Megszavazták a Sargentini-jelentést, a hazánk elleni bosszút

2018. szeptember 12. (szerda) 17:25 - doszerk

Megszavazta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést. Ehhez kellett egy durva jogi trükközés, a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe. Orbán Viktor keddi beszédében egyértelművé tette, hogy Magyarország nem enged a zsarolásnak - írja az Origo.

Másféléves munkájának gyümölcse érett be Judith Sargentinek, miután az Európai Parlament (EP) plenáris többsége elfogadta az általa készített, a magyarországi jogállamiság helyzetét vizsgáló jelentést. A Soros György megbízható embereinek listáján szereplő Judith Sargentini által összeállított dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének. Megszavazása pedig nem jelent mást, mint hogy a magyar, -és fóbiás politikus végigvitte azt amivel megbízták: élesítse az uniós szlengben atombombaként hívott eljárást. A EP szavazását követően tehát szabad utat kapott az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen.

Csalással szavazták meg a magyarfóbiás jelentést

A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el. Az Európai Parlamentnek 750 tagja van ebből tehát 448 támogatta a holland képviselőnek Magyarország megbüntetését célzó jelentését, 197 ellenezte azt, és 48-an nem nyilvánítottak véleményt, azaz tartózkodtak.

Mivel a jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására volt szükség, az elfogadáshoz kellett egy jogi trükk - nyugodtan mondhatjuk, hogy csalás - a tartózkodásokat úgy tekintették, mintha nem léteztek volna.

Ha a parlamenti demokráciákban megszokott normák szerint szavaztak volna, akkor 14 szavazat hiányzott volna a kétharmadhoz. Magyarán éppen a tartózkodó képviselők szavazatainak a "mellőzésén" múlt, hogy meglett a kétharmados többség az EP-ben. Ugyanis a brüsszeli elit trükkjének köszönhetően a végeredmény szerint a képviselők 69-a támogatta Sargentini jelentését,

viszont ha nem kerülnek megváltoztatásra a szabályok, azaz a tartózkodókat beleszámítják, akkor ez az arány csupán 64 százalék lett volna, amivel nem fogadták volna el a magyar kormány és politikája ellen irányuló dokumentumot.

Bár a brüsszeli elit akaratának az EP-n való átverésével kétes dicsőséget szerzett, ennek ellenére egyes képviselőik szinte örömtáncot jártak, egyértelművé téve, mi is volt a Magyarország elleni eljárás megindításának valódi oka, és motivációja.

Az egész eljárás nevetségességét jól mutatta, hogy miután az elnök kihirdette a javaslat elfogadását, Sargentini úgy ünnepeltette magát, mint egy kisiskolás, amikor jutalomkönyvet kap az évzárón. Egyes képviselőtársaitól még puszit is kapott, az elnök pedig gratulált neki. Soros megbízható jelentéstevője örömében majdnem el is pityeredett. Egészen elképesztő jelenetsor következik:

 

Nemcsak Sargentini örült Magyarország elítélésének, hanem Axel Voss, az Európai Parlament előadója is. Tisztára olyan érzése van az embernek, mintha egy győztes focimeccs után készültek volna ezek a felvételek. Ez is mutatja, hogy szó nem volt itt objektív vizsgálatról, Magyarország elleni dühös bosszú a jelentés.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Bizottsági válasz Sargentiniék vádjaira

Bizottsági válasz Sargentiniék vádjaira

2018. szeptember 25. (kedd)

Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága tegnapi ülésén támogatta a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot - írja a Magyar Idők.

Brüsszel azonnal több tízezer migránst akar betelepíteni

Brüsszel azonnal több tízezer migránst akar betelepíteni

2018. szeptember 24. (hétfő)

Ahogy az elmúlt hetek eseményei, formális és informális megbeszélései bebizonyították, Brüsszel még mindig nem a migráció megállításán dolgozik, csupán azt szeretné elérni, hogy az illegális bevándorlást legálissá tegye, a migránsokat pedig rá akarja erőszakolni valamennyi tagállamra - írja az Origo.

Az illegális migráció lesz a fő kérdés az EP-választáson

Az illegális migráció lesz a fő kérdés az EP-választáson

2018. szeptember 24. (hétfő)

A jövő évi európai parlamenti választásoknak az illegális migráció lesz a fő kérdése - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akik kezében ott a kerítésvágó

Nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akik kezében ott a kerítésvágó

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó". Dömötör Csaba a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt is mondta: nem azért ragaszkodik Magyarország a határai védelméhez évszázadok óta, hogy most egy tárgyalóasztalnál átadja olyanoknak, akiknek ez nem is annyira fontos.

Már a hollandoknál is betelt a pohár a migránsok miatt

Már a hollandoknál is betelt a pohár a migránsok miatt

2018. szeptember 22. (szombat)

Egyre több európai állam próbálkozik a párhuzamos társadalmak felszámolásával. Most épp a liberális Hollandiában fogalmazódott meg a muszlim gettók felszámolásának ötlete - írja a Magyar Idők.

Széteső Jobbik

Széteső Jobbik

2018. szeptember 22. (szombat)

Miután a Jobbik sem mondott nemet a magyarellenes Sargentini-jelentésre, betelt a pohár: feloszlatta magát a párt zuglói szervezete (a 20 fős tagság 16 jelenlévő tagjából 15-en támogatták a döntést szept. 20-án este).

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a határt

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a határt

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a magyar határt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Salzburgban.