Mindenki Egyeteme idén is

2018. október 2. (kedd) 19:09 - Vass Ádám

Negyedik éve már, hogy a Mindenki Egyeteme által az idősebb korosztály is becsatlakozhat a felsőoktatás világába és a legújabb kutatásokról hallhat előadásokat. Idén az e-mobilitás lesz a középpontban.

Az idei félév egy kicsit más lesz, mint a Mindenki Egyetemének korábbi szemeszterei. A Dunaújvárosi Egyetemen 2015-ben indult programon eddig a különböző intézetek saját előadásait hallhatták az érdeklődők, ezúttal azonban minden intézet kiveszi a részét az oktatásból. Dr. András István rektor a szombaton induló legújabb félévvel kapcsolatban elárulta, a „Kalandozások az Elektromobilitás világában” elnevezésű, decemberig tartó szemeszter több szempontból is különleges számukra. Mint mondta, az egyetem tevékenyen kiveszi a részét a Modern Városok programból, aminek fontos eleme az oktatással összefüggő lehetőségek vizsgálata, mint például a mérnök képzés átalakítása, vagy a dunaújvárosi e-mobilitást érintő fejlesztések megvalósítása, bevezetése. Továbbá kiemelt feladatuk az elektromobilitás népszerűsítése is, aminek remek eszköze lehet a Mindenki Egyetemének kilenc elkövetkezendő előadása.

Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének intézetigazgatója, a projekt menedzsere elmondta, az elektromobilitás népszerűsítése érdekében az elmúlt időszakban több eseményen is részt vettek, mint például a szeptember elején rendezett Európai Mobilitási Héten. A Mindenki Egyetemén ebben a félévben ezúttal kilenc előadást hallhatnak az érdeklődők. Szó lesz a e-mobilitás történelméről, milyen fejlesztéseket hoz magával, hogyan befolyásolja az életünket és arról is, miként hatott az oktatásra.

Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató arról tájékoztatott hogy az idei félév mind a kilenc előadása továbbra is ingyenes látogatható lesz, de jelentkezéshez kötött, amit személyesen a Tanulmányi Hivatalban, vagy online a th@uniduna.hu e-mail címen lehet megtenni.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.