Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

2018. november 8. (csütörtök) 9:25 - Vass Ádám

Mindenki számára izgalmas programokat kínál jövő hétfőtől a Dunaújvárosi Egyetem. A tudományos Hét minden évben kiemelt eseménynek számít az intézmény életében, melyről dr. habil András István rektor elmondta, idén a tudomány határok nélkül tematikájára épülnek majd a programok.

Kiemelte a hétfőn és kedden tartandó East-West Cohesion Konferenciát, ami harmadik alkalommal várja már a résztvevőket. Ezen a konferencián az egyetem szinte valamennyi határon túli partnere részt vesz, így érkeznek vendégek Norvégiából, Kazahsztánból, de még a tengerentúlról és a Távol-Keletről is, összesen száznál is többen. Továbbá rengeteg érdeklődőre számítanak szerdán is, amikor Zöld Napot rendeznek a város valamennyi lakosának, hiszen itt bárki megismerkedhet a legújabb elektromos autókkal, berendezésekkel, amiket mind ki is lehet majd próbálni. Pénteken pedig újabb fontos fordulópont érkezik az együtműködések sorában, hiszen az állam és a paksi atomerőművel közösen írnak alá egy megállapodást, ami után körvonalazódni látszódhat az intézmény szerepvállalása az épülő  erőművel kapcsolatban és megkezdődhetnek a fontos előrelépések a szakmai fejlesztésekben is.

Szerdán továbbá egy másik konferenciára is sor kerül, amiről Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes beszélt a Tudományos Hétről tartott sajtótájékoztatón. Ezen a napon tartják majd a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) a konferenciáját, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében. A délelőtti plenáris ülések után délután előadásokat tartanak majd a gazdasági fejlődésről, méghozzá teljes egészében angol nyelven.

Dr. Ágoston György tudományos és kutatási rektorhelyettes hozzátette, a keddi pályaválasztó kiállításon is sok érdeklődőre számítanak, valamint továbbra is várják a 8. Tésztahíd építő versenyre jelentkezőket, hiszen a győztes a budapesti világbajnokságon is megmérettetheti magát. Szerdán sor kerül a házi TDK fordulóra, harminc magyar, illetve húsz angol nyelvű előadással, csütörtökön pedig a hegesztéssel kapcsolatos előadások zajlanak majd. Bővebb információk és a részletes program a http://uniduna.hu/hirek/tudomanyoshet2018 oldalon található.

A rovat további hírei: Oktatás

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

2019. január 22. (kedd)

A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira január 21- február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a saját iskolájukban adhatják le jelentkezésüket.

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.