Fel kell állni a padlóról!

spigott - 2018. december 1. 13:01

A Bécsben elszenvedett óriási vereség után a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón javíthatnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Az idei Erste Liga szezon egyik legnagyobb vereségét szenvedte el tegnap este a Vienna Capitals II otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A DAB hokisai tizenegy gólt kaptak a pár légióssal megtámogatott fiatal bécsi együttestől, így amellett, hogy maradtak a tabella hetedik helyén, hátrányuk továbbra is nyolc pont a hatodik Gyergyói HK mögött, míg az ötödik Újpest már tizenhárom ponttal előzi meg Corey Bricknell együttesét.

Sokat azonban ezúttal sem töprenghetnek azon a mieink, hogy mist rontottak el a közelmúlt meccsein, mert vasárnap már újabb feladat vár a csapatra, mely este fél héttől a Hokiklub Budapest együttesét látja vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A mieink holnapi vetélytársa az utolsó előtti helyen áll a tabellán úgy, hogy eddig lejátszott huszonnégy meccséből mindössze négyet nyert meg, s összesen tizennégy pontot gyűjtött az alapszakaszban. A két gárda eddig egyszer találkozott egymással, méghozzá bő egy hónappal ezelőtt, mikor a fővárosban aratott 8-5-ös sikert együttesünk, igaz ez a találkozó sem volt tükörsima, mert két harmad után még Szappanosék álltak közelebb a sikerhez, s egy 4-0-ra megnyert harmadik húsz perccel tudták a maguk javára fordítani a meccset Acélbikáink.

Képek: DO-archív

Ahogy a mieink, úgy a fővárosiak is igen komoly zakóból vágnak neki a vasárnapi összecsapásnak, ugyanis a HKB Debrecenben kapott ki 10-1-re pénteken, így a mérkőzés legnagyobb kérdése az lesz, hogy melyik gárda tudja maga mögött hagyni a közelmúlt rossz élményeit. Acélbikáink kanadai szakvezetője, Corey Bricknell abban bízik, hogy ez a mieinknek sikerül majd, de ehhez maximális koncentrációra lesz szükség a játékosoktól.

- Nagyon jól kezdtük a Bécs elleni mérkőzést. Mindkét csapat 41-et lőtt kapura – nekünk óriási balszerencsénk volt a kapuban. Ennél többet sajnos nem tudok mondani a pénteki mérkőzésről, voltak kisebb kihagyások, de azok minden meccsen vannak. Náluk minden befelé pattant, nálunk pedig minden kifelé. A vasárnap egy új nap lesz, amikor mindenkinek a legjobb tudása szerint kell majd jégre lépni. Senki nem engedheti meg magának innentől kezdve, hogy nem a játékra koncentrál és nem ad bele apait-anyait. Mindenkinek készen kell állnia a játékra.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.