Az éllovas érkezik

2018. december 27. (csütörtök) 16:40 - spigott

A listavezető Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Hokiklub Budapest otthonában aratott 7-1-es győzelemmel sem sikerült kikászálódnia a gödörből a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának, mely szerdán délután hiába lőtt hat gólt a Fehérvári Titánok vendégeként, sima, 9-6-os vereséget szenvedett megyei riválisától. A DAB hokisai ugyan a vereség ellenére is maradtak a hetedik helyen, ám előnyük már csak egy pont a fehérváriak előtt úgy, hogy a Titánok gárdája egy meccsel kevesebbet is játszott Corey Bricknell alakulatánál.

Sokáig azonban nem lehetett búslakodni az újabb vereség után, ugyanis pénteken este hat órától újabb feladat vár a Bikákra, akik ezúttal a listavezető Ferencvárost látják vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A fővárosiak jelenleg 78 szerzett ponttal állnak a tabella élén, s az idei szezonban mindössze öt vereséget szenvedtek el, igaz ezek közül az egyiket éppen a mieinktől, s ez különösen fájdalmas lehetett számukra, ugyanis a DAB hokisai akkor egy tizenkilenc meccses győzelmi szériát tudtak megszakítani a fővárosban.

Ahhoz, hogy legyen esélye a sikerre a mieinknek a remek erőkből álló és rendkívül stabil játékot nyújtó Fradi ellen, elsősorban a védekezésükre kell odafigyelniük, s tisztában van ezzel együttesünk szakvezetője is, aki azt reméli, hogy a sorok minden tagja odafigyel ezúttal a védekező feladatára.

- Mindenkitől 100%-ot várok el péntek este. Muszáj lesz komolyan a védekezésünkre koncentrálni, a csatároknak és a hátvédeknek egyaránt kiemelten figyelnie kell hátul. Fontos, hogy a fiúk kommunikáljanak egymással a jégen is, hogy készen álljanak a kihívásra az első pillanattól fogva. Be kell bizonyítanunk, hogy többre vagyunk képesek annál, amit az elmúlt fordulók eredményei mutatnak, meg kell mutatnunk, hogy mit tudnak az Acélbikák.

A rovat további hírei: Sport

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.

Kiss Balázsék az elődöntőben

Kiss Balázsék az elődöntőben

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Ugyan az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, Kiss Balázsék így is bejutottak a kenu kettesek 1000 méteres számának elődöntőjébe a szegedi világbajnokságon.

Újra munkában a röplabdázók

Újra munkában a röplabdázók

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Még nem teljes a létszám, ennek ellenére megkezdte a felkészülését a 2019-2020-as idényre a Dunaferr SE röplabda csapata is.

Jonatán egyesben is továbbjutott!

Jonatán egyesben is továbbjutott!

2019. augusztus 21. (szerda)

Hajdu Jonatán a C1 200 méteres versenyszámában remek evezéssel jutott tovább a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

2019. augusztus 21. (szerda)

Magabiztos versenyzéssel nyerte meg a kenu kettesek 500 méteres számának előfutamát Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa a szegedi világbajnokságon.

Strandkézisek küzdelme a szigeten

Strandkézisek küzdelme a szigeten

2019. augusztus 21. (szerda)

A férfiak mezőnyében a Vax Sárbogárd, míg a nőknél a DESZ-épek gárdája nyerte a Szalki-szigeten megrendezett strandkézilabda tornát.

Nagy csaták a homokban

Nagy csaták a homokban

2019. augusztus 20. (kedd)

A Csudarugdalók gárdája nyerte a 12. alkalommal megrendezett I. Szent István Kupa elnevezésű strandfoci tornát a Szalki-szigeten.