Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Mikor, ha nem közel a hetvenhez kezdje el valaki a kiállításokon való részvételt? Legalábbis Tubáné Berecki Izabella így volt vele, amikor nyár elején némi vonakodás után elvállalta a Sándor Frigyes Zeneiskola felkérését, hogy saját képeivel díszítse a lépcsőforduló falait. Mint mondta, először elbizonytalanodott és nem volt benne biztos, hogy elég felkészült-e, tart-e már ott, hogy ilyen formában is megmutassa képeit. Most azonban már máshogy gondolja, sőt, a csütörtök délutáni megnyitó meg is hozta a kedvét és reméli többször alkalma nyílik majd bemutatni munkáit.

 

Bár az olajfestékkel csak nagyjából egy éve foglalkozik komolyabban, természetesen mindig is élete része volt a képzőművészet. Nógrádi Katalin festőművész a most debütáló tanítványáról elmondta, a rácalmási festőkörhöz való csatlakozásakor Izabella nagyon bizonytalan volt a festékkel, hiszen addig főleg agyaggal, korongozással, grafittal és szénnel dolgozott. Most viszont már profi, realista stílusú képei a falakat díszíthetik, ami rendkívüli büszkeséggel tölti el.

Az alkotó azt is elárulta, hogy éppen a sok évnyi grafittal és szénnel való rajzolás hozta meg a kedvét az olajfestékhez, miután rájött, hogy annyi szín van, amivel megtöltheti a vásznat, és amit szívesen megmutatna másoknak is. Tubáné Berecki Izabella Újra színes világban élek című kiállítása október 24-ig látogatható a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

A rovat további hírei: Kultúra

Múzeumok éjszakája a kőtárban

Múzeumok éjszakája a kőtárban

2019. június 24. (hétfő)

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Római Kőtár és Romkert adott otthont a Múzeumok Éjszakájának dunaújvárosi rendezvényének.

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 21. (péntek)

Növény- és talajvédelmi kiállítás, étel- és borkóstolók, hadtörténelmi időutazás, tárlatvezetések és koncertek várják a látogatókat Fejér megyében a Múzeumok éjszakájához kapcsolódóan.

Acélművészeti misszió

Acélművészeti misszió

2019. június 18. (kedd)

Két kiállítás nyílt meg múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. Bár különböző vonalon indult el a tárlat művészeinek munkája, mégis összeértek, a kapcsot az acélipari alapanyag jelentette.

A fű zöldje és a víz kék színe

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd)

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.