Dunaújváros Hetilap

Pecsét István tanul, vállalkozást alapít, de legfőképpen jól van

2018. október 8. (hétfő) 16:05 - Molnár Emese

Egy évvel ezelőtt mondták ki az orvosok, hogy Pecsét István meggyógyult, legyőzte a rákot. Az éves kontrollvizsgálat eredménye pedig megerősítette, hogy továbbra sincs daganatos sejt a szervezetében. A dunaújvárosi fiatalemberrel eme jó hír kapcsán beszélgettünk, és kérdeztük új feladatairól is.

- Tavaly október 24-én a kínai Fuda kórházban mondták ki az orvosok, hogy eltűnt a rák a szervezetemből. Most készült el az éves kontroll vizsgálatom, egy mellkas CT, amelyet Budapesten végeztek el. Az látszódik a felvételen, hogy minden rendben van továbbra is, nincs rák a szervezetemben. Ez egy nagyon jó hír volt.

Folytatni kell még a gyógykezelést?

- Igen, a májtranszplantáció miatt még folytatni kell, ugyanis az immunrendszerem nem úgy működik, mint másoknak. A vérképből lehet mérni az immunrendszer szintjét. Amikor elkezdtük a kezeléseket, nagyon alacsony volt az enyém, most már kezd megfelelő szintre emelkedni, körülbelül 30-40 százalékkal tudták feljebb vinni. Egy pár kezelésre még szükség van annak érdekében, hogy az immunrendszerem át tudja venni azt a védekező szerepét, hogy ha esetleg kóbor ráksejt lenne a szervezetemben, akkor azt le tudja győzni.

Mikor mész legközelebb ilyen kezelésre?

- Október végén utazom megint Kínába. Egy hétig leszek ott, annyi idő elég a szükséges gyógykezelésre.

A közgyűlés a legutóbbi ülésén a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagjai közé választott. Hogy fogadtad a felkérést? Mi lesz ebben a szervezetben a feladatod?

- Nagyon boldog voltam, jólesett a felkérés. Az lesz a feladatom, hogy aki megkeres minket, mert szüksége van például külföldi gyógykezelésre, annak segítem az ügyét, akár egy városi jótékonysági rendezvény megszervezésében, akár cégek vagy magánszemélyek támogatását kérve. Lényegében most én vagyok a másik oldalon, tehát segítséget nyújthatok úgy, ahogyan én is megkaptam a támogatást az elmúlt két évben. Eddig rajtam segítettek, és most én segíthetek másoknak, ez nagyon boldoggá tesz.

Mivel telnek a hétköznapjaid? Milyen céljaid vannak a közlejövőben?

- Elkezdtem újra iskolába járni. Egy kereskedői OKJ-s képzést végzek Budapesten, ugyanis szeretnék visszamenni dolgozni. Gyakran kell járnom különféle kezelésekre, vizsgálatokra, ezért nehezen lenne összeegyeztethető, hogy ha egy cégnél vállalnék munkát. Éppen ezért szeretnék egy saját vállalkozást, Kínából importálnék termékeket. Van egy kormány által meghirdetett Széchenyi 2020-as pályázat, amely a fiatal vállalkozókat támogatja. A feltételeknek megfelelek, ennek része az is, hogy elvégzem a kereskedői képesítést, és már dolgozom az üzleti terven is. Részt veszek diplomamentő programban is, szeretném letenni az angol nyelvvizsgát. Emellett a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban indul egy angol tanfolyam, arra is jelentkeztem, szóval egyszerre három iskolába járok most, nem unatkozom.

A rovat további hírei: Közélet

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

2020. július 12. (vasárnap)

A hírt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szombati közleménye erősítette meg – tudtam/tudtuk, hogy eljön az idő, már az is csoda, hogy csak most. Itt a hivatalos közlemény, egy hosszabb és egy nagyon rövid mondat kiegészítéssel.

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.