Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

2019. január 2. (szerda) 12:25 - Vass Ádám

Kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A sztárfellépő ezúttal a Budapest Klezmer Band lesz majd.

2019-et is komolyzenei koncerttel ünnepelheti a dunaújvárosi érdeklődők. Január 13-án kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola, Cserna Gábor polgármester fővédnöksége mellett a Bartók színházban. Moravecz Attila, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, annak idején a hagyományteremtés volt a céljuk és az, hogy a zenekedvelők vidámsággal kezdhessék az évet, amit mára már sikerült elérni. Külön öröm, hogy az alapítvány és a zeneiskola ilyen hatékonyan tud együtt működni, amihez az önkormányzat és a Hamburger Hungária Zrt. támogatása is sokat jelent, akik működésüket biztosítják évről-évre. Reméli, a kilencedik gálára is minél sokan látogatnak el az előző évekhez hasonlóan.

A Újévi Gálakoncert első felében fellépnek a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, amivel kapcsolatban Dőr Gabriella igazgató elmondta, a vonós, a harmonika és a fúvós zenekar sem marad ki a fellépők közül, ahogyan a jazz zenekar és a tanárok is színpadra lépnek a műsor első felében.

A színpadi műsor második részében a sztárfellépő Budapest Klezmer Band gondoskodik majd a hangulatról. Róluk Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola kulturális szervezője elmondta, a hét tagú zenekar már 1990 óta szórakoztatja a közönséget lendületes, humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Zenéjük egyszerre ötvözi a Kárpát-medence különféle irányzatait, amiket jiddis, vagy cigányzenei, népzenei elemekkel egészítenek ki. Mint mondta, fellépésük nem csak a növendékeknek mutathat példát, de a szülőknek is bizonyíték lehet arra, hogy gyermekük hova is juthatnak a kitartó gyakorlásnak hála.

A január 13-án, délután öt órakor kezdődő gálára a Bartók színházban lehet jegyet vásárolni 2500, illetve 3000 forintos áron.

A rovat további hírei: Kultúra

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

2019. december 10. (kedd)

Nagyszerű élményt ígért kicsiknek és nagyoknak, és az ígéretet maximálisan be is váltotta a József Attila Könyvtárban rendezett Mikulás napi mesemondó verseny. A szó elszállt, viszont az összes fontos eredmény itt!

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

2019. december 09. (hétfő)

Megindító sorsokat mutat be a KineDok Filmlub következő darabja a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) szerdán délután: az érdeklődők a Történetek zongorára című bolgár dokumentumfilmet láthatják. A múló idő képei a katt után!

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 06. (péntek)

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

2019. december 04. (szerda)

Izgalmas kísérlettel folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) eseményeinek sorozata: Nemes Csaba Helyi érték című kiállításának kísérőprogramjaként maga a művész kíséri tárlatvezetésre az érdeklődőket szombaton délután. Mindenkit szeretettel várnak!

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

2019. december 03. (kedd)

Zsúfolásig telt a város koncertterme advent első vasárnapján: a Dunaújvárosi Vegyeskar adott ihletett erejű, szép koncertet az ünnepi időszak nyitányán. Címszavas összegzés és mini webgaléria a hajtás után!

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

2019. november 29. (péntek)

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények jócselekedetekkel, bűnbánattal, elcsendesedve készülnek Jézus születésének ünnepére - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Csodaország kicsiben

Csodaország kicsiben

2019. november 26. (kedd)

 szokásos csütörtöki nap helyett ezúttal hétfő délután nyílt új kiállítás a Bartók színházban, de nem csak az időpont szokatlan, hanem a tárlat is, hiszen képek helyett egy jelmezbál elevenedik meg az aulában.