Dunaújváros Hetilap

A választókerületi munka mérlege

Brousil Csaba - 2018. október 25. 15:31

A választókerület képviseletének aktuális kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester csütörtökön.

Cserna Gábor elmondta, hogy Pintér Tamás idestova kétszáz napja a térség országgyűlési képviselőjeként ül a Parlamentben és a populista lózungok puffogtatásán kívül továbbra sem tett semmit a városért és a térségért. A polgármester elmondta, hogy konkrét intézkedéseket, melyeket Pintér Tamás foganatosított még mindig nem lát. Mint mondta nem látja, hogy a korábban, a Pintér Tamás által a választási kampányban beígért a vasmű vezetőivel történő stratégiai partnerség kiépítése megvalósult volna. A polgármester, mint mondta, örömmel venné, ha az országgyűlési képviselő erről beszámolna, hogy hogyan is áll ezzel a kérdéssel. Úgy, ahogy a Pintér Tamás által beígért szakképzést érintő változtatásokat tartalmazó javaslata sem került még elő, de ezt is várja Cserna Gábor. A városi légszennyezettséggel kapcsolatban is csak annyit mondott Pintér Tamás, hogy ismeri régóta a problémát – mondta a polgármester.

Ezzel szemben dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos folytatja a még országgyűlési képviselőként megkezdett munkát. Folyamatosan egyeztet a város vezetésével, a kormányhivatallal és másik részről a kormánnyal és a miniszterelnökkel a városi és térségi fejlesztésekről. Pintér Tamás ezzel szemben nem működik együtt ebben a munkában, sőt, mint azt a polgármester kiemelte mindennek tetejében az egyik főszervezője volt a nemzeti ünnepen a Fidesz székháznál szervezett tüntetésnek Budapesten. A polgármester azt is elmondta, hogy Volner János volt jobbikos képviselő nyilatkozataiból kiviláglik, hogy nem aktivisták vettek részt ezen a tüntetésen és dobáltak tojást, hanem fizetett pártalkalmazottak. Külön kiemelte Káló Gergelyt, aki, mint mondta nem más, mint Pintér Tamás közvetlen munkatársa, akit az Országgyűlés fizet, hogy segítse a képviselő munkáját. Egyébként pedig a Jobbik újbudai választókerületi elnöke.  A polgármester továbbra is választ vár arra a kérdésre, amit már egyszer feltett: a Jobbikot érintő pénzmosási akció Dunaújvárosban is úgy működött, mint ahogy az Szekszárdon napvilágot látott? Cserna Gábor a sajtótájékoztató végén kiemelte, ők továbbra is folytatják a már megkezdett munkát dr. Galambos Dénessel és kíváncsian várja, hogy ebbe a város és térség fejlesztését előmozdító közös erőfeszítésbe mikor kapcsolódik be tevékenyen a körzet országgyűlési képviselője.

A rovat további hírei: Közélet

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.