Történelmet írt ez a tanévnyitó

2018. szeptember 4. (kedd) 15:29 - Molnár Emese

Zökkenőmentes volt az átalakulás, és rendben megkezdődött a tanév a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében, vagyis az egykori Szilágyi iskolában.

Mint már arról beszámoltunk, a Szilágyi iskolából református iskola lett. Az átalakulást a nyáron végezték: kiváltak a Dózsa iskola kötelékéből, engedélyt kaptak a fenntartó minisztériumtól és az önkormányzattól, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ átadta a fenntartói és működtetői jogot a Halásztelki Református Egyházközségnek, és csatlakoztak a Bocskai István Református Oktatási Központhoz, majd felvette az iskola Szabó Magda nevét.

Farkas Márta, az iskola vezetője elmondta, huszonkilenc alkalmazottal kezdték meg az idei tanévet. Egy új elsős osztályt indítottak tizenöt kisdiákkal. Összesen százhatvanöt tanulója van a dunaújvárosi iskolának. Az igazgatónő hozzátette, három diákot írattak ki tőlük az átalakulás miatt, de ezen kívül minden szülő örömmel fogadta a változást, a tanévnyitón is nyitott szemmel és lélekkel álltak együtt a gyermekekkel. Eddig viszonylag kevés, körülbelül húsz hittanos gyermek volt az iskolában, ám ebben a tanévben már hetven-nyolcvan tanuló fog hittanra járni.

A tantestületet erősíti immár Kovács Henrietta, református lelkipásztor. Ő tartja majd a hittanórákat, és a különféle foglalkozásokat a fiataloknak. Minden hétfőn lesz örömköszöntés, közös áhítatra ülnek össze, amelyen részt vesz az egész iskola. Az egyházi ünnepek előtt lesznek úgynevezett csendes napok, amikor is előadásokkal, kézműves foglalkozással hangolódnak az ünnepre, és a belső odafigyelésre fókuszálnak. Olyan is lesz, hogy modern vallásos énekeket tanulnak, főként az alsó tagozaton, és akár egy-egy városi rendezvényen is szívesen fellépnének egy kis műsorral.

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.