Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Mikor, ha nem közel a hetvenhez kezdje el valaki a kiállításokon való részvételt? Legalábbis Tubáné Berecki Izabella így volt vele, amikor nyár elején némi vonakodás után elvállalta a Sándor Frigyes Zeneiskola felkérését, hogy saját képeivel díszítse a lépcsőforduló falait. Mint mondta, először elbizonytalanodott és nem volt benne biztos, hogy elég felkészült-e, tart-e már ott, hogy ilyen formában is megmutassa képeit. Most azonban már máshogy gondolja, sőt, a csütörtök délutáni megnyitó meg is hozta a kedvét és reméli többször alkalma nyílik majd bemutatni munkáit.

 

Bár az olajfestékkel csak nagyjából egy éve foglalkozik komolyabban, természetesen mindig is élete része volt a képzőművészet. Nógrádi Katalin festőművész a most debütáló tanítványáról elmondta, a rácalmási festőkörhöz való csatlakozásakor Izabella nagyon bizonytalan volt a festékkel, hiszen addig főleg agyaggal, korongozással, grafittal és szénnel dolgozott. Most viszont már profi, realista stílusú képei a falakat díszíthetik, ami rendkívüli büszkeséggel tölti el.

Az alkotó azt is elárulta, hogy éppen a sok évnyi grafittal és szénnel való rajzolás hozta meg a kedvét az olajfestékhez, miután rájött, hogy annyi szín van, amivel megtöltheti a vásznat, és amit szívesen megmutatna másoknak is. Tubáné Berecki Izabella Újra színes világban élek című kiállítása október 24-ig látogatható a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

A rovat további hírei: Kultúra

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

2020. január 23. (csütörtök)

A magyar kultúra napját a hagyományokhoz templomi koncerttel, valamint a Dunaújváros közgyűlése által alapított "Pro Cultura Intercisae" Díj átadásával ünnepelték városunkban. Az elismerést Tóth Jánosné Végh Mária, a Munkásművelődési Központ volt igazgatója vehette át az evangélikus templomban rendezett tegnapi ünnepségen. 

Könyvtár: fekete ruhában a kultúra napján

Könyvtár: fekete ruhában a kultúra napján

2020. január 22. (szerda)

"A kultúra értékei romokban, béreink alatta..." – a József Attila Könyvtár kollektívája is csatlakozott a magyar kultúra napjára időzített országos szakszervezeti akcióhoz. Háttér és petíció a hajtás után.

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

2020. január 20. (hétfő)

Folytatják a szép hagyományt, ünnepi koncertre várják a vendégeket a magyar kultúra napján az evangélikus templomban – a szerdán 18 órakor kezdődő eseményen a Szent Efrém Férfikarnak tapsolhat a közönség, és persze átadják a "Pro Cultura Intercisae" Díjat is.

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

2020. január 20. (hétfő)

Közös versenyfelhívással jelentkezett Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Futó Gábor zenész – a városlakóktól várják a Dunaújvárosiak Dalát! 

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

2020. január 15. (szerda)

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

2020. január 15. (szerda)

Visszatérő vendégként lépnek közönség elé a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szeretett városunkban szombaton: ezúttal egy fagott-zongora duó mutatkozik be a Krisztus király főtemplom új koncerthelyszínként debütáló fűtött altemplomában.

Zeneiskola: Gála 2020  – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

Zeneiskola: Gála 2020 – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

2020. január 14. (kedd)

Jubileumi gálára várta a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola  – a kiállításmegnyitóval kezdett, a növendékek és zenepedagógusok, intézményi formációk bemutatkozásával folytatott, a Hot Jazz Band remek hangversenyével koronázott programnak a Bartók adott otthont múlt szombaton. Meséljenek a képek is!