Dunaújváros Hetilap

Figyelnek a növényzetre!

2018. október 4. (csütörtök) 17:50 - Molnár Emese

Ahogy a kertes házak udvarában, úgy városunk közterületein is rengeteg tennivaló akad a növényzettel az ősz beköszöntével.

A DVG Zrt. szakemberei már a nyáron is végezték a fák, bokrok metszését, de ezt folytatják a hidegebb időszakokban is. Sőt, egy hónap múlva végeznek a kaszálással, és az ezen dolgozó munkaerőt is átcsoportosítják a gallyazási feladatokhoz, mivel ilyenkor a növények jobban igénylik a ritkítás, a metszést. Erről beszélt nekünk Mészáros László, a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának vezetője. Az elszáradt vagy a balesetveszélyt jelentő faágakat visszavágják, de emellett vannak a városunkban olyan fafajták, illetve olyan idős fák, amelyeknél nagyobb beavatkozást kell elvégezni. Ilyen esetben úgynevezett koronaalakító metszést csinálnak.

Erre volt példa tavasszal a Szórád Márton úti buszmegálló melletti fasornál, illetve a Kossuth Lajos utcában is. A laikusok számára drasztikusnak tűnhet az ilyen nagy visszavágás, de mint azt Mészáros László elmondta, ezzel a gyökér és a lombkorona egyensúlyát próbálják helyrehozni, hogy ha egy-egy felújítási munkálat vagy például csőtörés miatt megsérül a fa gyökérrendszere, akkor még meg lehessen menteni a növényt. A fa és a bokor nyesedékeket felaprítják, és újrahasznosítják a zöldhulladékot. Az ágazatvezető arról is beszélt, hogy, lassan elvirágoznak már az egynyári növények is, így körülbelül másfél hét múlva kiszedik ezeket a köztéri ágyásokból. Pótolják a tápanyagot, előkészítik a talajt, és mintegy tízezer árvácskát, valamint hétezer-ötszáz tulipánhagymát ültetnek a helyükbe.

A rovat további hírei: Közélet

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.