Dunaújváros Hetilap

Pecsét István tanul, vállalkozást alapít, de legfőképpen jól van

2018. október 8. (hétfő) 16:05 - Molnár Emese

Egy évvel ezelőtt mondták ki az orvosok, hogy Pecsét István meggyógyult, legyőzte a rákot. Az éves kontrollvizsgálat eredménye pedig megerősítette, hogy továbbra sincs daganatos sejt a szervezetében. A dunaújvárosi fiatalemberrel eme jó hír kapcsán beszélgettünk, és kérdeztük új feladatairól is.

- Tavaly október 24-én a kínai Fuda kórházban mondták ki az orvosok, hogy eltűnt a rák a szervezetemből. Most készült el az éves kontroll vizsgálatom, egy mellkas CT, amelyet Budapesten végeztek el. Az látszódik a felvételen, hogy minden rendben van továbbra is, nincs rák a szervezetemben. Ez egy nagyon jó hír volt.

Folytatni kell még a gyógykezelést?

- Igen, a májtranszplantáció miatt még folytatni kell, ugyanis az immunrendszerem nem úgy működik, mint másoknak. A vérképből lehet mérni az immunrendszer szintjét. Amikor elkezdtük a kezeléseket, nagyon alacsony volt az enyém, most már kezd megfelelő szintre emelkedni, körülbelül 30-40 százalékkal tudták feljebb vinni. Egy pár kezelésre még szükség van annak érdekében, hogy az immunrendszerem át tudja venni azt a védekező szerepét, hogy ha esetleg kóbor ráksejt lenne a szervezetemben, akkor azt le tudja győzni.

Mikor mész legközelebb ilyen kezelésre?

- Október végén utazom megint Kínába. Egy hétig leszek ott, annyi idő elég a szükséges gyógykezelésre.

A közgyűlés a legutóbbi ülésén a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagjai közé választott. Hogy fogadtad a felkérést? Mi lesz ebben a szervezetben a feladatod?

- Nagyon boldog voltam, jólesett a felkérés. Az lesz a feladatom, hogy aki megkeres minket, mert szüksége van például külföldi gyógykezelésre, annak segítem az ügyét, akár egy városi jótékonysági rendezvény megszervezésében, akár cégek vagy magánszemélyek támogatását kérve. Lényegében most én vagyok a másik oldalon, tehát segítséget nyújthatok úgy, ahogyan én is megkaptam a támogatást az elmúlt két évben. Eddig rajtam segítettek, és most én segíthetek másoknak, ez nagyon boldoggá tesz.

Mivel telnek a hétköznapjaid? Milyen céljaid vannak a közlejövőben?

- Elkezdtem újra iskolába járni. Egy kereskedői OKJ-s képzést végzek Budapesten, ugyanis szeretnék visszamenni dolgozni. Gyakran kell járnom különféle kezelésekre, vizsgálatokra, ezért nehezen lenne összeegyeztethető, hogy ha egy cégnél vállalnék munkát. Éppen ezért szeretnék egy saját vállalkozást, Kínából importálnék termékeket. Van egy kormány által meghirdetett Széchenyi 2020-as pályázat, amely a fiatal vállalkozókat támogatja. A feltételeknek megfelelek, ennek része az is, hogy elvégzem a kereskedői képesítést, és már dolgozom az üzleti terven is. Részt veszek diplomamentő programban is, szeretném letenni az angol nyelvvizsgát. Emellett a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban indul egy angol tanfolyam, arra is jelentkeztem, szóval egyszerre három iskolába járok most, nem unatkozom.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Leletek, karácsonyi kavalkád

D+ Híradó - Leletek, karácsonyi kavalkád

2018. december 16. (vasárnap)

Régészeti leletekből nyílt kiállítás a múzeumban, karácsonyi kavalkád a József Attila Könyvtárban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Övé a legjobb napraforgóméz az országban

Övé a legjobb napraforgóméz az országban

2018. december 16. (vasárnap)

Átadták az Év méze verseny elismeréseit december 8-án, szombaton a XI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon, ahol a dunaújvárosi Gál Balázs Sándor három kategóriában is jeleskedett. Az általa készített diós akácméze bronz fokozatú lett, az akácméz kategóriában harmadik helyet ért el, míg napraforgóméz kategóriában övé lett a legjobbnak járó díj.

Lesz elég hal az ünnepekre

Lesz elég hal az ünnepekre

2018. december 16. (vasárnap)

Elegendő hal lesz idén az ünnepekre, a közepesnek mondható haltermés ellenére, az árak tavalyhoz képest csak mintegy 5-7 százalékkal emelkednek - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az MTI érdeklődésére.

D+ Híradó - Jótékonyság, kiállítás

D+ Híradó - Jótékonyság, kiállítás

2018. december 15. (szombat)

Idén is megtartotta jótékonysági tea osztását a Fidesz helyi szervezete, kiállítás az MMK-ban  - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Havazás - Késnek a vonatok

Havazás - Késnek a vonatok

2018. december 15. (szombat)

A havazás és jegesedés miatt több vasútvonalon is késnek a vonatok - tájékoztatta a Mávinform szombaton az MTI-t.

D+ Híradó - Kiállítás, évzárók

D+ Híradó - Kiállítás, évzárók

2018. december 14. (péntek)

Textilmunkákból nyílt kiállítás az MMK-ban, a röplabdázók és a birkózók is megtartották évzárójukat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Közösen egy nemes célért

Közösen egy nemes célért

2018. december 14. (péntek)

A Fidesz Dunaújvárosi Szervezete ismét megrendezte jótékonysági forralt bor és tea árusítási akcióját a Corner Kávézó előtt.