Első erdélyi túrája előtt a DAB

2018. október 11. (csütörtök) 18:05 - spigott

A Brassó, majd a Csíkszereda otthonában korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Liga hétvégi küzdelmeiben.

Tíz mérkőzést követően az ötödik helyen áll a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste ligában, s ahhoz, hogy innen előrébb lépjenek, igen nehéz feladatot kellene megoldaniuk az előttük álló hétvégén. Antti Karhula együttese ugyanis az idei szezonban először utazik Erdélybe, ahol pénteken este fél hattól a Brassó, míg vasárnap szintén fél hattól a Csíkszereda vendégeként méretik meg magukat. Együttesünk pénteki ellenfele éppen a mieink mögött áll a tabellán úgy, hogy lemaradása mindössze egyetlen pont az Acélbikákhoz képest, vagyis egy kiélezett, izgalmas és nagyon kemény meccsre számíthatnak jégkorongozóink. A két gárda a közelmúltban már találkozott egymással, s a Dunaújvárosi Jégcsarnokban lejátszott mérkőzés után a mieink örülhettek a 4-1-es győzelemnek, s az ezzel járó három pontnak.

Nem számít könnyű meccsre a DAB finn vezetőedzője, Antti Karhula sem, aki szerint muszáj lesz az első perctől az utolsóig koncentrálniuk ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el.
- Nagyon veszélyes játékosok alkotják a Brassó csapatát, ráadásul a hazai pálya előnye is mellettük lesz. Mivel a tabella továbbra is rendkívül szoros, ezért kifejezetten értékes lehet egy idegenben aratott győzelem. Persze a koncentráció most is fontos szerepet fog játszani, azon dolgozunk minden nap, hogy a játékosok minden csere minden másodpercében képesek legyenek fókuszáltan játszani, megfelelő döntéseket hozni, szorult szituációkban is nyugodtnak maradni. Ez egy ilyen mérkőzésen, ahol a tabellán egymás mellett álló csapatok csatáznak még hangsúlyosabban igaz.

A rovat további hírei: Sport

Könnyed siker az ifiknél

Könnyed siker az ifiknél

2018. december 17. (hétfő)

Magabiztos, 34-22-es győzelmet aratott az Alba Fehérvár KC elleni bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese.

Felemás hétvégi mérleg

Felemás hétvégi mérleg

2018. december 17. (hétfő)

A DSE Röplabda Akadémia mindkét NB II-es csapata pályára lépett a bajnokság hétvégi fordulójában.

Ezúttal a Vasas örülhetett

Ezúttal a Vasas örülhetett

2018. december 17. (hétfő)

A Vasas Budapest csapatának győzelmével ért véget az U9-es korosztály számára megrendezett XII. Santa Claus Kupa elnevezésű jégkorong torna.

Más súlycsoport

Más súlycsoport

2018. december 16. (vasárnap)

A DFVE serdülői 27, az ifjúságiak 41 gólt szerezve arattak újabb győzelmet a korosztályos bajnokságok mai fordulójában.

Fölényes győzelem idegenben

Fölényes győzelem idegenben

2018. december 16. (vasárnap)

Minden harmadot megnyerve aratott sima, 7-1-es győzelmet a Torpedo Justitia vendégeként a DUE-RFT floorball csapata.

Kézilabdában is jön az Európa Liga

Kézilabdában is jön az Európa Liga

2018. december 16. (vasárnap)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága szombaton Párizsban jóváhagyta a kontinentális kupasorozatok rendszerének átalakítását.

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

2018. december 15. (szombat)

A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria csapatával találkozik a jövő decemberi, kumamotói világbajnokság selejtezőjében, amelynek sorsolását szombaton rendezték Párizsban.