Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 9. (vasárnap) 9:13 - Vass Ádám

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

A gólyatábor, a kicsik fogadása és a tanévnyitó után újabb nagyobb esemény következett a Széchenyi gimiben. Csütörtökön délután megtartották a 2018/19-es tanév közösségi szolgálatának ünnepélyes megnyitóját. A kilencedikesek eligazítása és a közösségi szolgálat fontosabb tudnivalói előtt azonban átadták a megújult aulát is a diákoknak. Az aula felújítása, csak úgy, mint korábban az udvaron található sporteszközök, a Hankook projektjének köszönhetően valósult meg.

 Az új díszítőelemek létrejöttében Rohonczi Rohó István segédkezett. Mint mondta, a most már valódi közösségi térként működő aula homlokzatát a 9.e osztály segítségével alkották meg, akik nagyméretű graffitiket készítettek. Rajtuk kívül a szülői szervezet és a tanárok, dolgozók is besegítettek, hogy jó helyre kerüljenek a vadonatúj padok, a több, mint két tucat lámpa, a fa burkolat a lépcsőkön és a radiátorokon, amire egyszerre sokan le tudnak ülni, valamint azok a fából készült székek, amiket egy kis forgatással asztalként is használhatnak majd a diákok.

A rovat további hírei: Oktatás

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

2019. február 09. (szombat)

Már minden középiskolába készülő diák megtudta a központi írásbeli felvételi eredményeit. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint a tanulók idén átlagosan a magyar nyelvi feladatsoron több pontot értek el, mint a matematikán. A hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, hogy február 18-ig kell a kiválasztott intézményekbe jelentkezni.

Gyászol a Bánki

Gyászol a Bánki

2019. február 07. (csütörtök)

A Bánki iskola igazgatóhelyettese, Molnár Klára Andrea tragikus hirtelenséggel február 2-án elhunyt - adta hírül az iskola vezetése.