Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

2019. január 2. (szerda) 12:25 - Vass Ádám

Kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A sztárfellépő ezúttal a Budapest Klezmer Band lesz majd.

2019-et is komolyzenei koncerttel ünnepelheti a dunaújvárosi érdeklődők. Január 13-án kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola, Cserna Gábor polgármester fővédnöksége mellett a Bartók színházban. Moravecz Attila, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, annak idején a hagyományteremtés volt a céljuk és az, hogy a zenekedvelők vidámsággal kezdhessék az évet, amit mára már sikerült elérni. Külön öröm, hogy az alapítvány és a zeneiskola ilyen hatékonyan tud együtt működni, amihez az önkormányzat és a Hamburger Hungária Zrt. támogatása is sokat jelent, akik működésüket biztosítják évről-évre. Reméli, a kilencedik gálára is minél sokan látogatnak el az előző évekhez hasonlóan.

A Újévi Gálakoncert első felében fellépnek a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, amivel kapcsolatban Dőr Gabriella igazgató elmondta, a vonós, a harmonika és a fúvós zenekar sem marad ki a fellépők közül, ahogyan a jazz zenekar és a tanárok is színpadra lépnek a műsor első felében.

A színpadi műsor második részében a sztárfellépő Budapest Klezmer Band gondoskodik majd a hangulatról. Róluk Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola kulturális szervezője elmondta, a hét tagú zenekar már 1990 óta szórakoztatja a közönséget lendületes, humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Zenéjük egyszerre ötvözi a Kárpát-medence különféle irányzatait, amiket jiddis, vagy cigányzenei, népzenei elemekkel egészítenek ki. Mint mondta, fellépésük nem csak a növendékeknek mutathat példát, de a szülőknek is bizonyíték lehet arra, hogy gyermekük hova is juthatnak a kitartó gyakorlásnak hála.

A január 13-án, délután öt órakor kezdődő gálára a Bartók színházban lehet jegyet vásárolni 2500, illetve 3000 forintos áron.

A rovat további hírei: Kultúra

Színek kavalkádja az MMK-ban

Színek kavalkádja az MMK-ban

2019. január 15. (kedd)

Az MMK Galéria falait hétfőtől egy hónapon át Éli Irián festményei díszítik, méghozzá a hagyományostól eltérő formában és színekben.

Színvonalas hangversennyel indult az év

Színvonalas hangversennyel indult az év

2019. január 13. (vasárnap)

Zsúfolásig megtelt a Bartók színházterme vasárnap délután a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány közös újévi gálakoncertjén.

Ica néni halhatatlansága

Ica néni halhatatlansága

2019. január 13. (vasárnap)

„Nézd ezt a rajzot. Ahogy megfogta a női arcot, aki ezt így rajzolta, abból árad a szeretet.” Néztem. Soha még így nem néztem képet, mint ahogy Rohonczi István tanár úr mondta, s  ahogy a vonalak egymásmellettiségét figyeltem, éreztem, amit mondott. P.Csasztka Ilona  azaz Pálfalniné Csasztka Ilona rajzai erről szólnak.

Az év első kiállítása a Bartókban

Az év első kiállítása a Bartókban

2019. január 08. (kedd)

Nem is egy, hanem rögtön két életművet foglal össze a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb kiállítása. Kedd délutántól kezdve egy hónapon át Pálfalvi János és P. Csasztka Ilona grafikusművészek munkái tekinthetők meg az épület aulájában.

Vízkereszt Jézus megjelenésének ünnepe

Vízkereszt Jézus megjelenésének ünnepe

2019. január 06. (vasárnap)

Ma van vízkereszt, vagyis Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A katolikus egyházban vízkereszt parancsolt ünnep, vagyis a híveknek kötelező szentmisén részt venniük - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

Minden a tervek szerint halad

Minden a tervek szerint halad

2018. december 28. (péntek)

Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója értékelte a Család Évadának első felét és bepillantást engedett a következő fél év eseményeibe is.

Sikeres évet zárt a múzeum

Sikeres évet zárt a múzeum

2018. december 26. (szerda)

Decemberben minden intézményben átgondolják, összegzik a 2018-as év történéseit, legfontosabb eseményeit. Az Intercisa Múzeum vezetése is így tett, újabb 12 sikeres hónapot tudhatnak maguk mögött.