Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

2019. január 2. (szerda) 12:25 - Vass Ádám

Kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A sztárfellépő ezúttal a Budapest Klezmer Band lesz majd.

2019-et is komolyzenei koncerttel ünnepelheti a dunaújvárosi érdeklődők. Január 13-án kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola, Cserna Gábor polgármester fővédnöksége mellett a Bartók színházban. Moravecz Attila, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, annak idején a hagyományteremtés volt a céljuk és az, hogy a zenekedvelők vidámsággal kezdhessék az évet, amit mára már sikerült elérni. Külön öröm, hogy az alapítvány és a zeneiskola ilyen hatékonyan tud együtt működni, amihez az önkormányzat és a Hamburger Hungária Zrt. támogatása is sokat jelent, akik működésüket biztosítják évről-évre. Reméli, a kilencedik gálára is minél sokan látogatnak el az előző évekhez hasonlóan.

A Újévi Gálakoncert első felében fellépnek a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, amivel kapcsolatban Dőr Gabriella igazgató elmondta, a vonós, a harmonika és a fúvós zenekar sem marad ki a fellépők közül, ahogyan a jazz zenekar és a tanárok is színpadra lépnek a műsor első felében.

A színpadi műsor második részében a sztárfellépő Budapest Klezmer Band gondoskodik majd a hangulatról. Róluk Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola kulturális szervezője elmondta, a hét tagú zenekar már 1990 óta szórakoztatja a közönséget lendületes, humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Zenéjük egyszerre ötvözi a Kárpát-medence különféle irányzatait, amiket jiddis, vagy cigányzenei, népzenei elemekkel egészítenek ki. Mint mondta, fellépésük nem csak a növendékeknek mutathat példát, de a szülőknek is bizonyíték lehet arra, hogy gyermekük hova is juthatnak a kitartó gyakorlásnak hála.

A január 13-án, délután öt órakor kezdődő gálára a Bartók színházban lehet jegyet vásárolni 2500, illetve 3000 forintos áron.

A rovat további hírei: Kultúra

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.