A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd) 14:39 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Az elmúlt évekhez képest jóval többen képviselték magukat kedden délelőtt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött Pályaválasztási kiállításon. Az eseménynek idén is a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont, a megnyitón pedig jelen volt többek közt Dr. Simon László kormánymegbízott a Fejér Megyei Kormányhivataltól, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint a környék közép- és alapfokú oktatási intézményeinek képviselői is.

Dr. András István, az egyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta, a Tudományos Hét fontos időszak számukra, és a Pályaválasztási kiállításra is mindig kiemelt figyelmet fordítanak. Ezen a napon jelen vannak az egyetem partnerei is, akikkel a duális képzésnek köszönhetően olyan kapcsolatban állnak, amivel kölcsönösen segíthetik egymást. Mint mondta, az egyetemen végzett hallgatók több, mint nyolcvan százaléka a városban és a környékén helyezkedik el, így kivételesen fontos, hogy a fiatalok megismerjék a régió munkáltatóit. Az Állj Pályára elnevezésű keddi Pályaválasztási kiállításon éppen ezért a dunaújvárosi és környékbeli cégek fontos szereplői várták egész nap a fiatalokat és az érdeklődőket.

A rovat további hírei: Oktatás

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

2018. december 01. (szombat)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel. 

Adventi hangolódás

Adventi hangolódás

2018. november 27. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az intézmény kompetenciás tanulói meghitt ünnepen meggyújtották a várakozás első gyertyáját.

Felvételi előkészítő foglalkozások a Móriczban

Felvételi előkészítő foglalkozások a Móriczban

2018. november 24. (szombat)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola játékos foglalkozássorozatot indít november 28-án a nagycsoportos óvodások számára. Bár az iskolai beiratkozás időszaka áprilisban esedékes, a móriczosok ezzel a rendezvénnyel egyfajta felvételi előkészítőt tartanak a leendő elsősöknek.