Új kapussal a Vasas ellen

spigott - 2018. december 29. 15:22

Az ukrán válogatott Eduard Zakharchenko már a Vasas elleni vasárnapi mérkőzésen jégre léphet a Dunaújvárosi Acélbikáknál.

Remek győzelmet aratott pénteken este a Ferencváros elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely összeszedett, jó játékkal múlta felül 5-3-ra az Erste Liga éllovasát. Sokáig azonban nem örülhettek szép sikerüknek a DAB hokisai, ugyanis a következő napokban újabb fontos meccsek várnak Corey Bricknell tanítványaira. Az Erste Liga hatodik helyén álló dunaújvárosiak ugyanis vasárnap este 17:40 perctől a Schiller Vasas otthonában korcsolyáznak jégre egy olyan találkozón, melyen egyértelműen a mieink az esélyesek.

A fővárosiak ugyanis jelenleg az utolsó helyen állnak a ligában, eddigi harmincegy meccsükből mindössze hármat tudtak megnyerni, az ugyanakkor némi óvatosságra adhat okot, hogy a két gárda legutóbbi fővárosi találkozóján csak hosszabbítás után tudtak nyerni a mieink. A DAB együttesében holnap este már pályára léphet az orosz-ukrán állampolgár Eduard Zakharchenko kapus, aki a kazah Asztana együttesétől érkezett Dunaújvárosba. A 23 éves hálóőr ukrán U18-as és U20-as válogatott mellett a felnőttek között is képviselte már hazáját világbajnokságokon, s ha Acélbikáink kanadai szakvezetője úgy dönt, akkor már a fővárosiak ellen elfoglalhatja helyét a dunaújvárosi ketrec előtt.

Képek: DO-archív

Corey Bricknell a Ferencváros elleni szép győzelem után abban reménykedik, hogy a gárda tagjai a pénteken látott hozzáállással játsszák végig a Vasas elleni évzáró mérkőzést is.

- Úgy érzem, hogy a játékosok a Ferencváros elleni meccsen végre megérezték, hogy mire képesek, ha együtt, csapatként játszanak. A pénteki találkozó arra is jó volt, hogy megmutatta, hogy ha mindenki ragaszkodik az edzésen gyakorolt rendszerhez, és a csapatban betöltött szerepéhez, akkor komoly sikerekre is képesek vagyunk. Ha hinni tudunk egymásban, akkor ezek a sikerek egymás után fognak jönni.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.