Dunaújváros Hetilap

Pecsét István tanul, vállalkozást alapít, de legfőképpen jól van

2018. október 8. (hétfő) 16:05 - Molnár Emese

Egy évvel ezelőtt mondták ki az orvosok, hogy Pecsét István meggyógyult, legyőzte a rákot. Az éves kontrollvizsgálat eredménye pedig megerősítette, hogy továbbra sincs daganatos sejt a szervezetében. A dunaújvárosi fiatalemberrel eme jó hír kapcsán beszélgettünk, és kérdeztük új feladatairól is.

- Tavaly október 24-én a kínai Fuda kórházban mondták ki az orvosok, hogy eltűnt a rák a szervezetemből. Most készült el az éves kontroll vizsgálatom, egy mellkas CT, amelyet Budapesten végeztek el. Az látszódik a felvételen, hogy minden rendben van továbbra is, nincs rák a szervezetemben. Ez egy nagyon jó hír volt.

Folytatni kell még a gyógykezelést?

- Igen, a májtranszplantáció miatt még folytatni kell, ugyanis az immunrendszerem nem úgy működik, mint másoknak. A vérképből lehet mérni az immunrendszer szintjét. Amikor elkezdtük a kezeléseket, nagyon alacsony volt az enyém, most már kezd megfelelő szintre emelkedni, körülbelül 30-40 százalékkal tudták feljebb vinni. Egy pár kezelésre még szükség van annak érdekében, hogy az immunrendszerem át tudja venni azt a védekező szerepét, hogy ha esetleg kóbor ráksejt lenne a szervezetemben, akkor azt le tudja győzni.

Mikor mész legközelebb ilyen kezelésre?

- Október végén utazom megint Kínába. Egy hétig leszek ott, annyi idő elég a szükséges gyógykezelésre.

A közgyűlés a legutóbbi ülésén a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagjai közé választott. Hogy fogadtad a felkérést? Mi lesz ebben a szervezetben a feladatod?

- Nagyon boldog voltam, jólesett a felkérés. Az lesz a feladatom, hogy aki megkeres minket, mert szüksége van például külföldi gyógykezelésre, annak segítem az ügyét, akár egy városi jótékonysági rendezvény megszervezésében, akár cégek vagy magánszemélyek támogatását kérve. Lényegében most én vagyok a másik oldalon, tehát segítséget nyújthatok úgy, ahogyan én is megkaptam a támogatást az elmúlt két évben. Eddig rajtam segítettek, és most én segíthetek másoknak, ez nagyon boldoggá tesz.

Mivel telnek a hétköznapjaid? Milyen céljaid vannak a közlejövőben?

- Elkezdtem újra iskolába járni. Egy kereskedői OKJ-s képzést végzek Budapesten, ugyanis szeretnék visszamenni dolgozni. Gyakran kell járnom különféle kezelésekre, vizsgálatokra, ezért nehezen lenne összeegyeztethető, hogy ha egy cégnél vállalnék munkát. Éppen ezért szeretnék egy saját vállalkozást, Kínából importálnék termékeket. Van egy kormány által meghirdetett Széchenyi 2020-as pályázat, amely a fiatal vállalkozókat támogatja. A feltételeknek megfelelek, ennek része az is, hogy elvégzem a kereskedői képesítést, és már dolgozom az üzleti terven is. Részt veszek diplomamentő programban is, szeretném letenni az angol nyelvvizsgát. Emellett a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban indul egy angol tanfolyam, arra is jelentkeztem, szóval egyszerre három iskolába járok most, nem unatkozom.

A rovat további hírei: Közélet

Nincs vége a kontinenst érintő fenyegetésnek

Nincs vége a kontinenst érintő fenyegetésnek

2018. október 17. (szerda)

Előadást és kötetlen beszélgetést tartott városunkban a Nemzeti Fórum alelnöke, Nagy Sándor az Európai Uniót leginkább érintő problémákról.

D+ Híradó - Ősbemutató előtt, jótékonysági bál

D+ Híradó - Ősbemutató előtt, jótékonysági bál

2018. október 17. (szerda)

Újabb ősbemutatóra készülnek a Bartókban, idén is megrendezi a kórház a jótékonysági bált - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Olcsóbb lesz a tankolás

Olcsóbb lesz a tankolás

2018. október 17. (szerda)

Csökkenti pénteken az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára bruttó 5 forinttal, a gázolajé bruttó 3 forinttal mérséklődik - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

Még két hétig fizethetünk a régi ezresekkel

Még két hétig fizethetünk a régi ezresekkel

2018. október 17. (szerda)

Már csak két hétig, október 31-ig lehet használni a készpénzes vásárlásoknál a régi - 2017 előtt kibocsátott - 1000 forintos bankjegyeket, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat - közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

Az urnatemető ünnepi nyitvatartása

Az urnatemető ünnepi nyitvatartása

2018. október 17. (szerda)

A Dunaújvárosi Főtemplom urnatemetőjének nyitvatartási ideje a következőképpen alakul Mindenszentek ünnepén és Halottak napján.

D+ Híradó - Kiállítás, kenyérünnep

D+ Híradó - Kiállítás, kenyérünnep

2018. október 16. (kedd)

Jubilált az Ez vagyok én kiállítás a Rudasban, a kenyér világnapja, elsősavatás a Dózsa iskolában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Újabb negatív vízállási rekord

Újabb negatív vízállási rekord

2018. október 16. (kedd)

Rekord alacsony a vízállás a Dunán, Budapestnél 71 éves rekord dőlt meg - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-vel.