Újra hazai jégen az Acélbikák

spigott - 2018. november 28. 13:13

Hatpontos mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák együttesére csütörtökön este hat órától a Gyergyói HK ellen.

Nem sokat pihenhetett a Brassó elleni vasárnapi mérkőzést követően a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a hét elején ismét munkába állt, hogy a lehető legjobban felkészüljön az előtte álló feladatokra. Melyekből lesz bőven, ugyanis a következő négy napban három találkozót is játszanak a Bikák, sorrendben a Gyergyószentmiklós, a Vienna Capitals és a Hokiklub Budapest ellen. A mieink az erdélyiek ellen kezdik meg a sorozatot, méghozzá csütörtökön este hat órától, ráadásul hazai környezetben, így ha szeretnék megkezdeni a felzárkózást a középmezőny eleje felé, úgy mindenképpen itthon kell tartaniuk a három pontot.

Ez persze nem lesz egyszerű, mert hiába nyerte a két gárda legutóbbi egymás elleni mérkőzését az Acélbikák alakulata 7-2-re, azóta sokat erősödött a DAB csütörtöki vetélytársa, mely először edzőjét, majd több légiósát is lecserélte, s szépen lassan el is kezdett felfelé kúszni az Erste Liga tabelláján. A gyergyói csapat jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton úgy, hogy öt ponttal előzi meg a hetedik Acélbikákat, igaz három meccsel többet játszottak a mieinknél. Érthetően fontos lenne tehát együttesünk számára a három pont megszerzése, s természetesen ebben bízik Corey Bricknell vezetőedző is, aki az elmúlt napokban elsősorban a védekezés megszilárdításán ügyködött a játékosokkal.

Képek: DO-archív

"Keményen dolgoztunk a héten a jégen és a konditeremben egyaránt. A jégen elsősorban a védekező és semleges harmadokban történő játékot vettük át, illetve az emberelőnyös taktikán dolgoztunk. Emellett természetesen videón elemeztük a vasárnapi mérkőzésünket. A játékosok szerencsére nagyon barátságosak és nyitottak voltak az első pillanattól kezdve és teljesen profin viselkedtek" – fogalmazott a találkozó előtt a Dunaújvárosi Acélbikák kanadai szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.