Könnyed DAB-siker a Vasas ellen

2018. szeptember 14. (péntek) 20:34 - Szárszó Lajos

Két harmad után már hét góllal vezetett, s végül 8-2-es győzelmet aratott a Vasas elleni hazai Erste Liga találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Bécsben, a Vienna Capitals elleni találkozón háromgólos, 6-3-as győzelemmel indította idei szereplését a DAB a 2018-2019-es Erste Liga sorozatban, akik ma este 18 órától hazai környezetben fogadták a Schiller-Vasas HC. A két gárda a felkészülés során már játszott egymás ellen, akkor sima 7-1-es újvárosi győzelem született a liga újonc, a Ladányi Balázs csapatvezető által irányított szinte csak fiatal magyarokból álló Vasas ellen. Bátran kezdett a Vasas, de nagy helyzet Azari előtt adódott, akinek szólóját Tóth védte. A vezetést Turtiainen közeli lövésével szereztük meg (1-0), majd Szabó kék vonalról megküldött korongja talált utat a vendégek kapujába (2-0).

Ez nem törte meg a Vasas fiatalos lendületét, akiknek veszélyes kontrákra is volt erejük, de a játékban egyértelműen a DAB akarata érvényesült. A harmad végére mindkét oldalon csökkent kissé a koncentráció, amely az eladott korongok számából volt látható. A második húsz perc elejére növelte lendületét a DAB, sorra alakítva ki a helyzeteit, melyeket jól hatástalanítottak a fővárosiak. Tóth kapus mindent fogott, egészen a 28. percig, amikor Jabornik távoli löketével már nem tudott mit kezdeni, aki emberhátrányból növelte előnyünket (3-0). A hátrányos védekezést gyakorolhattuk ismét, majd miután kiegészültünk, Iossafov a rövid kapufától emelte a pakkot a ketrecbe (4-0). Léránt szerezte ötödik gólunkat (5-0), amely után a vendégek kapujába Koitmaa állt be, akit azonnal be is melegítettek a hazaiak.

De nem eléggé, hiszen Jabornik távoli lökete után a korong megtalálta lábai között az utat a hálóba (6-0). Az utolsó percben Lencsés találata mattolta a Vasas fiataljait (7-0), majd a befejező harmad legelején Azari már a nyolcadik szerezte (8-0). A folytatásban a becsületgólért küzdő vendégek közül Bödök tessékelte a pakkot a hazai kapuba (8-1), majd a büntetőpadról visszaállt Czakó zárta le a találkozót (8-2).

Dunaújvárosi Acélbikák - Schiller-Vasas HC 8-2 (2-0, 5-0, 1-2)

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Lencsés Tamás 1, Tóth Gergely, Jabornik Henrich 2, Pinczés Olivér, Uski Oula, Németh Péter, Franssila Miika, Saluga Martin, Turtiainen Jaakko 1, Léránt René 1, Erdélyi Tamás, Mestyán István, Iossafov Artem 1, Szabó Dávid 1, Török Viktor Nagy Márk Máté, Azari Zsolt 1, Westerling Jonas. Vezetőedző: Antti Karhula.

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs, Koitmaa Villem Henrik – Tóth Károly Balázs, Oroszi Álmos, Szlama Dániel, Rózsa István, Bálint Tamás, Bugár Gábor, Seregély Máté, Tornyai Gábor, Fliszár Zalán, Hegyi Dominik, Bödök Bence 1, Bukor Rajmund, Székely Mádai Gergő, Pápa Márton, Varga Tamás, Surányi Zsolt Máté, Szlépka Armand, Czakó Barna 1, Kováts Máté, Turbucz Martin Zoltán, Gágyor Péter. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

2018. szeptember 25. (kedd)

Négy csapat részvételével rendezi meg szeptember 29-én a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya a Szász Antal emléktornát.

Parázs meccs a bajnok ellen

Parázs meccs a bajnok ellen

2018. szeptember 25. (kedd)

Óriásit hajrázott a Komárom ellen, ám végül egygólos, 7-6-os vereséget szenvedett idei első bajnoki mérkőzésén a DUE-RFT OB II-es floorball csapata.

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

2018. szeptember 25. (kedd)

Összesen huszonhat éremmel zárták a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupa küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői.

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.