Megszavazták a Sargentini-jelentést, a hazánk elleni bosszút

2018. szeptember 12. (szerda) 17:25 - doszerk

Megszavazta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést. Ehhez kellett egy durva jogi trükközés, a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe. Orbán Viktor keddi beszédében egyértelművé tette, hogy Magyarország nem enged a zsarolásnak - írja az Origo.

Másféléves munkájának gyümölcse érett be Judith Sargentinek, miután az Európai Parlament (EP) plenáris többsége elfogadta az általa készített, a magyarországi jogállamiság helyzetét vizsgáló jelentést. A Soros György megbízható embereinek listáján szereplő Judith Sargentini által összeállított dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének. Megszavazása pedig nem jelent mást, mint hogy a magyar, -és fóbiás politikus végigvitte azt amivel megbízták: élesítse az uniós szlengben atombombaként hívott eljárást. A EP szavazását követően tehát szabad utat kapott az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen.

Csalással szavazták meg a magyarfóbiás jelentést

A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el. Az Európai Parlamentnek 750 tagja van ebből tehát 448 támogatta a holland képviselőnek Magyarország megbüntetését célzó jelentését, 197 ellenezte azt, és 48-an nem nyilvánítottak véleményt, azaz tartózkodtak.

Mivel a jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására volt szükség, az elfogadáshoz kellett egy jogi trükk - nyugodtan mondhatjuk, hogy csalás - a tartózkodásokat úgy tekintették, mintha nem léteztek volna.

Ha a parlamenti demokráciákban megszokott normák szerint szavaztak volna, akkor 14 szavazat hiányzott volna a kétharmadhoz. Magyarán éppen a tartózkodó képviselők szavazatainak a "mellőzésén" múlt, hogy meglett a kétharmados többség az EP-ben. Ugyanis a brüsszeli elit trükkjének köszönhetően a végeredmény szerint a képviselők 69-a támogatta Sargentini jelentését,

viszont ha nem kerülnek megváltoztatásra a szabályok, azaz a tartózkodókat beleszámítják, akkor ez az arány csupán 64 százalék lett volna, amivel nem fogadták volna el a magyar kormány és politikája ellen irányuló dokumentumot.

Bár a brüsszeli elit akaratának az EP-n való átverésével kétes dicsőséget szerzett, ennek ellenére egyes képviselőik szinte örömtáncot jártak, egyértelművé téve, mi is volt a Magyarország elleni eljárás megindításának valódi oka, és motivációja.

Az egész eljárás nevetségességét jól mutatta, hogy miután az elnök kihirdette a javaslat elfogadását, Sargentini úgy ünnepeltette magát, mint egy kisiskolás, amikor jutalomkönyvet kap az évzárón. Egyes képviselőtársaitól még puszit is kapott, az elnök pedig gratulált neki. Soros megbízható jelentéstevője örömében majdnem el is pityeredett. Egészen elképesztő jelenetsor következik:

 

Nemcsak Sargentini örült Magyarország elítélésének, hanem Axel Voss, az Európai Parlament előadója is. Tisztára olyan érzése van az embernek, mintha egy győztes focimeccs után készültek volna ezek a felvételek. Ez is mutatja, hogy szó nem volt itt objektív vizsgálatról, Magyarország elleni dühös bosszú a jelentés.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

A baloldali szavazók 70 százaléka elutasítja a migrációt

A baloldali szavazók 70 százaléka elutasítja a migrációt

2019. február 16. (szombat)

A Századvég jogi szakértője szerint Magyarországon a baloldali szavazók mintegy 70 százaléka elutasítja azt a bevándorláspárti politikát, amelyet az MSZP kongresszusán résztvevő Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) választási csúcsjelöltje képvisel.

Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik és a Momentum

Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik és a Momentum

2019. február 15. (péntek)

A kormánypártok erősödését hozta február eleje, míg a Jobbik jelentősen veszített a támogatottságából - derült ki a Závecz Research legfrissebb felméréséből - írja az Origo.

Soros György azokat támadja, akik ellenzik a bevándorlást

Soros György azokat támadja, akik ellenzik a bevándorlást

2019. február 13. (szerda)

A kormányszóvivő szerint Soros György legújabb írásában azokat támadja, akik ellenzik a bevándorlást: a Fidesz-KDNP-t, de más európai pártokat is - mondta Hollik István szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Soros György nyíltan meghirdette a bevándorláspárti Soros-listát

Soros György nyíltan meghirdette a bevándorláspárti Soros-listát

2019. február 12. (kedd)

Soros György teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy a migrációt támogató erőket akarja győzelemre segíteni a májusi európai parlamenti (EP) választáson, és ezért meghirdette a bevándorláspárti Soros-listát - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden Budapesten Soros György legújabb, hétfőn a Project Syndicate oldalon megjelent cikkére reagálva.

Nem a migráció, hanem a családok támogatása a válasz a demográfiai kihívásokra

Nem a migráció, hanem a családok támogatása a válasz a demográfiai kihívásokra

2019. február 12. (kedd)

Ellentétben Brüsszellel, Magyarország és Bulgária nem a migrációban látja a választ a demográfiai kihívásokra, hanem a családok támogatásában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Orbán: tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben

Orbán: tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben

2019. február 10. (vasárnap)

Sem a harmadik kétharmadot, sem a kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten.

Igen? Orbán évet értékel? Akkor nesztek, mi meg elfoglaljuk a Lánchidat!

Igen? Orbán évet értékel? Akkor nesztek, mi meg elfoglaljuk a Lánchidat!

2019. február 09. (szombat)

Reggel nyolctól éjfélig lezárják vasárnap a Lánchidat, plusz a fél belvárost a tüntikéző-vonulgató ellenzéki roncskoalíció miatt - írja a Pesti Srácok.