A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd) 14:39 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Az elmúlt évekhez képest jóval többen képviselték magukat kedden délelőtt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött Pályaválasztási kiállításon. Az eseménynek idén is a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont, a megnyitón pedig jelen volt többek közt Dr. Simon László kormánymegbízott a Fejér Megyei Kormányhivataltól, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint a környék közép- és alapfokú oktatási intézményeinek képviselői is.

Dr. András István, az egyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta, a Tudományos Hét fontos időszak számukra, és a Pályaválasztási kiállításra is mindig kiemelt figyelmet fordítanak. Ezen a napon jelen vannak az egyetem partnerei is, akikkel a duális képzésnek köszönhetően olyan kapcsolatban állnak, amivel kölcsönösen segíthetik egymást. Mint mondta, az egyetemen végzett hallgatók több, mint nyolcvan százaléka a városban és a környékén helyezkedik el, így kivételesen fontos, hogy a fiatalok megismerjék a régió munkáltatóit. Az Állj Pályára elnevezésű keddi Pályaválasztási kiállításon éppen ezért a dunaújvárosi és környékbeli cégek fontos szereplői várták egész nap a fiatalokat és az érdeklődőket.

A rovat további hírei: Oktatás

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

2019. február 09. (szombat)

Már minden középiskolába készülő diák megtudta a központi írásbeli felvételi eredményeit. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint a tanulók idén átlagosan a magyar nyelvi feladatsoron több pontot értek el, mint a matematikán. A hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, hogy február 18-ig kell a kiválasztott intézményekbe jelentkezni.