Dunaújváros Hetilap

Útfelújítások városszerte

2018. október 3. (szerda) 18:59 - Molnár Emese

Zsákutca tábla jelzi az autósok számára, hogy nem tudnak keresztül hajtani az Öreghegyi úton a burkolat felújítása miatt. Az önkormányzat megrendelésére folyamatosan dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei városszerte különféle fejlesztési munkákon.

Hingyi László, a 10-es számú választókörzet képviselője elmondta, korábban volt egy csőtörés az Öreghegyi úton, és a terület helyreállítása érdekében javaslatot nyújtott be a közgyűléshez. A képviselők a májusi ülésen döntöttek is a munkálatról több más felújítással egyetemben. A DVG Zrt. a napokban megkezdte az út javítását az Öreghegyi úton. A pincesori végétől körülbelül az utca feléig újul meg a burkolat. Csavajda Dávid, a cég vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatának megbízott vezetője elmondta, a régi burkolatot már elbontották, új szegélyeket fognak kialakítani, és térköves borítást kap az út. Várhatóan két-három héten belül végeznek a kivitelezéssel.

Csavajda Dávid arról is beszélt, hogy jelenleg a Kallós Dezső utcában végeznek járdafelújítást, az aszfaltburkolat helyébe térkövet raknak egy szakaszon. Szintén térkövezik a járdaszakaszt a Tavasz utcában, és hamarosan megkezdik a Pajtás utcai parkoló (Római városrész) bővítését is.

Emellett a Napraforgó tagóvodában is végeznek felújítási munkákat a szakembereik. A belváros megújulását célzó Zöld Város projekt utolsó szakaszához érkeztek, amikor is a felső Duna-partról az alsó Duna-partra vezető két lépcsősort újítják fel. Az egyik az Aratók szobor mögött, a másik az Október 23. tér mögött található, jelenleg az utóbbinál dolgoznak, és várhatóan december közepére készülnek el a teljes beruházással.

 

 

A rovat további hírei: Közélet

Sikeres óvodai gálaest

Sikeres óvodai gálaest

2019. november 18. (hétfő)

Második alkalommal tartott Jótékonysági Gálaestet a Dunaújvárosi Tagóvoda. Idén az ovik játszóparkjának felújításáért és az állatasszisztált terápia elindításáért gyűjtöttek, nagy sikerrel.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. november 17. (vasárnap)

Szakmai konferenciákkal kezdett a Dunaújvárosi Egyetem, teljesen átépíti a görög-katolikusok templomát, Márton-napi programokat szerveztek az iskolásoknak, összefogott a Gárdonyi iskola és a DLSZ, Nemes Csaba alkotásaiból nyílt kiállítás a KMI-ben.

Ügyintézés meghatalmazással?

Ügyintézés meghatalmazással?

2019. november 17. (vasárnap)

Bizonyos ügyeket meghatalmazással is el lehet intézni - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

2019. november 15. (péntek)

Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

2019. november 15. (péntek)

Tizenhat kezelőágyat kapott a Szent Pantaleon Kórház az intézményen belül külsős vállalkozásként működő dialízisközponttól. Pénteken lesz a kórház jótékonysági bálja, amelynek célkitűzése egy lélegeztető gép beszerzése az intenzív osztály számára.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. november 15. (péntek)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

2019. november 14. (csütörtök)

Év végén jelentősen nő a személyi kölcsönök és áruhitelek kihelyezése, az éves forgalom harminc százalékát teszi ki a novemberi és decemberi hitelezés - közölte a money.hu pénzügyi szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.