A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd) 14:39 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Az elmúlt évekhez képest jóval többen képviselték magukat kedden délelőtt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött Pályaválasztási kiállításon. Az eseménynek idén is a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont, a megnyitón pedig jelen volt többek közt Dr. Simon László kormánymegbízott a Fejér Megyei Kormányhivataltól, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint a környék közép- és alapfokú oktatási intézményeinek képviselői is.

Dr. András István, az egyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta, a Tudományos Hét fontos időszak számukra, és a Pályaválasztási kiállításra is mindig kiemelt figyelmet fordítanak. Ezen a napon jelen vannak az egyetem partnerei is, akikkel a duális képzésnek köszönhetően olyan kapcsolatban állnak, amivel kölcsönösen segíthetik egymást. Mint mondta, az egyetemen végzett hallgatók több, mint nyolcvan százaléka a városban és a környékén helyezkedik el, így kivételesen fontos, hogy a fiatalok megismerjék a régió munkáltatóit. Az Állj Pályára elnevezésű keddi Pályaválasztási kiállításon éppen ezért a dunaújvárosi és környékbeli cégek fontos szereplői várták egész nap a fiatalokat és az érdeklődőket.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.