előnyünket (3-0). A hátrányos védekezést gyakorolhattuk ismét, majd miután kiegészültünk, Iossafov a rövid kapufától emelte a pakkot a ketrecbe (4-0). Léránt szerezte ötödik gólunkat (5-0), amely után a vendégek kapujába Koitmaa állt be, akit azonnal be is melegítettek a hazaiak.

De nem eléggé, hiszen Jabornik távoli lökete után a korong megtalálta lábai között az utat a hálóba (6-0). Az utolsó percben Lencsés találata mattolta a Vasas fiataljait (7-0), majd a befejező harmad legelején Azari már a nyolcadik szerezte (8-0). A folytatásban a becsületgólért küzdő vendégek közül Bödök tessékelte a pakkot a hazai kapuba (8-1), majd a büntetőpadról visszaállt Czakó zárta le a találkozót (8-2).

Dunaújvárosi Acélbikák - Schiller-Vasas HC 8-2 (2-0, 5-0, 1-2)

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Lencsés Tamás 1, Tóth Gergely, Jabornik Henrich 2, Pinczés Olivér, Uski Oula, Németh Péter, Franssila Miika, Saluga Martin, Turtiainen Jaakko 1, Léránt René 1, Erdélyi Tamás, Mestyán István, Iossafov Artem 1, Szabó Dávid 1, Török Viktor Nagy Márk Máté, Azari Zsolt 1, Westerling Jonas. Vezetőedző: Antti Karhula.

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs, Koitmaa Villem Henrik – Tóth Károly Balázs, Oroszi Álmos, Szlama Dániel, Rózsa István, Bálint Tamás, Bugár Gábor, Seregély Máté, Tornyai Gábor, Fliszár Zalán, Hegyi Dominik, Bödök Bence 1, Bukor Rajmund, Székely Mádai Gergő, Pápa Márton, Varga Tamás, Surányi Zsolt Máté, Szlépka Armand, Czakó Barna 1, Kováts Máté, Turbucz Martin Zoltán, Gágyor Péter. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Kecskemétre látogat a Dunaferr

Kecskemétre látogat a Dunaferr

2018. november 21. (szerda)

A röplabda első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a Dunaferr SE csapata szerdán este 18 órakor Kecskemétről próbál szettet csenni.

A Haladás nyerte a rangadót

A Haladás nyerte a rangadót

2018. november 20. (kedd)

A futsal első osztály rangadóját a mesterhármasig jutó Melo José Michelnek köszönhetően a vártnál könnyebben nyerte a Haladás a Dunaferr csapata ellen.

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

2018. november 20. (kedd)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es csapata huszonkét gólt szerzett a Százhalombatta elleni hazai bajnokin.

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.