Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Mikor, ha nem közel a hetvenhez kezdje el valaki a kiállításokon való részvételt? Legalábbis Tubáné Berecki Izabella így volt vele, amikor nyár elején némi vonakodás után elvállalta a Sándor Frigyes Zeneiskola felkérését, hogy saját képeivel díszítse a lépcsőforduló falait. Mint mondta, először elbizonytalanodott és nem volt benne biztos, hogy elég felkészült-e, tart-e már ott, hogy ilyen formában is megmutassa képeit. Most azonban már máshogy gondolja, sőt, a csütörtök délutáni megnyitó meg is hozta a kedvét és reméli többször alkalma nyílik majd bemutatni munkáit.

 

Bár az olajfestékkel csak nagyjából egy éve foglalkozik komolyabban, természetesen mindig is élete része volt a képzőművészet. Nógrádi Katalin festőművész a most debütáló tanítványáról elmondta, a rácalmási festőkörhöz való csatlakozásakor Izabella nagyon bizonytalan volt a festékkel, hiszen addig főleg agyaggal, korongozással, grafittal és szénnel dolgozott. Most viszont már profi, realista stílusú képei a falakat díszíthetik, ami rendkívüli büszkeséggel tölti el.

Az alkotó azt is elárulta, hogy éppen a sok évnyi grafittal és szénnel való rajzolás hozta meg a kedvét az olajfestékhez, miután rájött, hogy annyi szín van, amivel megtöltheti a vásznat, és amit szívesen megmutatna másoknak is. Tubáné Berecki Izabella Újra színes világban élek című kiállítása október 24-ig látogatható a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

A rovat további hírei: Kultúra

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

2019. november 06. (szerda)

A Bartók Kamaraszínház aulájában egy újabb kiállítás nyílt meg kedden délután. Smuk Imre, a színház nyugalmazott művészeti vezetőjének festményeit lehet megtekinteni.

Új darabot próbálnak a Bartókban

Új darabot próbálnak a Bartókban

2019. november 05. (kedd)

Egy újabb bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház, Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi. Az olvasópróbákat hétfőn délután kezdte meg a csapat.

Ma van a reformáció emléknapja

Ma van a reformáció emléknapja

2019. október 31. (csütörtök)

Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.

Elnémulás a Bartókban

Elnémulás a Bartókban

2019. október 30. (szerda)

Nyár óta készül, most végre bemutatják a Bartókban a stúdióterem legújabb előadását, az Elnémulás című drámát, melynek rendezője a színház igazgatója, Őze Áron.

Vasárnap premier a Bartókban

Vasárnap premier a Bartókban

2019. október 25. (péntek)

Újabb premierre készül a Bartók Kamaraszínház. Ezúttal egy könnyed, szórakoztató musicalt láthatnak a nézők. A Tiéd a világ! című előadás az Illés Zenekar előtt tiszteleg.

'56-ban a magyar fiatalok világraszólót alkottak

'56-ban a magyar fiatalok világraszólót alkottak

2019. október 23. (szerda)

1956 októberében a magyar fiatalok világraszólót alkottak, beverték az első szögeket a kor leghatalmasabb katonai erővel rendelkező nagyhatalmának koporsójába - mondta az innovációs és technológiai miniszter kedden, a budapesti Műegyetemen tartott megemlékezésen.

Programkavalkád az MMK-ban

Programkavalkád az MMK-ban

2019. október 22. (kedd)

Az őszi hónapokban sem unatkoznak a városlakók. A Munkásművelődési Központ színes programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.