Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 9. (vasárnap) 9:13 - Vass Ádám

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

A gólyatábor, a kicsik fogadása és a tanévnyitó után újabb nagyobb esemény következett a Széchenyi gimiben. Csütörtökön délután megtartották a 2018/19-es tanév közösségi szolgálatának ünnepélyes megnyitóját. A kilencedikesek eligazítása és a közösségi szolgálat fontosabb tudnivalói előtt azonban átadták a megújult aulát is a diákoknak. Az aula felújítása, csak úgy, mint korábban az udvaron található sporteszközök, a Hankook projektjének köszönhetően valósult meg.

 Az új díszítőelemek létrejöttében Rohonczi Rohó István segédkezett. Mint mondta, a most már valódi közösségi térként működő aula homlokzatát a 9.e osztály segítségével alkották meg, akik nagyméretű graffitiket készítettek. Rajtuk kívül a szülői szervezet és a tanárok, dolgozók is besegítettek, hogy jó helyre kerüljenek a vadonatúj padok, a több, mint két tucat lámpa, a fa burkolat a lépcsőkön és a radiátorokon, amire egyszerre sokan le tudnak ülni, valamint azok a fából készült székek, amiket egy kis forgatással asztalként is használhatnak majd a diákok.

A rovat további hírei: Oktatás

Gergő Panni országos sikere

Gergő Panni országos sikere

2019. május 20. (hétfő)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákja első helyezést ért el a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján.

Győzteseket hirdetett a MEKH!

Győzteseket hirdetett a MEKH!

2019. május 16. (csütörtök)

A korábbi évek sikerére tekintettel, idén is meghirdette pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök)

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

2019. május 14. (kedd)

Paks II. Akadémia elnevezéssel két szemeszteres atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen.

Búcsúztak az egyetemisták is

Búcsúztak az egyetemisták is

2019. május 11. (szombat)

Lassan leteszik a záróvizsgát a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, de előtte elbúcsúztak az alma matertől és a várostól is.

Sport a suliban

Sport a suliban

2019. május 09. (csütörtök)

Azzal a céllal rendeztek sport napot a Szabó Magda Református Iskolában, hogy a diákok jobban megismerkedjenek a különböző sportágakkal.

Nem kell megismételni a történelem írásbelit

Nem kell megismételni a történelem írásbelit

2019. május 09. (csütörtök)

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerda este az MTI-vel.