Könnyed DAB-siker a Vasas ellen

2018. szeptember 14. (péntek) 20:34 - Szárszó Lajos

Két harmad után már hét góllal vezetett, s végül 8-2-es győzelmet aratott a Vasas elleni hazai Erste Liga találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Bécsben, a Vienna Capitals elleni találkozón háromgólos, 6-3-as győzelemmel indította idei szereplését a DAB a 2018-2019-es Erste Liga sorozatban, akik ma este 18 órától hazai környezetben fogadták a Schiller-Vasas HC. A két gárda a felkészülés során már játszott egymás ellen, akkor sima 7-1-es újvárosi győzelem született a liga újonc, a Ladányi Balázs csapatvezető által irányított szinte csak fiatal magyarokból álló Vasas ellen. Bátran kezdett a Vasas, de nagy helyzet Azari előtt adódott, akinek szólóját Tóth védte. A vezetést Turtiainen közeli lövésével szereztük meg (1-0), majd Szabó kék vonalról megküldött korongja talált utat a vendégek kapujába (2-0).

Ez nem törte meg a Vasas fiatalos lendületét, akiknek veszélyes kontrákra is volt erejük, de a játékban egyértelműen a DAB akarata érvényesült. A harmad végére mindkét oldalon csökkent kissé a koncentráció, amely az eladott korongok számából volt látható. A második húsz perc elejére növelte lendületét a DAB, sorra alakítva ki a helyzeteit, melyeket jól hatástalanítottak a fővárosiak. Tóth kapus mindent fogott, egészen a 28. percig, amikor Jabornik távoli löketével már nem tudott mit kezdeni, aki emberhátrányból növelte előnyünket (3-0). A hátrányos védekezést gyakorolhattuk ismét, majd miután kiegészültünk, Iossafov a rövid kapufától emelte a pakkot a ketrecbe (4-0). Léránt szerezte ötödik gólunkat (5-0), amely után a vendégek kapujába Koitmaa állt be, akit azonnal be is melegítettek a hazaiak.

De nem eléggé, hiszen Jabornik távoli lökete után a korong megtalálta lábai között az utat a hálóba (6-0). Az utolsó percben Lencsés találata mattolta a Vasas fiataljait (7-0), majd a befejező harmad legelején Azari már a nyolcadik szerezte (8-0). A folytatásban a becsületgólért küzdő vendégek közül Bödök tessékelte a pakkot a hazai kapuba (8-1), majd a büntetőpadról visszaállt Czakó zárta le a találkozót (8-2).

Dunaújvárosi Acélbikák - Schiller-Vasas HC 8-2 (2-0, 5-0, 1-2)

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Lencsés Tamás 1, Tóth Gergely, Jabornik Henrich 2, Pinczés Olivér, Uski Oula, Németh Péter, Franssila Miika, Saluga Martin, Turtiainen Jaakko 1, Léránt René 1, Erdélyi Tamás, Mestyán István, Iossafov Artem 1, Szabó Dávid 1, Török Viktor Nagy Márk Máté, Azari Zsolt 1, Westerling Jonas. Vezetőedző: Antti Karhula.

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs, Koitmaa Villem Henrik – Tóth Károly Balázs, Oroszi Álmos, Szlama Dániel, Rózsa István, Bálint Tamás, Bugár Gábor, Seregély Máté, Tornyai Gábor, Fliszár Zalán, Hegyi Dominik, Bödök Bence 1, Bukor Rajmund, Székely Mádai Gergő, Pápa Márton, Varga Tamás, Surányi Zsolt Máté, Szlépka Armand, Czakó Barna 1, Kováts Máté, Turbucz Martin Zoltán, Gágyor Péter. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.