Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 9. (vasárnap) 9:13 - Vass Ádám

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

A gólyatábor, a kicsik fogadása és a tanévnyitó után újabb nagyobb esemény következett a Széchenyi gimiben. Csütörtökön délután megtartották a 2018/19-es tanév közösségi szolgálatának ünnepélyes megnyitóját. A kilencedikesek eligazítása és a közösségi szolgálat fontosabb tudnivalói előtt azonban átadták a megújult aulát is a diákoknak. Az aula felújítása, csak úgy, mint korábban az udvaron található sporteszközök, a Hankook projektjének köszönhetően valósult meg.

 Az új díszítőelemek létrejöttében Rohonczi Rohó István segédkezett. Mint mondta, a most már valódi közösségi térként működő aula homlokzatát a 9.e osztály segítségével alkották meg, akik nagyméretű graffitiket készítettek. Rajtuk kívül a szülői szervezet és a tanárok, dolgozók is besegítettek, hogy jó helyre kerüljenek a vadonatúj padok, a több, mint két tucat lámpa, a fa burkolat a lépcsőkön és a radiátorokon, amire egyszerre sokan le tudnak ülni, valamint azok a fából készült székek, amiket egy kis forgatással asztalként is használhatnak majd a diákok.

A rovat további hírei: Oktatás

Harminc éve virágzó hagyomány

Harminc éve virágzó hagyomány

2018. szeptember 25. (kedd)

Dortmundból városunkba érkezett diákokat köszöntött Cserna Gábor polgármester a Városháza dísztermében kedden.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

2018. szeptember 21. (péntek)

Pénteken megtartotta országosan is egyedülálló gigarendezvényét a Szakképzési Centrum. A Centrumban a család elnevezésű egész napos programon, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel várták a kilencedik évfolyamos gólyákat.

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.