Harmadszor is az UTE volt a jobb

Szárszó Lajos - 2018. december 19. 20:43

Kiélezett, pofonokkal tűzdelt mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget az Erste Ligában a DAB az UTE együttesétől.

Közel másfél héti szünetet követően ma este az Erste Liga küzdelemsorozatában a Dunaújvárosi Acélbikák az újpest csapatát fogadták. Mivel az idei szezonban a két fél összecsapásait rendre a lilák nyerték (5-3, és 1-0), ezért itt volt az idő a visszavágásra. Lendületesen kezdetek a csapatok, mindkét oldalon helyzeteket kialakítva, így a kapusok nem unatkoztak. Nemes kiállítása miatt már a harmadik percben emberelőnybe kerültünk, mely időszakban a hátvédjeink próbálkoztak távoli lövésekkel, eredménytelenül, majd egy hatalmas védelmi hiba után megszerezte az UTE a vezetést. Brine szerzett korongot a hazai védekező harmadban, majd Kocsisnak adott remek passzt, aki ki is használta ziccerét (0-1). A folytatásban nagyon rákapcsoltak a hazaiak, akik Saluga két bombájával próbálkoztak, ám Duschek mindkétszer hárított. Két perccel később Turtiainen közeli lövését fogta az UTE hálóőre, melyet egy kisebb kakaskodás, és páros kiállítás követett. A négy a négy elleni küzdelmet a lilák oldották meg jobban, akik Varga révén újabb gólt szereztek (0-2), így az egyenlítés helyett két gólosra nőtt a hazai hátrány.

A harmad vége előtt három perccel sikerült a szépítés. Huba került a büntetőpadra, melyet egy remekbe szabott Hüffner találattal használt ki a DAB (1-2). A második harmadot Franssila áthúzódó kiállítása miatt emberhátrányban kezdtük, de Huba butasága miatt gyorsan kiegyenlítődött a létszám. Ez most a DAB-nak kedvezett. Turtiainen csent el korongot a lila védőktől, mellyel szólóban lépett ki, melyet Duschek lábai között csúsztatott a kapuba (2-2). Sőt! Helyzeteik alapján akár a vezetést is megszerezhették volna Bikák, ehelyett azonban Uski kiállítása miatt a védekezésre kellett koncentrálni. Garbacz parádét hozott a következő perc, ezzel megúszva az emberhátrányt, de jött egy újabb, ezúttal Franssila volt túl kemény, majd Németh is kiállt, így pár másodpercig kettős hátrányba kerültünk. Ezt használta ki az UTE, és Kocsis révén visszavette a vezetést (2-3). Kiváló játékot hozott a következő pár perc, hiszen a mindkét csapat nagy erőt fektetett a támadó játékba. Érezhetően nőtt a feszültség a jégen, mely egy kisebb bunyóhoz vezetett. Ebből összességében a DAB jött ki rosszabbul Tóth 2+2+10 perces kiállítása miatt, hiszen a túloldalon sima kettő perceket osztott ki a játékvezető, pluszban Uskit is kiültették a sporik a büntetőpadra. Érezhetően kicsúszott a játékvezetők kezéből az összecsapás, melyet a játékosok újabb pofonváltásai jeleztek, viszont a DAB ekkor jobbik arcát mutatva kivédekezte a hátrányát.

A harmadik harmad elejét nagyon megnyomták a csapatok, hiszen egy újabb gól vagy eldönthette, vagy nyílttá tehette volna a meccs végkimenetelét. Nagyszerűen védekeztek a Bikák, melyekből veszélyes kontrákat vezettek, ekkor azonban Duschek mutatott be remek védéseket, de ez ugyanígy elmondható volt Garbacz Mátéról is. Az egyenlítés lehetőségét Huba kiállításakor megkaptuk az 50. percben, de azzal nem tudtunk élni. A következő percekben sajnos semmi nem be, bárhogy is záporoztak a lövések az UTE kapujára. Minden sorunk gólveszélyesen játszott, hiszen szinte fél percenként kaput találó lövésünk volt. A vége előtt két perccel jött a hazai időkérés, de rossz csere miatt csapatbüntetést kaptunk, így a kapuslehozatal nem jöhetett össze csakúgy, mint az egyenlítés.

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Hruby Gellért, Jabornik Henrich, Nagy Márk Máté, Turtiainen Jaakko 1, Uski Oula, Franssila Miika, Léránt René, Dubek Vladimir, Iossafov Artem, Saluga Martin, Erdélyi Tamás, Hüffner Adrián 1, Azari Zsolt, Németh Péter, Tóth Gergely, Huovinen Joonas, Lencsés Tamás, Makovics Bence, Pinczés Olivér, Török Viktor. Vezetőedző: Corey Bricknell.

UTE: Duschek Dávid - Huba Peter, Kiss Philip James, Hebar Andrej, Ropret Anze, Sikorcin Ladislav, Kiss-Rusk Jedrick, Szaller Márk, Benk András, Sági Martin, Stefishen Taylor Andrew, Nagy Nilan, Varga Arnold 1, Csanyi Karol, Nemes Benjamin Zoltán, Vincze Péter, Kovács Attila, Brine David, Kocsis Ferenc 2, Szalma Zsolt. Vezetőedző: Szilassy Zoltán

A rovat további hírei: Sport

Újabb vízilabdás elődöntő, vízre szállnak a kajaknégyesek

Újabb vízilabdás elődöntő, vízre szállnak a kajaknégyesek

2021. aug. 05.

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtöki vesztes elődöntőjét követően pénteken a férficsapat a görögökkel játszik a fináléba kerülésért a tokiói olimpián, ahol a férfi és a női kajaknégyesek is megkezdik szereplésüket.

Átvette a DVG a távhőszolgáltatást!

Átvette a DVG a távhőszolgáltatást!

2021. aug. 05.

Az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló DVG Zrt. átvette a saját tulajdonát, a dunaújvárosi távhőrendszert az eddigi bérlőtől, a DVCSH Kft-től szerda délután.

Későn jött a hajrá, döntőben a spanyolok!

Későn jött a hajrá, döntőben a spanyolok!

2021. aug. 05.

A harmadik helyért játszhat a magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián, miután az elődöntőben 8-6-os vereséget szenvedett a spanyol csapattól.

Döntő tényező volt a bizalom

Döntő tényező volt a bizalom

2021. aug. 05.

Ég a bizonyítási vágytól a Dunaújváros PASE labdarúgóinak legújabb igazolása, Papp Máté.

Második kalapban a magyar válogatott

Második kalapban a magyar válogatott

2021. aug. 05.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség közzétette az év végi női világbajnokság sorsolás előtti kiemelését.

Tótka Sándor aranyérmes a sprintversenyben

Tótka Sándor aranyérmes a sprintversenyben

2021. aug. 05.

Tótka Sándor szenzációs versenyzéssel aranyérmet szerzett a kajak egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Csizmadia Kolos negyedik lett a döntőben.

Vizes éremesélyek csütörtökön

Vizes éremesélyek csütörtökön

2021. aug. 04.

Ismét éremeséllyel szállnak vízbe a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpián csütörtökön, a női vízilabda-válogatott pedig a döntőért ugrik medencébe.