Megszavazták a Sargentini-jelentést, a hazánk elleni bosszút

2018. szeptember 12. (szerda) 17:25 - doszerk

Megszavazta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést. Ehhez kellett egy durva jogi trükközés, a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe. Orbán Viktor keddi beszédében egyértelművé tette, hogy Magyarország nem enged a zsarolásnak - írja az Origo.

Másféléves munkájának gyümölcse érett be Judith Sargentinek, miután az Európai Parlament (EP) plenáris többsége elfogadta az általa készített, a magyarországi jogállamiság helyzetét vizsgáló jelentést. A Soros György megbízható embereinek listáján szereplő Judith Sargentini által összeállított dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének. Megszavazása pedig nem jelent mást, mint hogy a magyar, -és fóbiás politikus végigvitte azt amivel megbízták: élesítse az uniós szlengben atombombaként hívott eljárást. A EP szavazását követően tehát szabad utat kapott az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen.

Csalással szavazták meg a magyarfóbiás jelentést

A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el. Az Európai Parlamentnek 750 tagja van ebből tehát 448 támogatta a holland képviselőnek Magyarország megbüntetését célzó jelentését, 197 ellenezte azt, és 48-an nem nyilvánítottak véleményt, azaz tartózkodtak.

Mivel a jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására volt szükség, az elfogadáshoz kellett egy jogi trükk - nyugodtan mondhatjuk, hogy csalás - a tartózkodásokat úgy tekintették, mintha nem léteztek volna.

Ha a parlamenti demokráciákban megszokott normák szerint szavaztak volna, akkor 14 szavazat hiányzott volna a kétharmadhoz. Magyarán éppen a tartózkodó képviselők szavazatainak a "mellőzésén" múlt, hogy meglett a kétharmados többség az EP-ben. Ugyanis a brüsszeli elit trükkjének köszönhetően a végeredmény szerint a képviselők 69-a támogatta Sargentini jelentését,

viszont ha nem kerülnek megváltoztatásra a szabályok, azaz a tartózkodókat beleszámítják, akkor ez az arány csupán 64 százalék lett volna, amivel nem fogadták volna el a magyar kormány és politikája ellen irányuló dokumentumot.

Bár a brüsszeli elit akaratának az EP-n való átverésével kétes dicsőséget szerzett, ennek ellenére egyes képviselőik szinte örömtáncot jártak, egyértelművé téve, mi is volt a Magyarország elleni eljárás megindításának valódi oka, és motivációja.

Az egész eljárás nevetségességét jól mutatta, hogy miután az elnök kihirdette a javaslat elfogadását, Sargentini úgy ünnepeltette magát, mint egy kisiskolás, amikor jutalomkönyvet kap az évzárón. Egyes képviselőtársaitól még puszit is kapott, az elnök pedig gratulált neki. Soros megbízható jelentéstevője örömében majdnem el is pityeredett. Egészen elképesztő jelenetsor következik:

 

Nemcsak Sargentini örült Magyarország elítélésének, hanem Axel Voss, az Európai Parlament előadója is. Tisztára olyan érzése van az embernek, mintha egy győztes focimeccs után készültek volna ezek a felvételek. Ez is mutatja, hogy szó nem volt itt objektív vizsgálatról, Magyarország elleni dühös bosszú a jelentés.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

A migráció ügye miatt támadják Magyarországot

A migráció ügye miatt támadják Magyarországot

2018. november 16. (péntek)

Gulyás Gergely szerint továbbra is a migráció ügye miatt folyik kampány Magyarország ellen, amely minden vitás esetben nyitott volt a megállapodásra az Európai Bizottsággal, kizárólag a migráció kérdésében nem hajlandó a megegyezésre, ez pedig egy "politikai hecckampányhoz" vezet hazánkkal szemben.

Tovább erősödött a magyar gazdaság

Tovább erősödött a magyar gazdaság

2018. november 14. (szerda)

Eredményes a kormány adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitikája, az idei harmadik negyedévben 5 százalékkal, az uniós átlag kétszeresét is meghaladó mértékben bővült a magyar gazdaság teljesítménye – jelentette ki Varga Mihály.

Fidesz: hány migránskártyát töltöttek fel a "Soros-szervezetek"?

Fidesz: hány migránskártyát töltöttek fel a "Soros-szervezetek"?

2018. november 14. (szerda)

A Fidesz várja a Soros-alapítvány és a migrációt támogató "Soros-szervezetek" válaszát arra, hogy pontosan hány migránskártyát töltöttek már fel "Soros-pénzekkel".

Magyarország nem fog változtatni a bevándorlással kapcsolatos álláspontján

Magyarország nem fog változtatni a bevándorlással kapcsolatos álláspontján

2018. november 13. (kedd)

Magyarország semmiféle politikai nyomásgyakorlás, vagy kötelezettségszegési eljárás megindítása ellenére sem fog változtatni álláspontján, amely szerint a tömeges migráció negatív jelentség, azt már az Európai Unió külső határánál meg kell állítani - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára hétfőn Brüsszelben.

Képviselői csoportot alakított a Mi Hazánk

Képviselői csoportot alakított a Mi Hazánk

2018. november 10. (szombat)

Képviselői csoportot alakított az Országgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra elnökhelyettes.

Erőszakossá válhatnak a migránsok

Erőszakossá válhatnak a migránsok

2018. november 10. (szombat)

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a jelenlegi és a tavasszal várható helyzet is sok problémát jelenthet a migránsok balkáni útvonalán.

Orbán: Többpólusú gazdasági világrend van kialakulóba

Orbán: Többpólusú gazdasági világrend van kialakulóba

2018. november 09. (péntek)

Eurázsia építéséről, a közép-kelet-európai és balkáni országok, valamint Kína gazdasági közeledéséről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Budapesten megrendezett jegybankelnöki találkozón.