Pezseg a bokszélet a városban

spigott - 2018. november 4. 13:35

Remek mérkőzéseket, komoly izgalmakat hozott a radari bokszcsarnokban megrendezett III. Dunai Ökölvívó Kupa.

Mióta átadták a Dunai Ökölvívó Sportegyesület (DÖSE) felújított bokszcsarnokát, azóta csak edzéseken pallérozódhattak az egyesület versenyzői. Egészen a mostani hétvégéig, ugyanis szombaton délután a radari sporttelepen rendezték meg a 3. Dunai Ökölvívó Kupát, melyen tizenhat egyesület összesen ötvennégy versenyzője lépett a kötelek közé. Mint azt Sulák András, a DÖSE vezetőedzője a viadal előtt elárulta, rengeteg munkát fektettek abba, hogy egy színvonalas, jó tornával avassák fel termüket, s nagyon remélte, hogy a gyermek, serdülő, junior és felnőtt korosztály versenyzői is jól fogják érezni magukat a megméretésen, melyen összesen hat dunaújvárosi bokszoló lépett ringbe.

A nap főmérkőzésén a magyar válogatott két kitűnősége, a 64 kg-os Fodor Milán és a 60 kg-os Gálos Roland csapott össze egymással egy olyan találkozón, mely Európában bárhol megállná a helyét, s a feszültségektől sem mentes összecsapás végül Fodor Milán győzelmével ért véget.

Érthetően elégedetten is értékelte a viadalt Sulák András, a DÖSE vezetőedzője, aki természetesen kitért a dunaújvárosi versenyzők teljesítményére is.

- Hatan bokszoltak a mieink közül, s ezúttal is elégedett lehettem a versenyzőkkel, mert Erdélyi Péter junior +80 kg-ban, míg Kovács Adrián felnőtt 64 kg-ban győzött, utóbbi meccse nem is ment végig, mert a harmadik menetben a bíró leléptette az ellenfelét. Horváth Máté szintén nyerni tudott, ő a második menetben zárta le a meccsét egy testre mért ütéssel úgy, hogy serdülőként egy korosztályon kívüli junior sráccal bunyózott. Szintén nagyon elégedett voltam a mindössze 11 éves Jóni Rikárdóval, aki nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, s jól küzdött Mák Tamás Kevin is, ő egy nála három évvel idősebb, ügyes sráccal bokszolt, s tisztességgel helyt is állt.

Tóth Tamás egy ajkai sráccal mérkőzött meg, szintén kiváló teljesítményt nyújtva, így nem volt véletlen az sem, hogy a legjobb utánpótláskorú versenyzőnek járó különdíjat is ő kapta meg ezúttal. Maga a rendezvény nagyon jól sikerült, megtöltöttük a szentélyünket, telt ház volt szinte végig, volt dráma, izgalom, Fodor Milán és Gálos Roland szenzációs meccsén még egy kicsit az indulatok is elszabadultak, szóval minden volt, ami egy ilyen jó rendezvényhez szükséges. Természetesen tervezzük a folytatást, a negyedik Dunai Ökölvívó Kupát is valószínűleg a termünkben rendezzük meg, a jubileumi tornákat vinnénk át a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Nagy örömömre rengeteg új arcot láttam a versenyen, nem szülőket, nem hozzátartozókat, hanem olyanokat, akiket eddig még nem. Jó érzés volt, hogy ők a szombat délutánjukat annak szentelték, hogy megtekintsék a viadalt, úgy érzem, pezseg a bokszélet a városban.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.