Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

2019. január 2. (szerda) 12:25 - Vass Ádám

Kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A sztárfellépő ezúttal a Budapest Klezmer Band lesz majd.

2019-et is komolyzenei koncerttel ünnepelheti a dunaújvárosi érdeklődők. Január 13-án kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola, Cserna Gábor polgármester fővédnöksége mellett a Bartók színházban. Moravecz Attila, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, annak idején a hagyományteremtés volt a céljuk és az, hogy a zenekedvelők vidámsággal kezdhessék az évet, amit mára már sikerült elérni. Külön öröm, hogy az alapítvány és a zeneiskola ilyen hatékonyan tud együtt működni, amihez az önkormányzat és a Hamburger Hungária Zrt. támogatása is sokat jelent, akik működésüket biztosítják évről-évre. Reméli, a kilencedik gálára is minél sokan látogatnak el az előző évekhez hasonlóan.

A Újévi Gálakoncert első felében fellépnek a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, amivel kapcsolatban Dőr Gabriella igazgató elmondta, a vonós, a harmonika és a fúvós zenekar sem marad ki a fellépők közül, ahogyan a jazz zenekar és a tanárok is színpadra lépnek a műsor első felében.

A színpadi műsor második részében a sztárfellépő Budapest Klezmer Band gondoskodik majd a hangulatról. Róluk Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola kulturális szervezője elmondta, a hét tagú zenekar már 1990 óta szórakoztatja a közönséget lendületes, humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Zenéjük egyszerre ötvözi a Kárpát-medence különféle irányzatait, amiket jiddis, vagy cigányzenei, népzenei elemekkel egészítenek ki. Mint mondta, fellépésük nem csak a növendékeknek mutathat példát, de a szülőknek is bizonyíték lehet arra, hogy gyermekük hova is juthatnak a kitartó gyakorlásnak hála.

A január 13-án, délután öt órakor kezdődő gálára a Bartók színházban lehet jegyet vásárolni 2500, illetve 3000 forintos áron.

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján. 

Beindult a buligyár

Beindult a buligyár

2019. június 13. (csütörtök)

Lezajlott az első nap a DUDIK fesztiválon és már most látni, milyen hét elé nézünk: dög meleg lesz, de legalább nagyot bulizunk vasárnap hajnalig az Alsó Duna-parton. Kezdjük az elején, a kicsit megújult látvány és dizájn jót tett a fesztiválnak, a sátorszínpad és a nagyszínpad is jobban működik, mint az előző években bármikor. 

Indul a négynapos buli a Duna-parton

Indul a négynapos buli a Duna-parton

2019. június 12. (szerda)

Ma végre elstartol a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton, méghozzá a szokásos minőségi felhozatal mellett egy utolsó pillanatos változással is.