Dunaújváros Hetilap

Útfelújítások városszerte

2018. október 3. (szerda) 18:59 - Molnár Emese

Zsákutca tábla jelzi az autósok számára, hogy nem tudnak keresztül hajtani az Öreghegyi úton a burkolat felújítása miatt. Az önkormányzat megrendelésére folyamatosan dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei városszerte különféle fejlesztési munkákon.

Hingyi László, a 10-es számú választókörzet képviselője elmondta, korábban volt egy csőtörés az Öreghegyi úton, és a terület helyreállítása érdekében javaslatot nyújtott be a közgyűléshez. A képviselők a májusi ülésen döntöttek is a munkálatról több más felújítással egyetemben. A DVG Zrt. a napokban megkezdte az út javítását az Öreghegyi úton. A pincesori végétől körülbelül az utca feléig újul meg a burkolat. Csavajda Dávid, a cég vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatának megbízott vezetője elmondta, a régi burkolatot már elbontották, új szegélyeket fognak kialakítani, és térköves borítást kap az út. Várhatóan két-három héten belül végeznek a kivitelezéssel.

Csavajda Dávid arról is beszélt, hogy jelenleg a Kallós Dezső utcában végeznek járdafelújítást, az aszfaltburkolat helyébe térkövet raknak egy szakaszon. Szintén térkövezik a járdaszakaszt a Tavasz utcában, és hamarosan megkezdik a Pajtás utcai parkoló (Római városrész) bővítését is.

Emellett a Napraforgó tagóvodában is végeznek felújítási munkákat a szakembereik. A belváros megújulását célzó Zöld Város projekt utolsó szakaszához érkeztek, amikor is a felső Duna-partról az alsó Duna-partra vezető két lépcsősort újítják fel. Az egyik az Aratók szobor mögött, a másik az Október 23. tér mögött található, jelenleg az utóbbinál dolgoznak, és várhatóan december közepére készülnek el a teljes beruházással.

 

 

A rovat további hírei: Közélet

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.