Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Mikor, ha nem közel a hetvenhez kezdje el valaki a kiállításokon való részvételt? Legalábbis Tubáné Berecki Izabella így volt vele, amikor nyár elején némi vonakodás után elvállalta a Sándor Frigyes Zeneiskola felkérését, hogy saját képeivel díszítse a lépcsőforduló falait. Mint mondta, először elbizonytalanodott és nem volt benne biztos, hogy elég felkészült-e, tart-e már ott, hogy ilyen formában is megmutassa képeit. Most azonban már máshogy gondolja, sőt, a csütörtök délutáni megnyitó meg is hozta a kedvét és reméli többször alkalma nyílik majd bemutatni munkáit.

 

Bár az olajfestékkel csak nagyjából egy éve foglalkozik komolyabban, természetesen mindig is élete része volt a képzőművészet. Nógrádi Katalin festőművész a most debütáló tanítványáról elmondta, a rácalmási festőkörhöz való csatlakozásakor Izabella nagyon bizonytalan volt a festékkel, hiszen addig főleg agyaggal, korongozással, grafittal és szénnel dolgozott. Most viszont már profi, realista stílusú képei a falakat díszíthetik, ami rendkívüli büszkeséggel tölti el.

Az alkotó azt is elárulta, hogy éppen a sok évnyi grafittal és szénnel való rajzolás hozta meg a kedvét az olajfestékhez, miután rájött, hogy annyi szín van, amivel megtöltheti a vásznat, és amit szívesen megmutatna másoknak is. Tubáné Berecki Izabella Újra színes világban élek című kiállítása október 24-ig látogatható a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

A rovat további hírei: Kultúra

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.

Újra jazz muzsika a Juharosban

Újra jazz muzsika a Juharosban

2019. augusztus 29. (csütörtök)

Lakatos Pecek Krisztián és Oláh Krisztián duója lép fel péntek este nyolc órától a Juharos Étteremben.