Az éllovas érkezik

2018. december 27. (csütörtök) 16:40 - spigott

A listavezető Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Hokiklub Budapest otthonában aratott 7-1-es győzelemmel sem sikerült kikászálódnia a gödörből a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának, mely szerdán délután hiába lőtt hat gólt a Fehérvári Titánok vendégeként, sima, 9-6-os vereséget szenvedett megyei riválisától. A DAB hokisai ugyan a vereség ellenére is maradtak a hetedik helyen, ám előnyük már csak egy pont a fehérváriak előtt úgy, hogy a Titánok gárdája egy meccsel kevesebbet is játszott Corey Bricknell alakulatánál.

Sokáig azonban nem lehetett búslakodni az újabb vereség után, ugyanis pénteken este hat órától újabb feladat vár a Bikákra, akik ezúttal a listavezető Ferencvárost látják vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A fővárosiak jelenleg 78 szerzett ponttal állnak a tabella élén, s az idei szezonban mindössze öt vereséget szenvedtek el, igaz ezek közül az egyiket éppen a mieinktől, s ez különösen fájdalmas lehetett számukra, ugyanis a DAB hokisai akkor egy tizenkilenc meccses győzelmi szériát tudtak megszakítani a fővárosban.

Ahhoz, hogy legyen esélye a sikerre a mieinknek a remek erőkből álló és rendkívül stabil játékot nyújtó Fradi ellen, elsősorban a védekezésükre kell odafigyelniük, s tisztában van ezzel együttesünk szakvezetője is, aki azt reméli, hogy a sorok minden tagja odafigyel ezúttal a védekező feladatára.

- Mindenkitől 100%-ot várok el péntek este. Muszáj lesz komolyan a védekezésünkre koncentrálni, a csatároknak és a hátvédeknek egyaránt kiemelten figyelnie kell hátul. Fontos, hogy a fiúk kommunikáljanak egymással a jégen is, hogy készen álljanak a kihívásra az első pillanattól fogva. Be kell bizonyítanunk, hogy többre vagyunk képesek annál, amit az elmúlt fordulók eredményei mutatnak, meg kell mutatnunk, hogy mit tudnak az Acélbikák.

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a Kohász

Itthon javíthat a Kohász

2019. április 19. (péntek)

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Nagy lépés az ezüst felé

Nagy lépés az ezüst felé

2019. április 19. (péntek)

Ötgólos, 6-1-es sikert aratott az SZP-Asztalos gárdája a Dunabiztos Micro elleni rangadón a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.