Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd) 17:37 - Vass Ádám

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A gazdasági környezetük iránt érdeklődő, kreatív  általános iskolás diákok számára hirdetett játékos formájú csapatversenyt a Rudas iskola. A Vállalkozni jó egy régi hagyománya az iskolának, és minden évben rengetegen jelentkeznek rá a városi és a környékbeli általános iskolák tanulói közül. Ebben az évben tizennégy három fős csapat vállalta a megmérettetést kedden délután a Rudas tornatermében, köztük nem csak dunaújvárosi, hanem többek közt dunavecsei, nagyvenyimi, vagy előszállási csapat is. A találékonyságot, a jó szervezőkészséget és játékosságot igénylő feladatok teljesítése előtt Szemenyei István igazgató kívánt az indulóknak sok sikert és elmondta, az életünk szinte valamennyi területére jellemző a vállalkozás, nem csak gazdasági értelemben véve, hiszen nap, mint nap célokat tűzünk ki és teljesítünk, amihez nem árt a vállalkozókedv.

A versenyen induló diákok pedig hetedikesként és nyolcadikosként életük egyik legnagyobb kihívása előtt állnak, hiszen nem nemsokára újabb vállalkozásba fognak, amikor új iskolát választanak maguknak. A versenyen a zsűri értékelte a csapatokat, melyben az igazgató mellett Gloczné Behon Marianna szakmai igazgató-helyettes és Lánczos Edit tanárnő foglalt helyet, a feladatlapokat pedig az iskola gazdasági munkaközössége segített kijavítani és értékelni. A verseny elején a csapatoknak az előre elkészített feladatot kellett bemutatniuk, ami egy fiktív cég tevékenységét és logóját jelentette, majd következtek a játékos, néha csak mobillal elvégezhető akadályok.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

2018. december 01. (szombat)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel. 

Adventi hangolódás

Adventi hangolódás

2018. november 27. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az intézmény kompetenciás tanulói meghitt ünnepen meggyújtották a várakozás első gyertyáját.

Felvételi előkészítő foglalkozások a Móriczban

Felvételi előkészítő foglalkozások a Móriczban

2018. november 24. (szombat)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola játékos foglalkozássorozatot indít november 28-án a nagycsoportos óvodások számára. Bár az iskolai beiratkozás időszaka áprilisban esedékes, a móriczosok ezzel a rendezvénnyel egyfajta felvételi előkészítőt tartanak a leendő elsősöknek.