Még több tudás megszerzése a cél

2018. október 9. (kedd) 13:12 - Vass Ádám

Egy alapítványi együttműködésnek hála több, mint harmincmillió forintos támogatásban részesül a Dunaújvárosi Egyetem, amivel a gazdálkodás és menedzsment hallgatók tantervét bővíthetik ki.

Már el is indult az a hat hetes kurzus, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében a Dunaújvárosi Egyetemen. Dr. András István rektor elmondta, ez a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) köszönhető, amely a Magyar Nemzeti Bank egy alapítványa, a fókuszában pedig az oktatás fejlesztése áll.

- Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült velük egy támogatási szerződést kötnünk, amelyben a gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóknak az iskolán kívüli tanterv fejlesztése és az az ilyen irányú kompetencia-fejlesztése áll. Ez a tanterven kívül elhelyezkedő tudást jelenti, ami plusz tudást nyújt a hallgatóknak. Biztosak vagyunk abban, hogy a világ már arról is szól, hogy a napi rutinon kívül a hallgatókat sok szempontból más fajta módon is fel kell készíteni a munkaerőpiacon való helytállásra és ebben segít bennünket ez a harminc millió forint, amit a PADE alapítványtól kaptunk.

A kurzuson részt vevők ebben a tanévben kétszer nyolc héten át, online végezhetik el a plusz tudást nyújtó tantervet. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, úgy építették fel ezt a programot, hogy minél szélesebb körben, minél mélyebben tudják fejleszteni a hallgatók kompetenciáit. Ennek érdekében nyáron az oktatók online kurzusokat fejlesztettek ki a hallgatók számára magyar és angol nyelven is. Az első két félévben négy-négy témát járnak majd körbe. A félévek végén egy nagyobb szakmai konferenciát rendeznek majd, a programot pedig egy hat hetes nyári egyetem fogja lezárni, itt tréningeket, interaktív műhelyeket, koncentrált képzéseket szerveznek majd a hallgatóknak.

A Társadalomtudományi Intézet igazgatója, Dr. Balázs László szerint is sokat segíthet a hallgatóknak a kurzus, aminek a folytatását viszont csak a félév végi sikeres záróteszt biztosítja majd számukra. A sikeres teljesítést követően a második félévben a társadalmi-gazdasági folyamatok kerülnek középpontba. A támogatásnak köszönhetően minden félévben egyszer lehetőségük lesz egy tanulmányutat is szervezni, az első ilyenre más most vasárnap sor kerül, amikor két oktató nyolc hallgatóval együtt utazik el egy portugál társegyetemre. Ez alatt a hat nap alatt óralátogatáson vesznek majd részt, és megismerhetik az egyetemet és az ott folyó gazdálkodás és menedzsment oktatást.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).