Döntetlen a megyei rangadón

Szárszó Lajos - 2018. október 28. 20:02

A hullámzó teljesítményt mutató Dunaújváros PASE a fordulás után nem tudta megismételni az első félidő játékát, így pontot vesztett az Iváncsa elleni hazai összecsapáson.

A labdarúgó NBIII 12. fordulójában a legutóbbi három bajnokiján kisebb hullámvölgybe került Dunaújváros a tavalyi év egyik mumusát, az Iváncsa együttesét fogadta. A mieinknek bőven volt okuk arra, hogy ma a lehető legjobb arcukat mutassák, hiszen a Kozármisleny elleni 0-0-át követően a Szentlőrinc SE és a Grosics Akadémia csapatától is 1-0-ra kikaptak. Viszont ellenfelünknek sem megy úgy, mint tavaly, amikor meglepetésre a harmadik helyen végeztek, de ne feledjük, hogy az elmúlt szezonban kétszer is legyőzték Aradi Csabáék az akkor még Dobos Barna vezette DPASE gárdáját. Támadóan lépett fel mindkét fél, akik gyors szögletváltások után vették fel a meccs ritmusát. Pokorni határozatlan kimozdulása okozott némi veszélyt, majd a 17. perc végén Mundi kotorta a labdát a közelről a vendégek kapufájára.

A találkozó irányítását azonban az Iváncsa vette kézbe, melyet a húsz perc alatt végrehajtott öt sarokrúgás támasztott alá, ennek ellenére a Dunaújváros szerezte meg a vezetést. Zvara szögletét még bravúrral ki tudta ütni Dániel, de csak Tóthig, aki közelről emelte a labdát a kapuba (1-0). Egy újabb szöglet után Kis Balázs csúsztatása okozott veszélyt, majd Szepessy törte el a labdát kecsegtető helyzetben. Mundi kapott sárga lapot műesésért, aki a tizenhatoson belül esett el, de ekkor már egyértelműen a Dunaújváros irányított egészen a lefújásig. Fordulás után a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben egészen az 56. percig. Ekkor Cseszneki szabadrúgását védte Pokorni. Kiss fejelte vissza a kapu elé a labdát gólhelyzetben, de arra senki nem érkezett, majd a túloldalon Balogh lőtt centikkel kapu fölé. Szepessy labdája akadt el egy vendég védőn, majd Aradi fejelte szögletre csatárunk újabb próbálkozását. A 70. percben egyenlíthetett volna az Iváncsa.

Balogh futott el a jobb oldalon, akinek lövését lábbal, bravúrral hárította Pokorni. Egy perccel később Fekecs távoli lövése szállt kapu fölé, melyre Szepessy válaszolt, aki 16 méterről leadott lövésével csak pár centit tévedett. A 81. percben egyenlített az Iváncsa. Egy beívelésre jól érkezett Balogh, aki a hosszú felsőbe csúsztatta a labdát (1-1). Sőt! Majdnem a vezetést is átvették a vendégek, amikor Berényi beadása után kapunk előtti kavarodás végén sikerült szögletre hárítani. A végén mindent megtett az újabb találat elérésért a DPASE, de ez nem sikerült, így maradt az igazságosnak tűnő döntetlen.

Dunaújváros PASE – Iváncsa KSE 1:1 (1:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter – Kis Balázs, Farkas Viktor, Kiss Patrik Márk (Tapiska Géza a 60. percben), Zvara Dávid, Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Varga Róbert a 80. percben), Sándor Tamás. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Iváncsa KSE: Dániel Csaba – Balogh László, Kertai Dániel, Bognár Bence (Berényi Balázs az 59. percben), Fekecs Dávid, Szántó Gergő Szabolcs (Bartha Tibor a 79. percben), Huszty Dániel (Varga Bence a 45. percben), Pribék Patrik, Cseszneki Richárd, Aradi Csaba, Madarász Bence. Vezetőedző: Domján Attila.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.