Még több tudás megszerzése a cél

2018. október 9. (kedd) 13:12 - Vass Ádám

Egy alapítványi együttműködésnek hála több, mint harmincmillió forintos támogatásban részesül a Dunaújvárosi Egyetem, amivel a gazdálkodás és menedzsment hallgatók tantervét bővíthetik ki.

Már el is indult az a hat hetes kurzus, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében a Dunaújvárosi Egyetemen. Dr. András István rektor elmondta, ez a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) köszönhető, amely a Magyar Nemzeti Bank egy alapítványa, a fókuszában pedig az oktatás fejlesztése áll.

- Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült velük egy támogatási szerződést kötnünk, amelyben a gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóknak az iskolán kívüli tanterv fejlesztése és az az ilyen irányú kompetencia-fejlesztése áll. Ez a tanterven kívül elhelyezkedő tudást jelenti, ami plusz tudást nyújt a hallgatóknak. Biztosak vagyunk abban, hogy a világ már arról is szól, hogy a napi rutinon kívül a hallgatókat sok szempontból más fajta módon is fel kell készíteni a munkaerőpiacon való helytállásra és ebben segít bennünket ez a harminc millió forint, amit a PADE alapítványtól kaptunk.

A kurzuson részt vevők ebben a tanévben kétszer nyolc héten át, online végezhetik el a plusz tudást nyújtó tantervet. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, úgy építették fel ezt a programot, hogy minél szélesebb körben, minél mélyebben tudják fejleszteni a hallgatók kompetenciáit. Ennek érdekében nyáron az oktatók online kurzusokat fejlesztettek ki a hallgatók számára magyar és angol nyelven is. Az első két félévben négy-négy témát járnak majd körbe. A félévek végén egy nagyobb szakmai konferenciát rendeznek majd, a programot pedig egy hat hetes nyári egyetem fogja lezárni, itt tréningeket, interaktív műhelyeket, koncentrált képzéseket szerveznek majd a hallgatóknak.

A Társadalomtudományi Intézet igazgatója, Dr. Balázs László szerint is sokat segíthet a hallgatóknak a kurzus, aminek a folytatását viszont csak a félév végi sikeres záróteszt biztosítja majd számukra. A sikeres teljesítést követően a második félévben a társadalmi-gazdasági folyamatok kerülnek középpontba. A támogatásnak köszönhetően minden félévben egyszer lehetőségük lesz egy tanulmányutat is szervezni, az első ilyenre más most vasárnap sor kerül, amikor két oktató nyolc hallgatóval együtt utazik el egy portugál társegyetemre. Ez alatt a hat nap alatt óralátogatáson vesznek majd részt, és megismerhetik az egyetemet és az ott folyó gazdálkodás és menedzsment oktatást.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.