Bravúros siker Debrecenben

spigott - 2018. november 16. 22:24

Kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után aratott 4-3-as győzelmet a Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Debrecenben, a tabella negyedik helyén álló DEAC ellen korcsolyázott jégre az Erste Liga alapszakaszának újabb fordulójában ma este fél nyolctól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a két gárda idei két mérkőzését egyaránt a mai vendéglátó nyerte, ezúttal sem várt könnyű meccs a DAB hokisaira, ám Borbás Gergely edző bízott abban, hogy sikerül elkerülniük a közelmúltban elkövetett hibákat, s képesek lesznek pontot, pontokat szerezni ellenfelüktől.

Ehhez képest ezúttal sem kezdte jól a meccset együttesünk, mert hiába került emberelőnybe már a 2. percben, ezt nem sikerült gólra váltani sőt, miután kiegészült a házigazda, a tavaly még dunaújvárosi Turcotte révén meg is szerezte a vezetést (1-0). A folytatás sem volt sokkal szebb, mert a 11. percben Kuleshov is bevette Garbacz ketrecét, s hiába lőtt többet kapura ellenfelénél a DAB, a következő találatnak is a hazaiak örülhettek, s Kuleshov 11. percben lőtt találatával megduplázták előnyüket (2-0).

Nem sokkal később akár hárommal is megléphetett volna a hazai csapat, mely közel másfél percig kettős fórban játszhatott, de ezt kivédekezték a Bikák, majd a harmad utolsó előtti másodpercében Turtiainen emberelőnyből végre betalált, így csak egygólos hátrányból várhattuk a folytatást (2-1). A második felvonás ismét rosszul kezdte a DAB, mert Kovács már a 22. percben megszerezte a hazaiak harmadik gólját, de Saluga szerencsére hamar válaszolt, így továbbra is lőtávolon belül maradt a Debrecen (3-2). A folytatásban mindkét oldal sokat gyakorolhatta a speciális játékot, mert hol a mieink, hol a vendéglátók kerültek előnybe, ám hiába játszott együttesünk kétszer is szimpla, míg a DEAC újabb két alkalommal kettős fórban, a kapusok lehúzták a rolót, így a második szünetig nem változott az eredmény.

Képek: DO-archív

A fordulás után valamivel fegyelmezettebben játszottak a csapatok, az első kiállítást hét perc után fújták be a sporik, de Mestyán pihenője alatt is jól védekezett a DAB, mely előbb Izacky, majd Behal büntetése alatt kapta meg a lehetőséget az egalizálásra, s bár az elsővel nem éltek a mieink, a másodikból Franssila már betalált, így az 55. percben kezdődhetett minden elölről (3-3). A harmadik dunaújvárosi gól után megkapta kilencedik emberelőnyét a DEAC is, ám az Acélbikák ezt is kivédekezték, így jöhetett az ötperces ráadás. Mely mindössze 34 másodpercig tartott, mert az Acélbikák közelmúltban igazolt finn csatára, Joonas Huovinen betalált a válogatott Hetényi Zoltán ketrecébe, így a Bikák nagyon fontos két ponttal térhettek haza Debrecenből.

DEAC – DAB 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1) – hosszabbítás után

DEAC: Hetényi Z. – Kovács 1, Vuorijarvi, Izacky, Salló (1), Turcotte 1, Antal, Behal, Hári, Kafka, Németh A., Berta (1), Hetényi P., Kuleshov 1, Molnár, Silló, Erdei, Márton (1), Szokolov, Vincze. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Léránt, Németh, Makovics, Török, Franssila 1, Erdélyi, Azari (1), Dubek, Saluga 1, Hüffner, Mestyán, Huovinen 1 (1), Tóth, Nagy, Hruby, Lencsés, Uski, Iossafov (2), Turtiainen 1 (1). Edző: Borbás Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.