Vereség a hibák ára

2018. szeptember 16. (vasárnap) 21:04 - spigott

Három potyagólt kapva szenvedett 5-3-as vereséget az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Két könnyed győzelem után az első igazi erőfelmérő várt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely az Újpest vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit. Antti Karhula vezetőedző ezúttal nem számíthatott Hruby Gellért és Jaako Turitainen szolgálataira, ám a cél ezzel együtt az volt, hogy idegenből is elhozza a három pontot együttesünk. A kezdésre nem is lehetett panasz, lényegesen erősebben kezdték a meccset az Acélbikák, s fölényük bő nyolc percet követően az eredmény alakulásában is megmutatkozott, mert Uski keresztpasszából Jabornik lőtt ki a jobb alsót, megszerezve ezzel a vezetést a DAB hokisainak (0-1).

A bekapott gól után igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni az UTE, ám a 14. percben szerzett egyenlítő találatukhoz kellett egy komoly dunaújvárosi hiba is: Sevela ahelyett, hogy rátenyerelt volna a pakkra, megpróbálta kitenni azt, ám eladta, s a megszerzett korongból Stefichen egalizálni tudott (1-1). A harmadból hátralévő időben mindkét gárda előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, ám a kapusok ekkor már nem adtak esélyt erre, így a szünetre 1-1-es állással vonulhattak a csapatok.

A második felvonást is jobban kezdték a Bikák, ám hiába kerültek emberelőnybe, nem tudtak élni lehetőségeikkel, s erre sajnos rá is fáztak, mert a 24. percben lekontrázta a mieinket az UTE, s Varga góljával átvette a vezetést (2-1). Azonnal jött egy újabb emberelőny, ám Uski kihagyta az ajtó-ablak ziccert, majd a mieink kerültek hátrányba, ám szerencsére Sevela is fogta, amit kellett, így nem tudott kettővel meglépni a házigazda. A 34. percben Makovicsot ültették ki a játékvezetők, de a komolyabb gólszerzési lehetőségek így is a mieink előtt adódtak, de a kapu előtt rendre rossz megoldást hoztak hokisaink. Erre a 39. percben fizettek rá ismét a Bikák, miután Stefishen éles szögből leadott lövése is becsapta Sevelát, így a záró etap előtt mát kettővel mentek a lilák (3-1).

Képek: DO-archív

A harmadik etap azonnal egy újpesti góllal indult, ám szerencsére a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. Nem sokkal később jött egy dunaújvárosi fór, s ebből Franssila lőtt pontosan a jobb alsóba, visszahozva ezzel a pontszerzési reményeket (3-2). Azonnal jött kélt emberhátrány, hogy ne legyen azért annyira egyszerű, de ezeket sikerült kivédekezni sőt, az 53. percben Nagy Márk is bevágott egy lepattanót, s kezdődhetett minden elölről (3-3). A gól után egyértelmű fölénybe kerültek a Bikák, ám ahelyett, hogy megszerezték volna a vezetést, megkapták a szezon potyáját: egy gyengén belőtt korong rosszul pattant vissza a korongvezetőről, pont Nemes elé, aki a figyelmetlen Sevela meleltt a hálóba lőtt (4-3). Az utolsó két és fél percben kapusát lehozva próbáltak meg egyenlíteni a mieink, ám ez sem jött össze, mert Iberer üres kapus találata végleg eldöntötte a mérkőzést, melyet 5-3-ra nyert az Újpest. A DAB küzdött ugyan, de saját harmadában rengeteget hibázott, három elkerülhető gólt is kapott, így tulajdonképpen saját magát fosztotta meg a szebb eredménytől.

UTE – DAB 5-3 (1-1, 2-0, 2-2)

UTE: Sila – Huba, Szaller (1), Hebar (1), Kocsis, Ropret (2), Iberer 1, Nagy, Benk (1), Sági (1), Stefishen 2, Kiss, Varga 1 (1), Kovács, Nemes 1, Szalma, Horváth, Schmál. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy 1, Török (1), Uski (2), Franssila 1, Mestyán, Azari, Iossafov, Westerling (1), Lencsés, Szabó, Léránt, Saluga (1), Tóth, Makovics, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2018. december 10. (hétfő)

A nyolcadik helyezett Nyírgyulaj elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Cseh siker a Santa Claus Kupán

Cseh siker a Santa Claus Kupán

2018. december 10. (hétfő)

A cseh Decin gárdája nyerte a péntektől vasárnapig megrendezett XII. Santa Claus Kupa elnevezésű nemzetközi U10-es utánpótlás tornát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.