Dunaújváros Hetilap

Átadták a felújított KRESZ-parkot

Molnár Emese - 2018. november 14. 13:09

A Hankook önkéntes programja által felújították a Március 15. téren lévő KRESZ-parkot. A szerdai átadási ünnepség után a szomszédos óvoda apróságai már birtokba is vették.

A Hankook Tire Magyarország Kft. társadalmi felelősségvállalási programjának egyik eleme a „KÖSZ, Hankook!”, vagyis a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű akció. Ezáltal hoztak létre egy szabadtéri edzőparkot az Aranyvölgyi úti benzinkút mögött, ezáltal építettek a Batsányi utca mögött egy kutyaparkot, és ezáltal szépülhetett meg a mentőállomás és a tűzoltóság egy-egy épületrésze is. Idén immár harmadik alkalommal szervezték meg a pályázatot, amelynek az volt a célja, hogy a Béke városrészben, a Március 15. téren lévő egykori KRESZ-parkot felújítsák a gyermekek számára. Roy Katalin, a Hankook PR-menedzsere elmondta, körülbelül negyven évvel ezelőtt építették meg ezt a tanpályát önkéntes munkával, és mivel szerettek volna a közlekedésbiztonságért tenni a program által, így kézenfekvő volt, hogy most ezt fogják felújítani az önkéntesek segítségével, köztük a Széchenyi gimnázium közösségi szolgálatos diákjaival. A teljes pályát kicserélték, feltörték a régi betont és újat fektettek le. Ezután következett a közlekedési táblák kihelyezése. Még körforgót is kialakítottak, sőt, vasúti átjárót is modelleztek az ifjú közlekedők számára. Mint azt Roy Katalin hangsúlyozta, remélik, hogy ezzel a megújult pályával játékos módon segíthetik a gyerekeket a szabályos közlekedésre való nevelésben. Tavaszra is maradt még tennivalójuk, önkénteseik közreműködésével padokat festenek és tereprendezést is végeznek.

A pályát szerdán délelőtt adták át, amelyen jelen volt többek között Hvang Szong Hak, a Hankook ügyvezetője, Hingyi László és Sztankovics László, a körzet önkormányzati képviselői, a rendőrség és a polgárőrség munkatársai is. Közben felsorakoztak a szomszédos óvoda apróságai is, ki biciklivel, ki rollerrel, ki gyalogosan, hogy a hivatalos átadás után bejárják a pályát.

Hingyi László elmondta, a városvezetés örömmel fogadta a Hankook kezdeményezését, hogy saját költségén felújítja a tanpályát. Az engedélyeztetésben, az előkészületekben az önkormányzat is segítséget nyújtott. Hingyi László hozzátette, szeretnék folytatni ezen a területen a fejlesztéseket, Sztankovics László képviselőtársával egy felnőtteknek való játszóparkot-edzőparkot hoznának létre. Jövő tavasszal pedig egy közlekedésbiztonsági versenyt szerveznének a felújított pályán az óvodásoknak és az iskolásoknak egyaránt. Addig pedig gyakorolhatnak itt a fiatalokat, megismerhetik a közlekedési táblákat és azok jelentéseit.

 

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.