Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 9. (vasárnap) 9:13 - Vass Ádám

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

A gólyatábor, a kicsik fogadása és a tanévnyitó után újabb nagyobb esemény következett a Széchenyi gimiben. Csütörtökön délután megtartották a 2018/19-es tanév közösségi szolgálatának ünnepélyes megnyitóját. A kilencedikesek eligazítása és a közösségi szolgálat fontosabb tudnivalói előtt azonban átadták a megújult aulát is a diákoknak. Az aula felújítása, csak úgy, mint korábban az udvaron található sporteszközök, a Hankook projektjének köszönhetően valósult meg.

 Az új díszítőelemek létrejöttében Rohonczi Rohó István segédkezett. Mint mondta, a most már valódi közösségi térként működő aula homlokzatát a 9.e osztály segítségével alkották meg, akik nagyméretű graffitiket készítettek. Rajtuk kívül a szülői szervezet és a tanárok, dolgozók is besegítettek, hogy jó helyre kerüljenek a vadonatúj padok, a több, mint két tucat lámpa, a fa burkolat a lépcsőkön és a radiátorokon, amire egyszerre sokan le tudnak ülni, valamint azok a fából készült székek, amiket egy kis forgatással asztalként is használhatnak majd a diákok.

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.