Dunaújváros Hetilap

Pecsét István tanul, vállalkozást alapít, de legfőképpen jól van

2018. október 8. (hétfő) 16:05 - Molnár Emese

Egy évvel ezelőtt mondták ki az orvosok, hogy Pecsét István meggyógyult, legyőzte a rákot. Az éves kontrollvizsgálat eredménye pedig megerősítette, hogy továbbra sincs daganatos sejt a szervezetében. A dunaújvárosi fiatalemberrel eme jó hír kapcsán beszélgettünk, és kérdeztük új feladatairól is.

- Tavaly október 24-én a kínai Fuda kórházban mondták ki az orvosok, hogy eltűnt a rák a szervezetemből. Most készült el az éves kontroll vizsgálatom, egy mellkas CT, amelyet Budapesten végeztek el. Az látszódik a felvételen, hogy minden rendben van továbbra is, nincs rák a szervezetemben. Ez egy nagyon jó hír volt.

Folytatni kell még a gyógykezelést?

- Igen, a májtranszplantáció miatt még folytatni kell, ugyanis az immunrendszerem nem úgy működik, mint másoknak. A vérképből lehet mérni az immunrendszer szintjét. Amikor elkezdtük a kezeléseket, nagyon alacsony volt az enyém, most már kezd megfelelő szintre emelkedni, körülbelül 30-40 százalékkal tudták feljebb vinni. Egy pár kezelésre még szükség van annak érdekében, hogy az immunrendszerem át tudja venni azt a védekező szerepét, hogy ha esetleg kóbor ráksejt lenne a szervezetemben, akkor azt le tudja győzni.

Mikor mész legközelebb ilyen kezelésre?

- Október végén utazom megint Kínába. Egy hétig leszek ott, annyi idő elég a szükséges gyógykezelésre.

A közgyűlés a legutóbbi ülésén a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagjai közé választott. Hogy fogadtad a felkérést? Mi lesz ebben a szervezetben a feladatod?

- Nagyon boldog voltam, jólesett a felkérés. Az lesz a feladatom, hogy aki megkeres minket, mert szüksége van például külföldi gyógykezelésre, annak segítem az ügyét, akár egy városi jótékonysági rendezvény megszervezésében, akár cégek vagy magánszemélyek támogatását kérve. Lényegében most én vagyok a másik oldalon, tehát segítséget nyújthatok úgy, ahogyan én is megkaptam a támogatást az elmúlt két évben. Eddig rajtam segítettek, és most én segíthetek másoknak, ez nagyon boldoggá tesz.

Mivel telnek a hétköznapjaid? Milyen céljaid vannak a közlejövőben?

- Elkezdtem újra iskolába járni. Egy kereskedői OKJ-s képzést végzek Budapesten, ugyanis szeretnék visszamenni dolgozni. Gyakran kell járnom különféle kezelésekre, vizsgálatokra, ezért nehezen lenne összeegyeztethető, hogy ha egy cégnél vállalnék munkát. Éppen ezért szeretnék egy saját vállalkozást, Kínából importálnék termékeket. Van egy kormány által meghirdetett Széchenyi 2020-as pályázat, amely a fiatal vállalkozókat támogatja. A feltételeknek megfelelek, ennek része az is, hogy elvégzem a kereskedői képesítést, és már dolgozom az üzleti terven is. Részt veszek diplomamentő programban is, szeretném letenni az angol nyelvvizsgát. Emellett a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban indul egy angol tanfolyam, arra is jelentkeztem, szóval egyszerre három iskolába járok most, nem unatkozom.

A rovat további hírei: Közélet

Új parkolók a Járási Hivatal mellett

Új parkolók a Járási Hivatal mellett

2019. június 27. (csütörtök)

Új parkolóhelyeket építenek a felújított Járási Hivatal épülete mellett. A hamarosan átadásra kerülő parkolóknál tartott közös sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Iván László a körzet fideszes önkormányzati képviselője.

Huszonegy új parkolóhely épül

Huszonegy új parkolóhely épül

2019. június 27. (csütörtök)

Huszonegy új parkolót építenek a Gábor Áron utcában, a munkálatok miatt forgalomkorlátozás lépnek hatályba az érintett utca környékén.

Két forinttal emel a MOL

Két forinttal emel a MOL

2019. június 27. (csütörtök)

A szerdai emelést követően a Mol pénteken újabb 2 forinttal emeli a benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát.

D+ Híradó - Új parkolók, felújítás

D+ Híradó - Új parkolók, felújítás

2019. június 26. (szerda)

Körzeti fejlesztések, felújítják a Pentelei Klubház épületét, a következő szezonra készülnek a focisták - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Lassingleitner Fruzsina: minél több parkoló kell a Rómaira

Lassingleitner Fruzsina: minél több parkoló kell a Rómaira

2019. június 26. (szerda)

Érthetetlen, sőt, az autósok részéről talán még azt is mondhatni, hogy felháborító helyzet alakult ki a Római körút elején: történt ugyanis, hogy egy parkolóhelyre ketreces kukatárolót raktak ki. Bár a körzet képviselőjével, Lassingleitner Fruzsinával erről nem egyeztettek előtte, végül közösen megoldást találtak a problémára.

Parkolók,közvilágítás, útfelújítás - Körzeti fejlesztések a Békében

Parkolók,közvilágítás, útfelújítás - Körzeti fejlesztések a Békében

2019. június 26. (szerda)

Új parkolók, világítás a Hold utca mögött, és a nagyvenyimi körforgóig tartó útszakasz felújítása- ezen beruházások zöld utat kaptak múlt héten.

D+ Híradó - Új parkolók, Liliom

D+ Híradó - Új parkolók, Liliom

2019. június 25. (kedd)

Körzeti fejlesztések a Békében, új darabot próbálnak a Bartókban, nótaklub Óvárosban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.