Jön a Szakképzés Napja!

2018. november 5. (hétfő) 13:11 - Vass Ádám

Egy évvel ezelőtt első alkalommal tartott nagyszabású programot általános iskolások számára a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és hét tagintézménye, amit a nagy sikerre való tekintettel pénteken újra megismételnek.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, első alkalommal várta a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a pályaválasztás előtt álló diákokat egy nagyszabású forgataggal. A Szakképzés Napja nagy siker volt, ezernél is többen látogattak el a Dunaferr iskola villamos telephelyére, hogy megismerjék a centrum alá tartozó középiskolákat. Csapó Gábor főigazgató szerint pedig nem is lehetett kérdés, hogy folytatják-e a rendezvényt, ezért november 9-én, pénteken újra kitelepülnek a tagintézmények, hogy bemutatkozzanak a gyerekeknek.

Mint mondta, a hét tagintézmény hatalmas változásokon esett át az elmúlt években és mára már mind a környék legmeghatározóbb szereplői lettek az oktatás területén. A rendezvény célja, hogy az általános iskolás diákok minél jobban megismerjék az középiskolákat, hogy miután mindent kipróbálhattak, felelős döntést hozhassanak jövőjükkel kapcsolatban. Az idei Szakképzés Napjára eddig több, mint ötven dunaújvárosi és környékbeli iskola jelezte részvételi szándékát és olyan is volt, aki teljes létszámmal jelen lesz az eseményen, nem csak a hetedikes és nyolcadikos osztályok. A közeli településekről a diákokat a centrum autóbuszai segítik majd eljuttatni a Dunaferrbe, ahol délelőtt iskolai keretek között, szervezetten vehetnek részt a programokon, délután azonban nyitottá válik bárki számára és szülőkkel, barátokkal is ellátogathatnak az eseményre. A tavalyihoz hasonlóan nem kizárólag az iskolák szerveznek műsort, hanem két nagykoncert is várja a diákokat. A nagyszínpadon fellép majd Deniz és a BeatKoho is.

A pénteki programokról hétfő délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tagintézményének igazgatója is beszámolt részletesebben. A tavalyi rendezvényt mind sikeresnek ítélték meg és hangsúlyozták, a tapasztalatokat felhasználva idén még színesebb programokkal készülnek az érdeklődőknek. A Rudas iskola sporteszközökkel, ügyességi feladatokkal várja a diákokat, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium interaktív foglalkozásokkal készül, a Lorántffy külön bölcsit és kórtermet rendez be, ahol "éles helyzetben" találhatják magukat a diákok, valamint a vegyészek is "nagy durranással" készülnek majd. A Kereskedelmi iskola továbbra is a hasukon keresztül próbálja elcsábítani a nyolcadikosokat, a Hild képviselői az építészet, a faipar és a kétkezi munka szépségeit mutatják be, a bánkisok robotokkal, szimulátorokkal érkeznek, a házigazda Dunaferr pedig a lehető legtöbb oktatáshoz használt eszközt be fog majd mutatni a hegesztőszimulátortól kezdve a kapcsolókon át a rendvédelmi felszerelésekig.

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.