Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd) 17:37 - Vass Ádám

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A gazdasági környezetük iránt érdeklődő, kreatív  általános iskolás diákok számára hirdetett játékos formájú csapatversenyt a Rudas iskola. A Vállalkozni jó egy régi hagyománya az iskolának, és minden évben rengetegen jelentkeznek rá a városi és a környékbeli általános iskolák tanulói közül. Ebben az évben tizennégy három fős csapat vállalta a megmérettetést kedden délután a Rudas tornatermében, köztük nem csak dunaújvárosi, hanem többek közt dunavecsei, nagyvenyimi, vagy előszállási csapat is. A találékonyságot, a jó szervezőkészséget és játékosságot igénylő feladatok teljesítése előtt Szemenyei István igazgató kívánt az indulóknak sok sikert és elmondta, az életünk szinte valamennyi területére jellemző a vállalkozás, nem csak gazdasági értelemben véve, hiszen nap, mint nap célokat tűzünk ki és teljesítünk, amihez nem árt a vállalkozókedv.

A versenyen induló diákok pedig hetedikesként és nyolcadikosként életük egyik legnagyobb kihívása előtt állnak, hiszen nem nemsokára újabb vállalkozásba fognak, amikor új iskolát választanak maguknak. A versenyen a zsűri értékelte a csapatokat, melyben az igazgató mellett Gloczné Behon Marianna szakmai igazgató-helyettes és Lánczos Edit tanárnő foglalt helyet, a feladatlapokat pedig az iskola gazdasági munkaközössége segített kijavítani és értékelni. A verseny elején a csapatoknak az előre elkészített feladatot kellett bemutatniuk, ami egy fiktív cég tevékenységét és logóját jelentette, majd következtek a játékos, néha csak mobillal elvégezhető akadályok.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

2019. augusztus 16. (péntek)

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Egyre népszerűbb a Diákhitel

Egyre népszerűbb a Diákhitel

2019. augusztus 13. (kedd)

Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően: júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat - közölte a DiákhitelKözpont.

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

2019. augusztus 12. (hétfő)

Hamarosan indul az újabb felsőoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerűbb képzésekről beszél. A nappali és a levelező szakon kívül van egy olyan képzési forma is, amelyről méltatlanul kevés szó esik, ez pedig a duális képzés. Az esetek többségében indokolatlanul tartunk tőle, itt az idő lerombolni a mítoszokat.

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

2019. augusztus 10. (szombat)

A Szakképzés 4.0 elnevezésű stratégia a szakképzés megújulását foglalja magába. Rugalmasabb, a munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagáló rendszert vezetnének be. A változás a most szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseket még nem befolyásolja.

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

2019. augusztus 09. (péntek)

A Paks II. Akadémia keretében egy új képzést indít szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem. Elsősorban a felsőfokú mérnöki szakon végzettek jelentkezését várják az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésre.

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

2019. augusztus 01. (csütörtök)

Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2 konstrukciót igénylők száma - közölte a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik a diákhiteleiket az elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően, amely augusztus 1-jétől ismét elérhető.

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

2019. július 30. (kedd)

Több mint 6400-an folytathatják tanulmányaikat informatikai területen, 2016 óta itt 35 százalékos bővülés mutatható ki a felvételt nyertek számában. A legtöbb jelentkezőt felvett képzések összes dobogósa, az első tíz helyezett fele mérnöki vagy informatikusi képzés 2019-ben.