Jön a Szakképzés Napja!

2018. november 5. (hétfő) 13:11 - Vass Ádám

Egy évvel ezelőtt első alkalommal tartott nagyszabású programot általános iskolások számára a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és hét tagintézménye, amit a nagy sikerre való tekintettel pénteken újra megismételnek.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, első alkalommal várta a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a pályaválasztás előtt álló diákokat egy nagyszabású forgataggal. A Szakképzés Napja nagy siker volt, ezernél is többen látogattak el a Dunaferr iskola villamos telephelyére, hogy megismerjék a centrum alá tartozó középiskolákat. Csapó Gábor főigazgató szerint pedig nem is lehetett kérdés, hogy folytatják-e a rendezvényt, ezért november 9-én, pénteken újra kitelepülnek a tagintézmények, hogy bemutatkozzanak a gyerekeknek.

Mint mondta, a hét tagintézmény hatalmas változásokon esett át az elmúlt években és mára már mind a környék legmeghatározóbb szereplői lettek az oktatás területén. A rendezvény célja, hogy az általános iskolás diákok minél jobban megismerjék az középiskolákat, hogy miután mindent kipróbálhattak, felelős döntést hozhassanak jövőjükkel kapcsolatban. Az idei Szakképzés Napjára eddig több, mint ötven dunaújvárosi és környékbeli iskola jelezte részvételi szándékát és olyan is volt, aki teljes létszámmal jelen lesz az eseményen, nem csak a hetedikes és nyolcadikos osztályok. A közeli településekről a diákokat a centrum autóbuszai segítik majd eljuttatni a Dunaferrbe, ahol délelőtt iskolai keretek között, szervezetten vehetnek részt a programokon, délután azonban nyitottá válik bárki számára és szülőkkel, barátokkal is ellátogathatnak az eseményre. A tavalyihoz hasonlóan nem kizárólag az iskolák szerveznek műsort, hanem két nagykoncert is várja a diákokat. A nagyszínpadon fellép majd Deniz és a BeatKoho is.

A pénteki programokról hétfő délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tagintézményének igazgatója is beszámolt részletesebben. A tavalyi rendezvényt mind sikeresnek ítélték meg és hangsúlyozták, a tapasztalatokat felhasználva idén még színesebb programokkal készülnek az érdeklődőknek. A Rudas iskola sporteszközökkel, ügyességi feladatokkal várja a diákokat, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium interaktív foglalkozásokkal készül, a Lorántffy külön bölcsit és kórtermet rendez be, ahol "éles helyzetben" találhatják magukat a diákok, valamint a vegyészek is "nagy durranással" készülnek majd. A Kereskedelmi iskola továbbra is a hasukon keresztül próbálja elcsábítani a nyolcadikosokat, a Hild képviselői az építészet, a faipar és a kétkezi munka szépségeit mutatják be, a bánkisok robotokkal, szimulátorokkal érkeznek, a házigazda Dunaferr pedig a lehető legtöbb oktatáshoz használt eszközt be fog majd mutatni a hegesztőszimulátortól kezdve a kapcsolókon át a rendvédelmi felszerelésekig.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.