Vereség a hibák ára

2018. szeptember 16. (vasárnap) 21:04 - spigott

Három potyagólt kapva szenvedett 5-3-as vereséget az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Két könnyed győzelem után az első igazi erőfelmérő várt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely az Újpest vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit. Antti Karhula vezetőedző ezúttal nem számíthatott Hruby Gellért és Jaako Turitainen szolgálataira, ám a cél ezzel együtt az volt, hogy idegenből is elhozza a három pontot együttesünk. A kezdésre nem is lehetett panasz, lényegesen erősebben kezdték a meccset az Acélbikák, s fölényük bő nyolc percet követően az eredmény alakulásában is megmutatkozott, mert Uski keresztpasszából Jabornik lőtt ki a jobb alsót, megszerezve ezzel a vezetést a DAB hokisainak (0-1).

A bekapott gól után igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni az UTE, ám a 14. percben szerzett egyenlítő találatukhoz kellett egy komoly dunaújvárosi hiba is: Sevela ahelyett, hogy rátenyerelt volna a pakkra, megpróbálta kitenni azt, ám eladta, s a megszerzett korongból Stefichen egalizálni tudott (1-1). A harmadból hátralévő időben mindkét gárda előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, ám a kapusok ekkor már nem adtak esélyt erre, így a szünetre 1-1-es állással vonulhattak a csapatok.

A második felvonást is jobban kezdték a Bikák, ám hiába kerültek emberelőnybe, nem tudtak élni lehetőségeikkel, s erre sajnos rá is fáztak, mert a 24. percben lekontrázta a mieinket az UTE, s Varga góljával átvette a vezetést (2-1). Azonnal jött egy újabb emberelőny, ám Uski kihagyta az ajtó-ablak ziccert, majd a mieink kerültek hátrányba, ám szerencsére Sevela is fogta, amit kellett, így nem tudott kettővel meglépni a házigazda. A 34. percben Makovicsot ültették ki a játékvezetők, de a komolyabb gólszerzési lehetőségek így is a mieink előtt adódtak, de a kapu előtt rendre rossz megoldást hoztak hokisaink. Erre a 39. percben fizettek rá ismét a Bikák, miután Stefishen éles szögből leadott lövése is becsapta Sevelát, így a záró etap előtt mát kettővel mentek a lilák (3-1).

Képek: DO-archív

A harmadik etap azonnal egy újpesti góllal indult, ám szerencsére a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. Nem sokkal később jött egy dunaújvárosi fór, s ebből Franssila lőtt pontosan a jobb alsóba, visszahozva ezzel a pontszerzési reményeket (3-2). Azonnal jött kélt emberhátrány, hogy ne legyen azért annyira egyszerű, de ezeket sikerült kivédekezni sőt, az 53. percben Nagy Márk is bevágott egy lepattanót, s kezdődhetett minden elölről (3-3). A gól után egyértelmű fölénybe kerültek a Bikák, ám ahelyett, hogy megszerezték volna a vezetést, megkapták a szezon potyáját: egy gyengén belőtt korong rosszul pattant vissza a korongvezetőről, pont Nemes elé, aki a figyelmetlen Sevela meleltt a hálóba lőtt (4-3). Az utolsó két és fél percben kapusát lehozva próbáltak meg egyenlíteni a mieink, ám ez sem jött össze, mert Iberer üres kapus találata végleg eldöntötte a mérkőzést, melyet 5-3-ra nyert az Újpest. A DAB küzdött ugyan, de saját harmadában rengeteget hibázott, három elkerülhető gólt is kapott, így tulajdonképpen saját magát fosztotta meg a szebb eredménytől.

UTE – DAB 5-3 (1-1, 2-0, 2-2)

UTE: Sila – Huba, Szaller (1), Hebar (1), Kocsis, Ropret (2), Iberer 1, Nagy, Benk (1), Sági (1), Stefishen 2, Kiss, Varga 1 (1), Kovács, Nemes 1, Szalma, Horváth, Schmál. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy 1, Török (1), Uski (2), Franssila 1, Mestyán, Azari, Iossafov, Westerling (1), Lencsés, Szabó, Léránt, Saluga (1), Tóth, Makovics, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.