Még több tudás megszerzése a cél

2018. október 9. (kedd) 13:12 - Vass Ádám

Egy alapítványi együttműködésnek hála több, mint harmincmillió forintos támogatásban részesül a Dunaújvárosi Egyetem, amivel a gazdálkodás és menedzsment hallgatók tantervét bővíthetik ki.

Már el is indult az a hat hetes kurzus, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében a Dunaújvárosi Egyetemen. Dr. András István rektor elmondta, ez a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) köszönhető, amely a Magyar Nemzeti Bank egy alapítványa, a fókuszában pedig az oktatás fejlesztése áll.

- Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült velük egy támogatási szerződést kötnünk, amelyben a gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóknak az iskolán kívüli tanterv fejlesztése és az az ilyen irányú kompetencia-fejlesztése áll. Ez a tanterven kívül elhelyezkedő tudást jelenti, ami plusz tudást nyújt a hallgatóknak. Biztosak vagyunk abban, hogy a világ már arról is szól, hogy a napi rutinon kívül a hallgatókat sok szempontból más fajta módon is fel kell készíteni a munkaerőpiacon való helytállásra és ebben segít bennünket ez a harminc millió forint, amit a PADE alapítványtól kaptunk.

A kurzuson részt vevők ebben a tanévben kétszer nyolc héten át, online végezhetik el a plusz tudást nyújtó tantervet. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, úgy építették fel ezt a programot, hogy minél szélesebb körben, minél mélyebben tudják fejleszteni a hallgatók kompetenciáit. Ennek érdekében nyáron az oktatók online kurzusokat fejlesztettek ki a hallgatók számára magyar és angol nyelven is. Az első két félévben négy-négy témát járnak majd körbe. A félévek végén egy nagyobb szakmai konferenciát rendeznek majd, a programot pedig egy hat hetes nyári egyetem fogja lezárni, itt tréningeket, interaktív műhelyeket, koncentrált képzéseket szerveznek majd a hallgatóknak.

A Társadalomtudományi Intézet igazgatója, Dr. Balázs László szerint is sokat segíthet a hallgatóknak a kurzus, aminek a folytatását viszont csak a félév végi sikeres záróteszt biztosítja majd számukra. A sikeres teljesítést követően a második félévben a társadalmi-gazdasági folyamatok kerülnek középpontba. A támogatásnak köszönhetően minden félévben egyszer lehetőségük lesz egy tanulmányutat is szervezni, az első ilyenre más most vasárnap sor kerül, amikor két oktató nyolc hallgatóval együtt utazik el egy portugál társegyetemre. Ez alatt a hat nap alatt óralátogatáson vesznek majd részt, és megismerhetik az egyetemet és az ott folyó gazdálkodás és menedzsment oktatást.

 

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.