Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

2018. november 8. (csütörtök) 9:25 - Vass Ádám

Mindenki számára izgalmas programokat kínál jövő hétfőtől a Dunaújvárosi Egyetem. A tudományos Hét minden évben kiemelt eseménynek számít az intézmény életében, melyről dr. habil András István rektor elmondta, idén a tudomány határok nélkül tematikájára épülnek majd a programok.

Kiemelte a hétfőn és kedden tartandó East-West Cohesion Konferenciát, ami harmadik alkalommal várja már a résztvevőket. Ezen a konferencián az egyetem szinte valamennyi határon túli partnere részt vesz, így érkeznek vendégek Norvégiából, Kazahsztánból, de még a tengerentúlról és a Távol-Keletről is, összesen száznál is többen. Továbbá rengeteg érdeklődőre számítanak szerdán is, amikor Zöld Napot rendeznek a város valamennyi lakosának, hiszen itt bárki megismerkedhet a legújabb elektromos autókkal, berendezésekkel, amiket mind ki is lehet majd próbálni. Pénteken pedig újabb fontos fordulópont érkezik az együtműködések sorában, hiszen az állam és a paksi atomerőművel közösen írnak alá egy megállapodást, ami után körvonalazódni látszódhat az intézmény szerepvállalása az épülő  erőművel kapcsolatban és megkezdődhetnek a fontos előrelépések a szakmai fejlesztésekben is.

Szerdán továbbá egy másik konferenciára is sor kerül, amiről Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes beszélt a Tudományos Hétről tartott sajtótájékoztatón. Ezen a napon tartják majd a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnak (PADE) a konferenciáját, ami a gazdálkodás és menedzsment hallgatókat segíti a még több tudás elérésében. A délelőtti plenáris ülések után délután előadásokat tartanak majd a gazdasági fejlődésről, méghozzá teljes egészében angol nyelven.

Dr. Ágoston György tudományos és kutatási rektorhelyettes hozzátette, a keddi pályaválasztó kiállításon is sok érdeklődőre számítanak, valamint továbbra is várják a 8. Tésztahíd építő versenyre jelentkezőket, hiszen a győztes a budapesti világbajnokságon is megmérettetheti magát. Szerdán sor kerül a házi TDK fordulóra, harminc magyar, illetve húsz angol nyelvű előadással, csütörtökön pedig a hegesztéssel kapcsolatos előadások zajlanak majd. Bővebb információk és a részletes program a http://uniduna.hu/hirek/tudomanyoshet2018 oldalon található.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.