Mindenki Egyeteme idén is

2018. október 2. (kedd) 19:09 - Vass Ádám

Negyedik éve már, hogy a Mindenki Egyeteme által az idősebb korosztály is becsatlakozhat a felsőoktatás világába és a legújabb kutatásokról hallhat előadásokat. Idén az e-mobilitás lesz a középpontban.

Az idei félév egy kicsit más lesz, mint a Mindenki Egyetemének korábbi szemeszterei. A Dunaújvárosi Egyetemen 2015-ben indult programon eddig a különböző intézetek saját előadásait hallhatták az érdeklődők, ezúttal azonban minden intézet kiveszi a részét az oktatásból. Dr. András István rektor a szombaton induló legújabb félévvel kapcsolatban elárulta, a „Kalandozások az Elektromobilitás világában” elnevezésű, decemberig tartó szemeszter több szempontból is különleges számukra. Mint mondta, az egyetem tevékenyen kiveszi a részét a Modern Városok programból, aminek fontos eleme az oktatással összefüggő lehetőségek vizsgálata, mint például a mérnök képzés átalakítása, vagy a dunaújvárosi e-mobilitást érintő fejlesztések megvalósítása, bevezetése. Továbbá kiemelt feladatuk az elektromobilitás népszerűsítése is, aminek remek eszköze lehet a Mindenki Egyetemének kilenc elkövetkezendő előadása.

Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének intézetigazgatója, a projekt menedzsere elmondta, az elektromobilitás népszerűsítése érdekében az elmúlt időszakban több eseményen is részt vettek, mint például a szeptember elején rendezett Európai Mobilitási Héten. A Mindenki Egyetemén ebben a félévben ezúttal kilenc előadást hallhatnak az érdeklődők. Szó lesz a e-mobilitás történelméről, milyen fejlesztéseket hoz magával, hogyan befolyásolja az életünket és arról is, miként hatott az oktatásra.

Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató arról tájékoztatott hogy az idei félév mind a kilenc előadása továbbra is ingyenes látogatható lesz, de jelentkezéshez kötött, amit személyesen a Tanulmányi Hivatalban, vagy online a th@uniduna.hu e-mail címen lehet megtenni.

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).