Hidegzuhany a hajrában

spigott - 2018. november 29. 21:17

Hiába vezetett még az 56. percben is, 4-3-as vereséget szenvedett hazai pályán a Gyergyói HK-tól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Egyik közvetlen riválisa ellen, a hatodik helyen álló Gyergyói HK ellen korcsolyázott jégre ma este hazai pályán a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában. Corey Bricknell tanítványainak mindenképpen győzniük kellett volna ma ahhoz, hogy legyen esélyük megelőzni mai ellenfelüket, s a mieink ennek megfelelően is kezdték a találkozót, melynek 9. percében egy szép Turtiainen-góllal megérdemelten szerezték meg a vezetést (1-0). a folytatásban is inkább a mieink domináltak, ám mégis az ellenfél örülhetett legközelebb, miután Góga mindössze 17 másodperc alatt gólra váltott egy emberelőnyt a 20. percben. Nem sokáig mutatott azonban egált az eredményjelző, mert még ebben a harmadban kapott egy fórt a DAB is, melyből a mieinknek is elég volt 17 másodperc az újabb találathoz, így Salugának köszönhetően 2-1-es vezetéssel vonulhattak pihenőre a bikák.

A második felvonás eleje meglehetősen csapkodó játékot hozott, kevés volt a jól kidolgozott akció, s a vendégeknek elég volt egy jól eltalált Jezsov-lövés ahhoz, hogy a harmad derekán másodszor is kiegyenlítsenek (2-2). Ekkor ismét ráléptek a gázra az Acélbikák, s a 37. percben ez meg is hozta második találatukat, miután a második hazai emberelőnyből Franssila mindössze tíz másodperc alatt kilőtte a bal alsót (3-2). A harmadik húsz percben is inkább a DAB irányított, ám a mieink helyzetkihasználása sajnos továbbra sem idézte a legszebb időket, igaz ennek ellenére sem volt benne a meccsben az, hogy bármi baj érhetné Azariékat. A hokiban azonban egy gól előny semmit nem jelent, s a hajrában két meglehetősen érdekes döntés után megkapta hatodik és hetedik emberelőnyét is a vendégcsapat, melyből előbb Nagy Csaba, majd Tomanek vette be Garbacz ketrecét, így 59. perc végén már a Gyergyó állt közelebb a sikerhez (3-4). Hiába hozta le kapusát is Corey Bricknell a véghajrában, a két nagy helyzet még kimaradt a vendégek ketrece előtt, így az emberelőnyeivel jobban gazdálkodó Gyergyói HK végül megőrizte előnyét, s nyolc ponttal meglógott a tabella hetedik helyén ragadó Acélbikáktól.

Corey Bricknell: - Ötből kettő emberelőnyt kihasználtunk, ugyanakkor 7-ből 3-at az ellenfél is. Az egyik statisztika elég jó, a másik nem elfogadható! Öt az öt ellen jó volt a védekezésünk, a támadásainkban volt ötletesség. Azt gondolom, hogy ma este egy 58 perces meccset játszottunk, két perc alatt vesztettük el a mai találkozót. Néha veszítenünk kell, hogy megtaláljuk a győzelemhez vezető utat. A legjobb dolog a jégkorongban, hogy holnap újra pályára léphetünk és bizonyíthatunk.

Vitali Donika: - Kijátszottuk magunkból azt amit tudtunk. Az utazás és az előző mérkőzések miatt fáradtak voltunk. Úgy érzem, mi akartuk jobban a győzelmet, és nagyon fontos pontokat szereztünk, aminek nagyon örülök. Nem játszottunk szépen, de a győzelem mindenért kárpótol.

DAB – Gyergyói HK 3-4 (2-1, 1-1, 0-2)

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Hruby, Huovinen (1), Turtiainen 1, Iossafov (1), Franssila 1, Léránt, Uski, Török, Azari (1), Lencsés, Hüffner, Saluga 1, Dubek, Nagy M., Mestyán, Szabó, Tóth, Németh, Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Gyergyói HK: Gorjacsevszkih – Jezsov 1 (1), Kozma, Tománek 1, Pesztunov, Constantin (1), Góga 1, Orbán, Vesutkin (1), Péter, Vorobjov (2), Nagy Cs. 1, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics (1), Csergő, Benedek, Ivacson, Elekes Darabont. Vezetőedző: Vitali Donika.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.