Első erdélyi túrája előtt a DAB

2018. október 11. (csütörtök) 18:05 - spigott

A Brassó, majd a Csíkszereda otthonában korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Liga hétvégi küzdelmeiben.

Tíz mérkőzést követően az ötödik helyen áll a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste ligában, s ahhoz, hogy innen előrébb lépjenek, igen nehéz feladatot kellene megoldaniuk az előttük álló hétvégén. Antti Karhula együttese ugyanis az idei szezonban először utazik Erdélybe, ahol pénteken este fél hattól a Brassó, míg vasárnap szintén fél hattól a Csíkszereda vendégeként méretik meg magukat. Együttesünk pénteki ellenfele éppen a mieink mögött áll a tabellán úgy, hogy lemaradása mindössze egyetlen pont az Acélbikákhoz képest, vagyis egy kiélezett, izgalmas és nagyon kemény meccsre számíthatnak jégkorongozóink. A két gárda a közelmúltban már találkozott egymással, s a Dunaújvárosi Jégcsarnokban lejátszott mérkőzés után a mieink örülhettek a 4-1-es győzelemnek, s az ezzel járó három pontnak.

Nem számít könnyű meccsre a DAB finn vezetőedzője, Antti Karhula sem, aki szerint muszáj lesz az első perctől az utolsóig koncentrálniuk ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el.
- Nagyon veszélyes játékosok alkotják a Brassó csapatát, ráadásul a hazai pálya előnye is mellettük lesz. Mivel a tabella továbbra is rendkívül szoros, ezért kifejezetten értékes lehet egy idegenben aratott győzelem. Persze a koncentráció most is fontos szerepet fog játszani, azon dolgozunk minden nap, hogy a játékosok minden csere minden másodpercében képesek legyenek fókuszáltan játszani, megfelelő döntéseket hozni, szorult szituációkban is nyugodtnak maradni. Ez egy ilyen mérkőzésen, ahol a tabellán egymás mellett álló csapatok csatáznak még hangsúlyosabban igaz.

A rovat további hírei: Sport

Ez más meccs lesz

Ez más meccs lesz

2019. február 23. (szombat)

Kemény csatára számíthat a Békéscsaba elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

A kupadöntőért küzd a Dunaferr

A kupadöntőért küzd a Dunaferr

2019. február 23. (szombat)

A Veszprém elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa fináléjába a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.