Vereség Brassóban

spigott - 2018. december 9. 18:13

Minden harmadot egy góllal megnyerve aratott 4-1-es győzelmet a Brassó gárdája a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Liga ma esti fordulójában.

A tabella harmadik helyén álló, s remek formában lévő Brassó vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután négy órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melytől igen komoly bravúrt jelentett volna a remek légiósokkal felálló hazaiak elleni győzelem.
Ehhez stabil védekezésre és jó kapusteljesítményre lett volna szükség Corey Bricknell tanítványaitól, s ezt az első felvonásban hozták is az Acélbikák, mert hiába próbálkozott több kapuralövéssel a Brassó, a védelem és a fiatal Pinczés Bendegúz is stabilan állt a lábán egyenlő létszámban. Az egyedüli gondot az jelentette, hogy a 14. percben emberelőnybe került a hazai csapat, s bár ezt az időszakot is majdnem kihúzta együttesünk, mindössze négy másodperccel a kiállítás lejárta előtt Molnár megtörte a brassói gólcsendet, így a szünetre a Farkasok vonulhattak egygólos vezetéssel (1-0).

A térfélcserét követően bő hat perc telt el, mikor megkapta első emberfórját a DAB alakulata is, ám a házigazdák védelme is jól zárt, így nem sikerült egalizálni. A folytatásban egyenlő erők küzdelmét láthatták a meccsre kilátogatók, valamint azt, hogy a hajrában kétszer is hátrányba kerültek az Acélbikák, s bár az elsőt kivédekezték a mieink, a másodikat, mindössze 16 másodperccel a harmad vége előtt Lidhammar révén kihasználták a vendéglátók, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel hokisainkat (2-0).

Képek: DO-archív

A harmadik felvonásra muszáj lett volna támadásban előrébb lépni, ám azt már láthattuk a közelmúltban, hogy a Brassó ellen rendkívül nehéz hátrányból felállni. Ez nem sikerült sajnos az Acélbikáknak sem, mert a vendéglátók remekül zárták le az utat a kapujuk felé sőt, az 51. percben szerzett Zsók-találattal végleg eldőlni látszott a mérkőzés (3-0). A harmadik hazai gól után két fórt is kaptak a Bikák, s bár az elsővel nem éltek, a másodikból Nagy Márk betalált az 55. percben, így ígért még némi izgalmat a véghajrá (3-1). Sajnos nem sokáig, mert az 59. percben Péter Balázs találata végleg eldöntötte a mérkőzést, melyet 4-1-re nyert a Brassó, így továbbra is tartja helyét a tabella harmadik helyén, míg a DAB maradt a hetedik.

Corona Brasov – DAB 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Corona Brasov: Tőke – Peretiagin, Carlson, Tendler (1), Gliga, Lidhammar 1, Boriszenko, Dorofejev, Péter 1 (1), Tranca (3), Zsók 1 (1), Bors, Bíró O. (1), Bahensky (1), Molnár 1, Mihály Á., Mihály E., Haraga, Bíró M, Molnár, Bíró G. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DAB: Pinczés B. – Jabornik, Léránt, Turtiainen, Uski, Németh, Franssila, Mestyán, Azari, Tóth, Nagy 1, Lencsés, Erdélyi (1), Saluga, Dubek, Iossafov, Szabó, Makovics, Pinczés O., Borbás. Vezetőedző: Corey Bricknell.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.