Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Mikor, ha nem közel a hetvenhez kezdje el valaki a kiállításokon való részvételt? Legalábbis Tubáné Berecki Izabella így volt vele, amikor nyár elején némi vonakodás után elvállalta a Sándor Frigyes Zeneiskola felkérését, hogy saját képeivel díszítse a lépcsőforduló falait. Mint mondta, először elbizonytalanodott és nem volt benne biztos, hogy elég felkészült-e, tart-e már ott, hogy ilyen formában is megmutassa képeit. Most azonban már máshogy gondolja, sőt, a csütörtök délutáni megnyitó meg is hozta a kedvét és reméli többször alkalma nyílik majd bemutatni munkáit.

 

Bár az olajfestékkel csak nagyjából egy éve foglalkozik komolyabban, természetesen mindig is élete része volt a képzőművészet. Nógrádi Katalin festőművész a most debütáló tanítványáról elmondta, a rácalmási festőkörhöz való csatlakozásakor Izabella nagyon bizonytalan volt a festékkel, hiszen addig főleg agyaggal, korongozással, grafittal és szénnel dolgozott. Most viszont már profi, realista stílusú képei a falakat díszíthetik, ami rendkívüli büszkeséggel tölti el.

Az alkotó azt is elárulta, hogy éppen a sok évnyi grafittal és szénnel való rajzolás hozta meg a kedvét az olajfestékhez, miután rájött, hogy annyi szín van, amivel megtöltheti a vásznat, és amit szívesen megmutatna másoknak is. Tubáné Berecki Izabella Újra színes világban élek című kiállítása október 24-ig látogatható a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

A rovat további hírei: Kultúra

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

2019. augusztus 21. (szerda)

Már délelőtt megkezdődtek a színpadi programok az idei Augusztálison a Szalki-szigeten. Délután ünnepi beszédet mondott Cserna Gábor polgármester, majd az új kenyér megáldása és a kenyérszegés következett.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.