Volt Acélbikák szomorították a DAB-ot

spigott - 2018. október 7. 21:00

Szinte végig futott az eredmény után, s bár kétszer is egyenlített, végül egygólos, 4-3-as vereséget szenvedett a Debrecen elleni hazai bajnokin a DAB jégkorong csapata.

Hatpontos meccs várt a DAB jégkorongozóira ma este az Erste Ligában, ugyanis az a Debrecen látogatott Dunaújvárosba, mely mindössze egyetlen ponttal előzte meg a negyedik helyezett Acélbikákat a sorozat tabelláján. A mérkőzés majdnem egy teljes órát csúszott, mert gondok adódtak a jégfelülettel, s bár az is benne volt a pakliban, hogy elmarad a találkozó, végül megfeszített munkával sikerült játékra alkalmas állapotba hozni a pályát...

A hazaiak azonban nem kezdtek jól, mert egy kapu előtti kavarodás végén a tavaly még dunaújvárosi Izacky emelt éles szögből a kapuba, majd egy kettős hátrányt kellett kivédekezni a Bikáknak, s bár ezt a feladatot megoldották, miután kiegészültek, Németh ért bele gólt érően egy átadásba, s a 9. percben 0-2-es állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, ám a harmad hajrájában megkapták első előnyüket a házigazdák is, s ebből Uski lőtt szép gólt, megfelezve ezzel házigazdák hátrányát (1-2).

A második felvonás őrült játékot hozott, rengeteget korcsolyáztak a csapatok, ám meglehetősen fejetlenül tették ezt, így hol az egyik, hol a másik oldalon alakult ki ziccer, de Hetényi és Garbacz is bravúrok sorozatát bemutatva őrizte meg ketrecét az újabb találattól. A harmad derekán két percig játszhatott kettős emberelőnyben a DAB, ám hiába a helyzetek, semmit nem ütöttek be a vendéglátók, mintha átok ült volna a csatárokon. Ami nem sikerült fórban, az összejött egyenlő létszámban, mert a játékrész hajráját nagyon megnyomta a DAB, beszorította a vendégeket, s Tóth Gergely találatával, mindössze tizennyolc másodperccel a harmad vége előtt ki is egyenlített (2-2).

A harmadik húsz perc óriási hazai rohamokkal kezdődött, jöttek is a ziccerek, ám ezek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak a játékosok, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött egy kontra, melyből a tavaly szintén dunaújvárosi Turcotte ismét a Debrecent juttatta előnyhöz (2-3). A 47. percben Azari egy emberelőnyös bombával szerencsére válaszolni tudott, ám a középkezdés után Turcotte távoli lövését bevédte Garbacz, így ismét a Bikáknak kellett futniuk az eredmény után (3-4). A mérkőzés utolsó tíz percében nagy erőket mozgósítottak a hazaiak az egyenlítésért, ám legnagyobb lehetőségeiket is kihagyták, így a Debrecen megőrizte minimális előnyét, 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, s ezzel négy pontra meglépett a tabellán a DAB együttesétől.

DAB – DEAC 3-4 (1-2, 1-0, 1-2)

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Erdélyi, Uski 1, Turtiainen (1), Nagy M., Franssila, Mestyán, Tóth 1 (1), Iossafov (1), Azari 1 (1), Hruby, Léránt, Németh P., Saluga, Török, Lencsés, Szabó, Pinczés O., Borbás (1), Barna. Vezetőedző: Antti Karhula.

DEAC: Hetényi Z. – Vuorijarvi (1), Kovács (1), Turcotte 2, Izacky 1 (1), Novotny (1), Antal, Behal (1), Németh A. (1), Hári, Kafka, Hetényi P., Berta, Silló, Molnár, Salló, Erdei, Vincze, Márton, Szokolov. Vezetőedző: David Musial.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.