Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd) 17:37 - Vass Ádám

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A gazdasági környezetük iránt érdeklődő, kreatív  általános iskolás diákok számára hirdetett játékos formájú csapatversenyt a Rudas iskola. A Vállalkozni jó egy régi hagyománya az iskolának, és minden évben rengetegen jelentkeznek rá a városi és a környékbeli általános iskolák tanulói közül. Ebben az évben tizennégy három fős csapat vállalta a megmérettetést kedden délután a Rudas tornatermében, köztük nem csak dunaújvárosi, hanem többek közt dunavecsei, nagyvenyimi, vagy előszállási csapat is. A találékonyságot, a jó szervezőkészséget és játékosságot igénylő feladatok teljesítése előtt Szemenyei István igazgató kívánt az indulóknak sok sikert és elmondta, az életünk szinte valamennyi területére jellemző a vállalkozás, nem csak gazdasági értelemben véve, hiszen nap, mint nap célokat tűzünk ki és teljesítünk, amihez nem árt a vállalkozókedv.

A versenyen induló diákok pedig hetedikesként és nyolcadikosként életük egyik legnagyobb kihívása előtt állnak, hiszen nem nemsokára újabb vállalkozásba fognak, amikor új iskolát választanak maguknak. A versenyen a zsűri értékelte a csapatokat, melyben az igazgató mellett Gloczné Behon Marianna szakmai igazgató-helyettes és Lánczos Edit tanárnő foglalt helyet, a feladatlapokat pedig az iskola gazdasági munkaközössége segített kijavítani és értékelni. A verseny elején a csapatoknak az előre elkészített feladatot kellett bemutatniuk, ami egy fiktív cég tevékenységét és logóját jelentette, majd következtek a játékos, néha csak mobillal elvégezhető akadályok.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

2019. február 09. (szombat)

Már minden középiskolába készülő diák megtudta a központi írásbeli felvételi eredményeit. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint a tanulók idén átlagosan a magyar nyelvi feladatsoron több pontot értek el, mint a matematikán. A hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, hogy február 18-ig kell a kiválasztott intézményekbe jelentkezni.