Mindenki Egyeteme idén is

2018. október 2. (kedd) 19:09 - Vass Ádám

Negyedik éve már, hogy a Mindenki Egyeteme által az idősebb korosztály is becsatlakozhat a felsőoktatás világába és a legújabb kutatásokról hallhat előadásokat. Idén az e-mobilitás lesz a középpontban.

Az idei félév egy kicsit más lesz, mint a Mindenki Egyetemének korábbi szemeszterei. A Dunaújvárosi Egyetemen 2015-ben indult programon eddig a különböző intézetek saját előadásait hallhatták az érdeklődők, ezúttal azonban minden intézet kiveszi a részét az oktatásból. Dr. András István rektor a szombaton induló legújabb félévvel kapcsolatban elárulta, a „Kalandozások az Elektromobilitás világában” elnevezésű, decemberig tartó szemeszter több szempontból is különleges számukra. Mint mondta, az egyetem tevékenyen kiveszi a részét a Modern Városok programból, aminek fontos eleme az oktatással összefüggő lehetőségek vizsgálata, mint például a mérnök képzés átalakítása, vagy a dunaújvárosi e-mobilitást érintő fejlesztések megvalósítása, bevezetése. Továbbá kiemelt feladatuk az elektromobilitás népszerűsítése is, aminek remek eszköze lehet a Mindenki Egyetemének kilenc elkövetkezendő előadása.

Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének intézetigazgatója, a projekt menedzsere elmondta, az elektromobilitás népszerűsítése érdekében az elmúlt időszakban több eseményen is részt vettek, mint például a szeptember elején rendezett Európai Mobilitási Héten. A Mindenki Egyetemén ebben a félévben ezúttal kilenc előadást hallhatnak az érdeklődők. Szó lesz a e-mobilitás történelméről, milyen fejlesztéseket hoz magával, hogyan befolyásolja az életünket és arról is, miként hatott az oktatásra.

Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató arról tájékoztatott hogy az idei félév mind a kilenc előadása továbbra is ingyenes látogatható lesz, de jelentkezéshez kötött, amit személyesen a Tanulmányi Hivatalban, vagy online a th@uniduna.hu e-mail címen lehet megtenni.

A rovat további hírei: Oktatás

Mindent a szakmákról a Rudasban

Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.