Történelmet írt ez a tanévnyitó

Molnár Emese - 2018. szeptember 4. 15:29

Zökkenőmentes volt az átalakulás, és rendben megkezdődött a tanév a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében, vagyis az egykori Szilágyi iskolában.

Mint már arról beszámoltunk, a Szilágyi iskolából református iskola lett. Az átalakulást a nyáron végezték: kiváltak a Dózsa iskola kötelékéből, engedélyt kaptak a fenntartó minisztériumtól és az önkormányzattól, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ átadta a fenntartói és működtetői jogot a Halásztelki Református Egyházközségnek, és csatlakoztak a Bocskai István Református Oktatási Központhoz, majd felvette az iskola Szabó Magda nevét.

Farkas Márta, az iskola vezetője elmondta, huszonkilenc alkalmazottal kezdték meg az idei tanévet. Egy új elsős osztályt indítottak tizenöt kisdiákkal. Összesen százhatvanöt tanulója van a dunaújvárosi iskolának. Az igazgatónő hozzátette, három diákot írattak ki tőlük az átalakulás miatt, de ezen kívül minden szülő örömmel fogadta a változást, a tanévnyitón is nyitott szemmel és lélekkel álltak együtt a gyermekekkel. Eddig viszonylag kevés, körülbelül húsz hittanos gyermek volt az iskolában, ám ebben a tanévben már hetven-nyolcvan tanuló fog hittanra járni.

A tantestületet erősíti immár Kovács Henrietta, református lelkipásztor. Ő tartja majd a hittanórákat, és a különféle foglalkozásokat a fiataloknak. Minden hétfőn lesz örömköszöntés, közös áhítatra ülnek össze, amelyen részt vesz az egész iskola. Az egyházi ünnepek előtt lesznek úgynevezett csendes napok, amikor is előadásokkal, kézműves foglalkozással hangolódnak az ünnepre, és a belső odafigyelésre fókuszálnak. Olyan is lesz, hogy modern vallásos énekeket tanulnak, főként az alsó tagozaton, és akár egy-egy városi rendezvényen is szívesen fellépnének egy kis műsorral.

A rovat további hírei: Oktatás

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

2024. jún. 22.

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevételű, debreceni székhelyű Daniella Villamosság alapítvány a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai oktatását támogató, 7,5 millió  forint értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

A könyvtár hősei

A könyvtár hősei

2024. jún. 20.

Remekül szerepeltek, szép elismerésekkel gazdagodtak a Szent Pantaleimon iskola 2.a osztályának diákjai a József Attila Könyvtár OlvasóPróba pályázatán.

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

2024. jún. 17.

Közös nyilatkozatban ítélte el az Orbán-kormány újabb, az oktatási intézményrendszert fenyegető lépését több szakmai és civil szervezet. Az 55 év feletti katonák katedrára vezénylésének lehetőségéről kritikusan nyilatkozott a CODE Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet képviselője is.

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

2024. jún. 13.

Dicséretre méltó hagyomány, hogy a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai megünneplik a pedagógusnapot.  Így volt ez hétfőn is, ahol az ünnepségen Barta Endre alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd a Dunaújvárosi Óvoda vezetése méltatta a jubiláló és nyugdíjba vonuló kollégákat. Az ünnepségen a „Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa” díjat is átadták az arra érdemeseknek.

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

2024. jún. 12.

Komoly kihívásnak adott otthont a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény az ország 30 helyszíne egyikeként rendezte a Nagy Digitális Kaland elnevezésű viadalt két általános iskolás korcsoportnak a fiatalok digitális nevelése és a biztonságos internethasználat érdekében. Hangkép.

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

2024. jún. 07.

Óvoda is működik a Szent Pantaleimon iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény első ballagóit köszönti – aki az iskolában folytatja, több mint 10 évet tölthet majd el ismerős környezetben. Hangkép.

DSTV: közel a természethez

DSTV: közel a természethez

2024. máj. 31.

Érdekes előadások színhelye volt a Baracsi úti Arborétum, derül ki a DSTV összeállításából. Orosz Csaba önkormányzati képviselő a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársainak közreműködésével ismét az oktatási intézmények csapatait várta természetközeli ismeretterjesztésre. Hangkép.