Még több tudás megszerzése a cél

2018. október 9. (kedd) 13:12 - Vass Ádám

Egy alapítványi együttműködésnek hála több, mint harmincmillió forintos támogatásban részesül a Dunaújvárosi Egyetem, amivel a gazdálkodás és menedzsment hallgatók tantervét bővíthetik ki.

Már el is indult az a hat hetes kurzus, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében a Dunaújvárosi Egyetemen. Dr. András István rektor elmondta, ez a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) köszönhető, amely a Magyar Nemzeti Bank egy alapítványa, a fókuszában pedig az oktatás fejlesztése áll.

- Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült velük egy támogatási szerződést kötnünk, amelyben a gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóknak az iskolán kívüli tanterv fejlesztése és az az ilyen irányú kompetencia-fejlesztése áll. Ez a tanterven kívül elhelyezkedő tudást jelenti, ami plusz tudást nyújt a hallgatóknak. Biztosak vagyunk abban, hogy a világ már arról is szól, hogy a napi rutinon kívül a hallgatókat sok szempontból más fajta módon is fel kell készíteni a munkaerőpiacon való helytállásra és ebben segít bennünket ez a harminc millió forint, amit a PADE alapítványtól kaptunk.

A kurzuson részt vevők ebben a tanévben kétszer nyolc héten át, online végezhetik el a plusz tudást nyújtó tantervet. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, úgy építették fel ezt a programot, hogy minél szélesebb körben, minél mélyebben tudják fejleszteni a hallgatók kompetenciáit. Ennek érdekében nyáron az oktatók online kurzusokat fejlesztettek ki a hallgatók számára magyar és angol nyelven is. Az első két félévben négy-négy témát járnak majd körbe. A félévek végén egy nagyobb szakmai konferenciát rendeznek majd, a programot pedig egy hat hetes nyári egyetem fogja lezárni, itt tréningeket, interaktív műhelyeket, koncentrált képzéseket szerveznek majd a hallgatóknak.

A Társadalomtudományi Intézet igazgatója, Dr. Balázs László szerint is sokat segíthet a hallgatóknak a kurzus, aminek a folytatását viszont csak a félév végi sikeres záróteszt biztosítja majd számukra. A sikeres teljesítést követően a második félévben a társadalmi-gazdasági folyamatok kerülnek középpontba. A támogatásnak köszönhetően minden félévben egyszer lehetőségük lesz egy tanulmányutat is szervezni, az első ilyenre más most vasárnap sor kerül, amikor két oktató nyolc hallgatóval együtt utazik el egy portugál társegyetemre. Ez alatt a hat nap alatt óralátogatáson vesznek majd részt, és megismerhetik az egyetemet és az ott folyó gazdálkodás és menedzsment oktatást.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Mindent a szakmákról a Rudasban

Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.