Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd) 17:37 - Vass Ádám

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A gazdasági környezetük iránt érdeklődő, kreatív  általános iskolás diákok számára hirdetett játékos formájú csapatversenyt a Rudas iskola. A Vállalkozni jó egy régi hagyománya az iskolának, és minden évben rengetegen jelentkeznek rá a városi és a környékbeli általános iskolák tanulói közül. Ebben az évben tizennégy három fős csapat vállalta a megmérettetést kedden délután a Rudas tornatermében, köztük nem csak dunaújvárosi, hanem többek közt dunavecsei, nagyvenyimi, vagy előszállási csapat is. A találékonyságot, a jó szervezőkészséget és játékosságot igénylő feladatok teljesítése előtt Szemenyei István igazgató kívánt az indulóknak sok sikert és elmondta, az életünk szinte valamennyi területére jellemző a vállalkozás, nem csak gazdasági értelemben véve, hiszen nap, mint nap célokat tűzünk ki és teljesítünk, amihez nem árt a vállalkozókedv.

A versenyen induló diákok pedig hetedikesként és nyolcadikosként életük egyik legnagyobb kihívása előtt állnak, hiszen nem nemsokára újabb vállalkozásba fognak, amikor új iskolát választanak maguknak. A versenyen a zsűri értékelte a csapatokat, melyben az igazgató mellett Gloczné Behon Marianna szakmai igazgató-helyettes és Lánczos Edit tanárnő foglalt helyet, a feladatlapokat pedig az iskola gazdasági munkaközössége segített kijavítani és értékelni. A verseny elején a csapatoknak az előre elkészített feladatot kellett bemutatniuk, ami egy fiktív cég tevékenységét és logóját jelentette, majd következtek a játékos, néha csak mobillal elvégezhető akadályok.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.