Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

2018. november 8. (csütörtök) 9:25 - Vass Ádám

Mindenki számára izgalmas programokat kínál jövő hétfőtől a Dunaújvárosi Egyetem. A tudományos Hét minden évben kiemelt eseménynek számít az intézmény életében, melyről dr. habil András István rektor elmondta, idén a tudomány határok nélkül tematikájára épülnek majd a programok.

Kiemelte a hétfőn és kedden tartandó East-West Cohesion Konferenciát, ami harmadik alkalommal várja már a résztvevőket. Ezen a konferencián az egyetem szinte valamennyi határon túli partnere részt vesz, így érkeznek vendégek Norvégiából, Kazahsztánból, de még a tengerentúlról és a Távol-Keletről is, összesen száznál is többen. Továbbá rengeteg érdeklődőre számítanak szerdán is, amikor Zöld Napot rendeznek a város valamennyi lakosának, hiszen itt bárki megismerkedhet a legújabb elektromos autókkal, berendezésekkel, amiket mind ki is lehet majd próbálni. Pénteken pedig újabb fontos fordulópont érkezik az együtműködések sorában, hiszen az állam és a paksi atomerőművel közösen írnak alá egy megállapodást, ami után körvonalazódni látszódhat az intézmény szerepvállalása az épülő  erőművel kapcsolatban és megkezdődhetnek a fontos előrelépések a szakmai fejlesztésekben is.

Szerdán továbbá egy másik konferenciára is sor kerül, amiről Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes beszélt a Tudományos Hétről tartott sajtótájékoztatón. Ezen a napon tartják majd a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) a konferenciáját, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében. A délelőtti plenáris ülések után délután előadásokat tartanak majd a gazdasági fejlődésről, méghozzá teljes egészében angol nyelven.

Dr. Ágoston György tudományos és kutatási rektorhelyettes hozzátette, a keddi pályaválasztó kiállításon is sok érdeklődőre számítanak, valamint továbbra is várják a 8. Tésztahíd építő versenyre jelentkezőket, hiszen a győztes a budapesti világbajnokságon is megmérettetheti magát. Szerdán sor kerül a házi TDK fordulóra, harminc magyar, illetve húsz angol nyelvű előadással, csütörtökön pedig a hegesztéssel kapcsolatos előadások zajlanak majd. Bővebb információk és a részletes program a http://uniduna.hu/hirek/tudomanyoshet2018 oldalon található.

A rovat további hírei: Oktatás

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

2020. február 04. (kedd)

Részletes állásfoglalást, határozott és kemény kritikát tett közzé a NAT-2020 dokumentum kormányrendeletéről a Civil Közoktatási Platform. Minden diákot, tanárt, szülőt érint – szeretett városunkban is. Elemzés.

Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

2020. január 28. (kedd)

63 intézmény 7800 nebulója, köztük a dunaújvárosi Bánki középiskola diákcsapata kapcsolódott be a közelmúltban a Mengyelejev professzor munkássága előtt tisztelgő Nagy Periódusos Rendszer Performansz kországos akciójába. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrehozása – és persze egyúttal versenyt is hirdettek az iskolák között! Hajrá, Bánki!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

2020. január 22. (szerda)

A dunaújvárosi családokat is érintő fontos változás a közoktatási rendszerben, hogy idén már csak azok a gyermekek maradhatnak hat éves koruk után az óvodában, akiknek szülei kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és akiknek a hivatal megadja az engedélyt. Vészesen közeleg a határidő, figyelmeztet minden érintett családot a Szülői Hang Közösség.

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

2020. január 14. (kedd)

"Így közlekedtek ti!" – ezzel a címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a rendőrség a biztonságos közlekedésért óvodások, alsósok, felsősök 2-3 fős csoportjai részére!