Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

2018. november 8. (csütörtök) 9:25 - Vass Ádám

Mindenki számára izgalmas programokat kínál jövő hétfőtől a Dunaújvárosi Egyetem. A tudományos Hét minden évben kiemelt eseménynek számít az intézmény életében, melyről dr. habil András István rektor elmondta, idén a tudomány határok nélkül tematikájára épülnek majd a programok.

Kiemelte a hétfőn és kedden tartandó East-West Cohesion Konferenciát, ami harmadik alkalommal várja már a résztvevőket. Ezen a konferencián az egyetem szinte valamennyi határon túli partnere részt vesz, így érkeznek vendégek Norvégiából, Kazahsztánból, de még a tengerentúlról és a Távol-Keletről is, összesen száznál is többen. Továbbá rengeteg érdeklődőre számítanak szerdán is, amikor Zöld Napot rendeznek a város valamennyi lakosának, hiszen itt bárki megismerkedhet a legújabb elektromos autókkal, berendezésekkel, amiket mind ki is lehet majd próbálni. Pénteken pedig újabb fontos fordulópont érkezik az együtműködések sorában, hiszen az állam és a paksi atomerőművel közösen írnak alá egy megállapodást, ami után körvonalazódni látszódhat az intézmény szerepvállalása az épülő  erőművel kapcsolatban és megkezdődhetnek a fontos előrelépések a szakmai fejlesztésekben is.

Szerdán továbbá egy másik konferenciára is sor kerül, amiről Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes beszélt a Tudományos Hétről tartott sajtótájékoztatón. Ezen a napon tartják majd a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) a konferenciáját, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében. A délelőtti plenáris ülések után délután előadásokat tartanak majd a gazdasági fejlődésről, méghozzá teljes egészében angol nyelven.

Dr. Ágoston György tudományos és kutatási rektorhelyettes hozzátette, a keddi pályaválasztó kiállításon is sok érdeklődőre számítanak, valamint továbbra is várják a 8. Tésztahíd építő versenyre jelentkezőket, hiszen a győztes a budapesti világbajnokságon is megmérettetheti magát. Szerdán sor kerül a házi TDK fordulóra, harminc magyar, illetve húsz angol nyelvű előadással, csütörtökön pedig a hegesztéssel kapcsolatos előadások zajlanak majd. Bővebb információk és a részletes program a http://uniduna.hu/hirek/tudomanyoshet2018 oldalon található.

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.