Az éllovas érkezik

2018. december 27. (csütörtök) 16:40 - spigott

A listavezető Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Hokiklub Budapest otthonában aratott 7-1-es győzelemmel sem sikerült kikászálódnia a gödörből a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának, mely szerdán délután hiába lőtt hat gólt a Fehérvári Titánok vendégeként, sima, 9-6-os vereséget szenvedett megyei riválisától. A DAB hokisai ugyan a vereség ellenére is maradtak a hetedik helyen, ám előnyük már csak egy pont a fehérváriak előtt úgy, hogy a Titánok gárdája egy meccsel kevesebbet is játszott Corey Bricknell alakulatánál.

Sokáig azonban nem lehetett búslakodni az újabb vereség után, ugyanis pénteken este hat órától újabb feladat vár a Bikákra, akik ezúttal a listavezető Ferencvárost látják vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A fővárosiak jelenleg 78 szerzett ponttal állnak a tabella élén, s az idei szezonban mindössze öt vereséget szenvedtek el, igaz ezek közül az egyiket éppen a mieinktől, s ez különösen fájdalmas lehetett számukra, ugyanis a DAB hokisai akkor egy tizenkilenc meccses győzelmi szériát tudtak megszakítani a fővárosban.

Ahhoz, hogy legyen esélye a sikerre a mieinknek a remek erőkből álló és rendkívül stabil játékot nyújtó Fradi ellen, elsősorban a védekezésükre kell odafigyelniük, s tisztában van ezzel együttesünk szakvezetője is, aki azt reméli, hogy a sorok minden tagja odafigyel ezúttal a védekező feladatára.

- Mindenkitől 100%-ot várok el péntek este. Muszáj lesz komolyan a védekezésünkre koncentrálni, a csatároknak és a hátvédeknek egyaránt kiemelten figyelnie kell hátul. Fontos, hogy a fiúk kommunikáljanak egymással a jégen is, hogy készen álljanak a kihívásra az első pillanattól fogva. Be kell bizonyítanunk, hogy többre vagyunk képesek annál, amit az elmúlt fordulók eredményei mutatnak, meg kell mutatnunk, hogy mit tudnak az Acélbikák.

A rovat további hírei: Sport

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

2019. február 23. (szombat)

Mundi Roland második félidőben szerzett találatával aratott 1-0-s sikert a Pécsvárad elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Ez más meccs lesz

Ez más meccs lesz

2019. február 23. (szombat)

Kemény csatára számíthat a Békéscsaba elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

A kupadöntőért küzd a Dunaferr

A kupadöntőért küzd a Dunaferr

2019. február 23. (szombat)

A Veszprém elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa fináléjába a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.