Vereség a hibák ára

2018. szeptember 16. (vasárnap) 21:04 - spigott

Három potyagólt kapva szenvedett 5-3-as vereséget az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Két könnyed győzelem után az első igazi erőfelmérő várt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely az Újpest vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit. Antti Karhula vezetőedző ezúttal nem számíthatott Hruby Gellért és Jaako Turitainen szolgálataira, ám a cél ezzel együtt az volt, hogy idegenből is elhozza a három pontot együttesünk. A kezdésre nem is lehetett panasz, lényegesen erősebben kezdték a meccset az Acélbikák, s fölényük bő nyolc percet követően az eredmény alakulásában is megmutatkozott, mert Uski keresztpasszából Jabornik lőtt ki a jobb alsót, megszerezve ezzel a vezetést a DAB hokisainak (0-1).

A bekapott gól után igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni az UTE, ám a 14. percben szerzett egyenlítő találatukhoz kellett egy komoly dunaújvárosi hiba is: Sevela ahelyett, hogy rátenyerelt volna a pakkra, megpróbálta kitenni azt, ám eladta, s a megszerzett korongból Stefichen egalizálni tudott (1-1). A harmadból hátralévő időben mindkét gárda előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, ám a kapusok ekkor már nem adtak esélyt erre, így a szünetre 1-1-es állással vonulhattak a csapatok.

A második felvonást is jobban kezdték a Bikák, ám hiába kerültek emberelőnybe, nem tudtak élni lehetőségeikkel, s erre sajnos rá is fáztak, mert a 24. percben lekontrázta a mieinket az UTE, s Varga góljával átvette a vezetést (2-1). Azonnal jött egy újabb emberelőny, ám Uski kihagyta az ajtó-ablak ziccert, majd a mieink kerültek hátrányba, ám szerencsére Sevela is fogta, amit kellett, így nem tudott kettővel meglépni a házigazda. A 34. percben Makovicsot ültették ki a játékvezetők, de a komolyabb gólszerzési lehetőségek így is a mieink előtt adódtak, de a kapu előtt rendre rossz megoldást hoztak hokisaink. Erre a 39. percben fizettek rá ismét a Bikák, miután Stefishen éles szögből leadott lövése is becsapta Sevelát, így a záró etap előtt mát kettővel mentek a lilák (3-1).

Képek: DO-archív

A harmadik etap azonnal egy újpesti góllal indult, ám szerencsére a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. Nem sokkal később jött egy dunaújvárosi fór, s ebből Franssila lőtt pontosan a jobb alsóba, visszahozva ezzel a pontszerzési reményeket (3-2). Azonnal jött kélt emberhátrány, hogy ne legyen azért annyira egyszerű, de ezeket sikerült kivédekezni sőt, az 53. percben Nagy Márk is bevágott egy lepattanót, s kezdődhetett minden elölről (3-3). A gól után egyértelmű fölénybe kerültek a Bikák, ám ahelyett, hogy megszerezték volna a vezetést, megkapták a szezon potyáját: egy gyengén belőtt korong rosszul pattant vissza a korongvezetőről, pont Nemes elé, aki a figyelmetlen Sevela meleltt a hálóba lőtt (4-3). Az utolsó két és fél percben kapusát lehozva próbáltak meg egyenlíteni a mieink, ám ez sem jött össze, mert Iberer üres kapus találata végleg eldöntötte a mérkőzést, melyet 5-3-ra nyert az Újpest. A DAB küzdött ugyan, de saját harmadában rengeteget hibázott, három elkerülhető gólt is kapott, így tulajdonképpen saját magát fosztotta meg a szebb eredménytől.

UTE – DAB 5-3 (1-1, 2-0, 2-2)

UTE: Sila – Huba, Szaller (1), Hebar (1), Kocsis, Ropret (2), Iberer 1, Nagy, Benk (1), Sági (1), Stefishen 2, Kiss, Varga 1 (1), Kovács, Nemes 1, Szalma, Horváth, Schmál. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy 1, Török (1), Uski (2), Franssila 1, Mestyán, Azari, Iossafov, Westerling (1), Lencsés, Szabó, Léránt, Saluga (1), Tóth, Makovics, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

Újra munkában a focisták

Újra munkában a focisták

2019. június 27. (csütörtök)

Összesen hat felkészülési mérkőzés vár nyáron a Dunaújváros PASE NB 3-as labdarúgó csapatára.

Duna-parti sikerműhely

Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök)

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.