Első erdélyi túrája előtt a DAB

2018. október 11. (csütörtök) 18:05 - spigott

A Brassó, majd a Csíkszereda otthonában korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Liga hétvégi küzdelmeiben.

Tíz mérkőzést követően az ötödik helyen áll a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste ligában, s ahhoz, hogy innen előrébb lépjenek, igen nehéz feladatot kellene megoldaniuk az előttük álló hétvégén. Antti Karhula együttese ugyanis az idei szezonban először utazik Erdélybe, ahol pénteken este fél hattól a Brassó, míg vasárnap szintén fél hattól a Csíkszereda vendégeként méretik meg magukat. Együttesünk pénteki ellenfele éppen a mieink mögött áll a tabellán úgy, hogy lemaradása mindössze egyetlen pont az Acélbikákhoz képest, vagyis egy kiélezett, izgalmas és nagyon kemény meccsre számíthatnak jégkorongozóink. A két gárda a közelmúltban már találkozott egymással, s a Dunaújvárosi Jégcsarnokban lejátszott mérkőzés után a mieink örülhettek a 4-1-es győzelemnek, s az ezzel járó három pontnak.

Nem számít könnyű meccsre a DAB finn vezetőedzője, Antti Karhula sem, aki szerint muszáj lesz az első perctől az utolsóig koncentrálniuk ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el.
- Nagyon veszélyes játékosok alkotják a Brassó csapatát, ráadásul a hazai pálya előnye is mellettük lesz. Mivel a tabella továbbra is rendkívül szoros, ezért kifejezetten értékes lehet egy idegenben aratott győzelem. Persze a koncentráció most is fontos szerepet fog játszani, azon dolgozunk minden nap, hogy a játékosok minden csere minden másodpercében képesek legyenek fókuszáltan játszani, megfelelő döntéseket hozni, szorult szituációkban is nyugodtnak maradni. Ez egy ilyen mérkőzésen, ahol a tabellán egymás mellett álló csapatok csatáznak még hangsúlyosabban igaz.

A rovat további hírei: Sport

Újra munkában a focisták

Újra munkában a focisták

2019. június 27. (csütörtök)

Összesen hat felkészülési mérkőzés vár nyáron a Dunaújváros PASE NB 3-as labdarúgó csapatára.

Duna-parti sikerműhely

Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök)

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.