Még több tudás megszerzése a cél

2018. október 9. (kedd) 13:12 - Vass Ádám

Egy alapítványi együttműködésnek hála több, mint harmincmillió forintos támogatásban részesül a Dunaújvárosi Egyetem, amivel a gazdálkodás és menedzsment hallgatók tantervét bővíthetik ki.

Már el is indult az a hat hetes kurzus, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében a Dunaújvárosi Egyetemen. Dr. András István rektor elmondta, ez a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) köszönhető, amely a Magyar Nemzeti Bank egy alapítványa, a fókuszában pedig az oktatás fejlesztése áll.

- Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült velük egy támogatási szerződést kötnünk, amelyben a gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóknak az iskolán kívüli tanterv fejlesztése és az az ilyen irányú kompetencia-fejlesztése áll. Ez a tanterven kívül elhelyezkedő tudást jelenti, ami plusz tudást nyújt a hallgatóknak. Biztosak vagyunk abban, hogy a világ már arról is szól, hogy a napi rutinon kívül a hallgatókat sok szempontból más fajta módon is fel kell készíteni a munkaerőpiacon való helytállásra és ebben segít bennünket ez a harminc millió forint, amit a PADE alapítványtól kaptunk.

A kurzuson részt vevők ebben a tanévben kétszer nyolc héten át, online végezhetik el a plusz tudást nyújtó tantervet. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, úgy építették fel ezt a programot, hogy minél szélesebb körben, minél mélyebben tudják fejleszteni a hallgatók kompetenciáit. Ennek érdekében nyáron az oktatók online kurzusokat fejlesztettek ki a hallgatók számára magyar és angol nyelven is. Az első két félévben négy-négy témát járnak majd körbe. A félévek végén egy nagyobb szakmai konferenciát rendeznek majd, a programot pedig egy hat hetes nyári egyetem fogja lezárni, itt tréningeket, interaktív műhelyeket, koncentrált képzéseket szerveznek majd a hallgatóknak.

A Társadalomtudományi Intézet igazgatója, Dr. Balázs László szerint is sokat segíthet a hallgatóknak a kurzus, aminek a folytatását viszont csak a félév végi sikeres záróteszt biztosítja majd számukra. A sikeres teljesítést követően a második félévben a társadalmi-gazdasági folyamatok kerülnek középpontba. A támogatásnak köszönhetően minden félévben egyszer lehetőségük lesz egy tanulmányutat is szervezni, az első ilyenre más most vasárnap sor kerül, amikor két oktató nyolc hallgatóval együtt utazik el egy portugál társegyetemre. Ez alatt a hat nap alatt óralátogatáson vesznek majd részt, és megismerhetik az egyetemet és az ott folyó gazdálkodás és menedzsment oktatást.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

2020. február 04. (kedd)

Részletes állásfoglalást, határozott és kemény kritikát tett közzé a NAT-2020 dokumentum kormányrendeletéről a Civil Közoktatási Platform. Minden diákot, tanárt, szülőt érint – szeretett városunkban is. Elemzés.

Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

2020. január 28. (kedd)

63 intézmény 7800 nebulója, köztük a dunaújvárosi Bánki középiskola diákcsapata kapcsolódott be a közelmúltban a Mengyelejev professzor munkássága előtt tisztelgő Nagy Periódusos Rendszer Performansz kországos akciójába. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrehozása – és persze egyúttal versenyt is hirdettek az iskolák között! Hajrá, Bánki!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

2020. január 22. (szerda)

A dunaújvárosi családokat is érintő fontos változás a közoktatási rendszerben, hogy idén már csak azok a gyermekek maradhatnak hat éves koruk után az óvodában, akiknek szülei kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és akiknek a hivatal megadja az engedélyt. Vészesen közeleg a határidő, figyelmeztet minden érintett családot a Szülői Hang Közösség.

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

2020. január 14. (kedd)

"Így közlekedtek ti!" – ezzel a címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a rendőrség a biztonságos közlekedésért óvodások, alsósok, felsősök 2-3 fős csoportjai részére!