Megszavazták a Sargentini-jelentést, a hazánk elleni bosszút

2018. szeptember 12. (szerda) 17:25 - doszerk

Megszavazta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést. Ehhez kellett egy durva jogi trükközés, a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe. Orbán Viktor keddi beszédében egyértelművé tette, hogy Magyarország nem enged a zsarolásnak - írja az Origo.

Másféléves munkájának gyümölcse érett be Judith Sargentinek, miután az Európai Parlament (EP) plenáris többsége elfogadta az általa készített, a magyarországi jogállamiság helyzetét vizsgáló jelentést. A Soros György megbízható embereinek listáján szereplő Judith Sargentini által összeállított dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének. Megszavazása pedig nem jelent mást, mint hogy a magyar, -és fóbiás politikus végigvitte azt amivel megbízták: élesítse az uniós szlengben atombombaként hívott eljárást. A EP szavazását követően tehát szabad utat kapott az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen.

Csalással szavazták meg a magyarfóbiás jelentést

A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el. Az Európai Parlamentnek 750 tagja van ebből tehát 448 támogatta a holland képviselőnek Magyarország megbüntetését célzó jelentését, 197 ellenezte azt, és 48-an nem nyilvánítottak véleményt, azaz tartózkodtak.

Mivel a jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására volt szükség, az elfogadáshoz kellett egy jogi trükk - nyugodtan mondhatjuk, hogy csalás - a tartózkodásokat úgy tekintették, mintha nem léteztek volna.

Ha a parlamenti demokráciákban megszokott normák szerint szavaztak volna, akkor 14 szavazat hiányzott volna a kétharmadhoz. Magyarán éppen a tartózkodó képviselők szavazatainak a "mellőzésén" múlt, hogy meglett a kétharmados többség az EP-ben. Ugyanis a brüsszeli elit trükkjének köszönhetően a végeredmény szerint a képviselők 69-a támogatta Sargentini jelentését,

viszont ha nem kerülnek megváltoztatásra a szabályok, azaz a tartózkodókat beleszámítják, akkor ez az arány csupán 64 százalék lett volna, amivel nem fogadták volna el a magyar kormány és politikája ellen irányuló dokumentumot.

Bár a brüsszeli elit akaratának az EP-n való átverésével kétes dicsőséget szerzett, ennek ellenére egyes képviselőik szinte örömtáncot jártak, egyértelművé téve, mi is volt a Magyarország elleni eljárás megindításának valódi oka, és motivációja.

Az egész eljárás nevetségességét jól mutatta, hogy miután az elnök kihirdette a javaslat elfogadását, Sargentini úgy ünnepeltette magát, mint egy kisiskolás, amikor jutalomkönyvet kap az évzárón. Egyes képviselőtársaitól még puszit is kapott, az elnök pedig gratulált neki. Soros megbízható jelentéstevője örömében majdnem el is pityeredett. Egészen elképesztő jelenetsor következik:

 

Nemcsak Sargentini örült Magyarország elítélésének, hanem Axel Voss, az Európai Parlament előadója is. Tisztára olyan érzése van az embernek, mintha egy győztes focimeccs után készültek volna ezek a felvételek. Ez is mutatja, hogy szó nem volt itt objektív vizsgálatról, Magyarország elleni dühös bosszú a jelentés.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Már nyomoz a rendőrség a Jobbik ajánlásain talált hamis aláírások ügyében

Már nyomoz a rendőrség a Jobbik ajánlásain talált hamis aláírások ügyében

2019. május 20. (hétfő)

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Jobbik EP-választási aláíróívein szereplő valótlan aláírások miatt – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az érintett dokumentumokat lefoglalták, és az ügyben korábban feljelentést tevő Bertók Mártont ki is hallgatták.

Bakondi: felerősödött az illegális migráció a Balkánon

Bakondi: felerősödött az illegális migráció a Balkánon

2019. május 20. (hétfő)

Felerősödött az illegális migráció a Balkáni útvonalon, csaknem 20 ezer bevándorló torlódik a horvát határnál - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hollik István: A migráció “közös európai megoldása” csupán a szokásos brüsszeli “blabla”

Hollik István: A migráció “közös európai megoldása” csupán a szokásos brüsszeli “blabla”

2019. május 18. (szombat)

A birodalmi gőg köszön vissza a Nyugat-Európából érkező, a magyar családpolitikát érő kritikákból – reagált Hollik István kormányszóvivő Magyarország élőben című műsorunkban a német közszolgálati televízió összeállítására, amelyben a családvédelmi akciótervet mutatták be - írja a hirtv.hu.

Orbán: védenünk kell a keresztény hitből kinőtt életformát

Orbán: védenünk kell a keresztény hitből kinőtt életformát

2019. május 18. (szombat)

A kereszténydemokrata politikai vezetők feladata, hogy védjék és erősítsék azt az életformát, amely a keresztény hitből kinőtt: az emberi méltóságot, a családot, a hazát és az egyházi közösségeket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Pest megyei Nagykátán, a római katolikus Szent György-templom külső felújításáért tartott hálaadó szentmisén.

Magából kifordulva üvöltött ocsmányságokat a PS stábjára az MSZP alelnöke Dunaújvárosban

Magából kifordulva üvöltött ocsmányságokat a PS stábjára az MSZP alelnöke Dunaújvárosban

2019. május 18. (szombat)

Nehezen halad a régi szocik és a Bajnai Gordon zsúrfiúiból összeállt Párbeszéd összecsiszolódása, ezt tanúsította a közös lista nevében a Hankook gyár előtt tartott “rabszolgafelszabadító” sajtótájékoztató meghökkentő fordulata is - írja a Pesti Srácok.

Timmermans lehagyhatja Webert

Timmermans lehagyhatja Webert

2019. május 17. (péntek)

Kapiskálják Brüsszelben, hogy polgárközelibb Európára lenne szükség, de az uniós csúcsjelöltek kevésbé mozgatják meg a kontinens lakosait – ez volt az egyik fő következtetés az Európai Bizottság elnöki székére pályázó politikusok szerda esti vitáját követően. A néppárti Manfred Weber megválasztásának esélye közben tovább csökkenhetett - írja a Magyar Nemzet.

Szijjártó: a magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika

Szijjártó: a magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika

2019. május 17. (péntek)

Az új fejezetükhöz érkező magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika és a ragaszkodás a keresztény értékek megőrzéséhez - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Washingtonban, az amerikai fővárosban folytatott tárgyalásairól a közmédiának nyilatkozva.