Mindenki Egyeteme idén is

2018. október 2. (kedd) 19:09 - Vass Ádám

Negyedik éve már, hogy a Mindenki Egyeteme által az idősebb korosztály is becsatlakozhat a felsőoktatás világába és a legújabb kutatásokról hallhat előadásokat. Idén az e-mobilitás lesz a középpontban.

Az idei félév egy kicsit más lesz, mint a Mindenki Egyetemének korábbi szemeszterei. A Dunaújvárosi Egyetemen 2015-ben indult programon eddig a különböző intézetek saját előadásait hallhatták az érdeklődők, ezúttal azonban minden intézet kiveszi a részét az oktatásból. Dr. András István rektor a szombaton induló legújabb félévvel kapcsolatban elárulta, a „Kalandozások az Elektromobilitás világában” elnevezésű, decemberig tartó szemeszter több szempontból is különleges számukra. Mint mondta, az egyetem tevékenyen kiveszi a részét a Modern Városok programból, aminek fontos eleme az oktatással összefüggő lehetőségek vizsgálata, mint például a mérnök képzés átalakítása, vagy a dunaújvárosi e-mobilitást érintő fejlesztések megvalósítása, bevezetése. Továbbá kiemelt feladatuk az elektromobilitás népszerűsítése is, aminek remek eszköze lehet a Mindenki Egyetemének kilenc elkövetkezendő előadása.

Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének intézetigazgatója, a projekt menedzsere elmondta, az elektromobilitás népszerűsítése érdekében az elmúlt időszakban több eseményen is részt vettek, mint például a szeptember elején rendezett Európai Mobilitási Héten. A Mindenki Egyetemén ebben a félévben ezúttal kilenc előadást hallhatnak az érdeklődők. Szó lesz a e-mobilitás történelméről, milyen fejlesztéseket hoz magával, hogyan befolyásolja az életünket és arról is, miként hatott az oktatásra.

Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató arról tájékoztatott hogy az idei félév mind a kilenc előadása továbbra is ingyenes látogatható lesz, de jelentkezéshez kötött, amit személyesen a Tanulmányi Hivatalban, vagy online a th@uniduna.hu e-mail címen lehet megtenni.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.