Beoltva gól ellen

spigott - 2018. november 5. 22:28

Ötven kísérletből egyetlen gólt sem tudott szerezni a DAB jégkorong csapata, így az Újpest egy pontos lövéssel is elvitte a három pontot Dunaújvárosból.

Az Újpest elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a két gárdát egy helyezés és mindössze öt pont választotta el egymástól a tabellán, így mind a mieink, mind az UTE számára nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése.
A mérkőzés előtt Antti Karhula vezetőedző abba reménykedett, hogy nem követik el azokat a hibákat, melyek a közelmúlt vereségeihez vezettek, az első percekben úgy is tűnt, hogy összeszedetten is játszanak a Bikák, akik nem nagyon engedték kapujuk közelébe az újpestieket. A túloldalon is jól szűrt azonban a védelem, így az első tíz percben mindössze egyetlen igazán komoly lehetőséget alakítottak ki a felek, ám Sikorcin emberelőnyös próbálkozását Garbacz védeni tudta.

A harmad derekától azonban felgyorsultak az események, előbb Franssila beleérését, majd Jabornik bombáját védte Duschek, míg a túloldalon Hebar lövésénél és Stefishen szólójánál kellett résen lennie Garbacznak. A harmad utolsó öt percében mindkét gárda többet hibázott a kelleténél saját ketrece előtt, ám az eredmény már nem változott, így gólnélküli döntetlennel vonultak az első pihenőre a felek.

A fordulást követően sajnos nem sokáig állt azonban 0-0 az eredményjelzőn, mert a 22. percben Franssilát látták szabálytalannak a játékvezetők, s bár Mestyán ebből is gólt szerezhetett volna, a lövése kimaradt, míg a túloldalon Stefishen nem hibázott, így innentől a mieinknek kellett futnia az eredmény után (0-1). A következő emberhátrányt is a DAB-nak kellett kivédekeznie, s ezt a feladatot már megoldották a Bikák, ám az ellenfél kapuja előtt továbbra is rossz döntéseket hoztak a házigazdák, így csak nem akart megszületni az egyenlítést jelentő hazai gól. Pedig lehetőség volt rá bőven, de Tóth, Huovinen és Németh is ajtó-ablak helyzetben hibázott, így negyvenpercnyi játékot követően a vendégek álltak közelebb a sikerhez.

A harmadik húsz percet nagyobb elánnal kezdték a mieink, már az első percben betalálhattak volna, ám Duschek eszén továbbra sem sikerült túljárni. A vendégek nem sokat kockáztattak, biztos védekezésből próbáltat egy-egy ellentámadást végigvinni, de igazán komoly lehetőségig ők sem jutottak, s ha mégis sikerült kapura tenniük a korongot, Garbacz biztosan hárított. Ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre kapkodóbbá a mieink játéka, ám ma sajnos be voltak oltva gól ellen a dunaújvárosi hokisok. A véghajrához közeledve Tóth püfölte pár centiről Duschekbe a pakkot, az 57. percben előbb szimpla, majd kettős fórba került a DAB, ám Azari és Dubek ajtó-ablak ziccere is kimaradt, így a lilák megőrizték minimális előnyüket, s értékes három ponttal távoztak Dunaújvárosból. Az Acélbikák számára most nagyon jól jön a válogatott szünet, muszáj lesz valahogy gatyába ráznia a társaságot a szakvezetésnek, mert az utóbbi időben nyújtott teljesítményre egyáltalán nem lehetnek büszkék a mieink.

DAB – UTE 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jabornik, Nagy, Turtiainen, Uski, Franssila, Léránt, Huovinen, Tóth, Török, Hruby, Mestyán, Azari, Dubek, Saluga, Lencsés, Pinczés, Borbás, Makovics, Németh. Vezetőedző: Antti Karhula.

UTE: Duschek – Huba, Szaller, Hebar, Ropret, Sikorcin, Kiss P., Kiss R.,  Benk (1), Csanyi, Stephisen 1, Kovács, Varga (1), Kocsis, Nemes, Szalma, Pokornyi, Gálos, Kovács S. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.