Nem volt esély Debecenben

2018. november 2. (péntek) 21:30 - spigott

Az emberelőnyeit szinte hibátlanul kihasználó Debrecen nagyon sima, 6-2-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Ligában.

Az idény egyik meglepetéscsapata, a Debrecen otthonában folytatta szereplését az Erste Liga alapszakaszában ma este hét órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyben már pályára léphetett az újonnan igazolt 24 éves finn csatár, Joonas Huovinen, illetve a szezonban először Hüffner Adrián is szerelést öltött.
Mint azt Acélbikáink finn edzője, Antti Karhula a meccs előtt elmondta, elsősorban védekezésben kell előrébb lépniük ahhoz, hogy legyen esélyük a győzelemre Debrecenben, ám a kezdés nem feltétlenül utalt arra, hogy ezt sikerült megoldani, ugyanis a tavaly még Dunaújvárosban játszó Izacky révén a DEAC szerezte meg a vezetést az 5. percben (1-0). A folytatásban viszont elsősorban a védelmek domináltak, nem tudtak túl sok kapura lövésig eljutni a felek, s a 14. percben hiába kapta meg a meccs első előnyét a DAB, ezzel sajnos nem sikerült élnie a mieinknek, így az első játékrész után minimális hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok (1-0).

A második felvonás sem kezdődött azonban jól dunaújvárosi szempontból, mert az előző szezonban még a DAB-ot erősítő Turcotte mindössze 43 másodperc elteltével vette be Sevela ketrecét, megduplázva ezzel hazai előnyt (2-0). Az Acélbikák helyzete a harmad derekán vált még nehezebbé, mikor Azari kiállítását mindössze 18 másodperc alatt váltotta gólra a házigazda, s innen már nagyon komoly fordulatnak kellett volna történnie ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe a mieink (3-0). Ez nem sikerült sőt, a 36. percben egy újabb előnyt, ezúttal Huovinen kiállítását használta ki eredményesen a Debrecen, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (4-0).

Képek: DO-archív

A harmadik felvonás legnagyobb kérdése így maximum az lehetett, hogy sikerül-e feljebb zárkóznia a Bikának, vagy lőtt gól nélkül hozzá le az összecsapást. Hosszú gólcsendjét a 45. percben törte meg a DAB, mikor Iossafov végre bevette Hetényi ketrecét, ám a pontszerzés még így is nagyon távolt volt a mieinktől (4-1). A 47. percben már valamivel közelebb, mert egy páros kiállítás alatt Nagy Márk is betalált, így megfelezve ezzel a nem sokkal korábban még négygólos hátrányt, így ígért még némi izgalmat az utolsó bő tíz perc (4-2). A további felzárkózást Németh Péter kiállítása törte meg, főleg úgy, hogy a házigazdák mindössze 15 másodperc alatt gólra is váltották a fórt, végleg szertefoszlatva ezzal a mieink pontszerzési reményeit (5-2). A hajrában ennek ellenére is lehozta kapusát Antti Karhula vezetőedző, ám ez sem jött össze a Bikáknak, mert 9 másodperccel a meccs vége előtt Izacky ismélt betalált, kialakítva ezzel a 6-2-es debreceni sikert jelentő végeredményt.

DEAC – DAB 6-2 (1-0, 3-0, 2-2)

DEAC: Hetényi Z. – Antal, Behal, Hári (1), Németh A. 1 (2), Kuleshov, Vuorijavi, Kovács 2, Turcotte 1 (4), Novotny (2), Izacky 2 (1), Hetényi P., Berta, Salló, Molnár, Silló, Erdei, Szokolov, Márton, Vincze. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Sevela – Jabornik, Léránt, Nagy 1, Turtiainen, Uski, Franssila, Mestyán, Huovinen, Tóth, Török, Erdélyi, Hruby, Azari, Dubek (1), Iossafov 1, Hüffner, Makovics, Borbás, Németh, Saluga. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

A Pénzügyőr nyerte az emléktornát

A Pénzügyőr nyerte az emléktornát

2019. szeptember 14. (szombat)

A Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya négy csapat részvételével rendezte meg volt játékosának és edzőjének emléket állítva a Szász Antal emléktornát.

Már csak két csapat hibátlan

Már csak két csapat hibátlan

2019. szeptember 14. (szombat)

Három mérkőzésen összesen huszonkilenc gólnak örülhettek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Érzik az erőt, érzik a fejlődést!

Érzik az erőt, érzik a fejlődést!

2019. szeptember 14. (szombat)

A Dunaferr SE Nb I-es felnőtt röplabda csapatának fiatal játékosa, Tomanóczy Bálint is elszántan készül a 2019/2020-as bajnoki szezon kihívásaira.

Elmaradt a bravúr

Elmaradt a bravúr

2019. szeptember 14. (szombat)

Nem volt esélye a magyar női junior vízilabda válogatottnak az oroszok elleni világbajnoki negyeddöntőben.

Könnyed siker a Titánok ellen

Könnyed siker a Titánok ellen

2019. szeptember 13. (péntek)

Végig vezetve aratott nagyon sima, 7-1-es győzelmet a Fehérvári Titánok elleni szezonnyitón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Gólzáporos győzelem

Gólzáporos győzelem

2019. szeptember 13. (péntek)

Felszabadult játékkal aratott nagyarányú győzelmet a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Debrecen elleni hazai bajnoki találkozón.

Tisztes helytállás a Fradi ellen

Tisztes helytállás a Fradi ellen

2019. szeptember 13. (péntek)

Hiába tartotta magát ötven percig kiválóan, a hajrát már nem bírta a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.