Jön a Szakképzés Napja!

2018. november 5. (hétfő) 13:11 - Vass Ádám

Egy évvel ezelőtt első alkalommal tartott nagyszabású programot általános iskolások számára a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és hét tagintézménye, amit a nagy sikerre való tekintettel pénteken újra megismételnek.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, első alkalommal várta a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a pályaválasztás előtt álló diákokat egy nagyszabású forgataggal. A Szakképzés Napja nagy siker volt, ezernél is többen látogattak el a Dunaferr iskola villamos telephelyére, hogy megismerjék a centrum alá tartozó középiskolákat. Csapó Gábor főigazgató szerint pedig nem is lehetett kérdés, hogy folytatják-e a rendezvényt, ezért november 9-én, pénteken újra kitelepülnek a tagintézmények, hogy bemutatkozzanak a gyerekeknek.

Mint mondta, a hét tagintézmény hatalmas változásokon esett át az elmúlt években és mára már mind a környék legmeghatározóbb szereplői lettek az oktatás területén. A rendezvény célja, hogy az általános iskolás diákok minél jobban megismerjék az középiskolákat, hogy miután mindent kipróbálhattak, felelős döntést hozhassanak jövőjükkel kapcsolatban. Az idei Szakképzés Napjára eddig több, mint ötven dunaújvárosi és környékbeli iskola jelezte részvételi szándékát és olyan is volt, aki teljes létszámmal jelen lesz az eseményen, nem csak a hetedikes és nyolcadikos osztályok. A közeli településekről a diákokat a centrum autóbuszai segítik majd eljuttatni a Dunaferrbe, ahol délelőtt iskolai keretek között, szervezetten vehetnek részt a programokon, délután azonban nyitottá válik bárki számára és szülőkkel, barátokkal is ellátogathatnak az eseményre. A tavalyihoz hasonlóan nem kizárólag az iskolák szerveznek műsort, hanem két nagykoncert is várja a diákokat. A nagyszínpadon fellép majd Deniz és a BeatKoho is.

A pénteki programokról hétfő délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tagintézményének igazgatója is beszámolt részletesebben. A tavalyi rendezvényt mind sikeresnek ítélték meg és hangsúlyozták, a tapasztalatokat felhasználva idén még színesebb programokkal készülnek az érdeklődőknek. A Rudas iskola sporteszközökkel, ügyességi feladatokkal várja a diákokat, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium interaktív foglalkozásokkal készül, a Lorántffy külön bölcsit és kórtermet rendez be, ahol "éles helyzetben" találhatják magukat a diákok, valamint a vegyészek is "nagy durranással" készülnek majd. A Kereskedelmi iskola továbbra is a hasukon keresztül próbálja elcsábítani a nyolcadikosokat, a Hild képviselői az építészet, a faipar és a kétkezi munka szépségeit mutatják be, a bánkisok robotokkal, szimulátorokkal érkeznek, a házigazda Dunaferr pedig a lehető legtöbb oktatáshoz használt eszközt be fog majd mutatni a hegesztőszimulátortól kezdve a kapcsolókon át a rendvédelmi felszerelésekig.

A rovat további hírei: Oktatás

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

2019. január 22. (kedd)

A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira január 21- február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a saját iskolájukban adhatják le jelentkezésüket.

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.